10 saveta za najam limuzine

10 saveta za najam limuzine

 

Život je kratak i pravi povodi za slavlja nisu svaki dan. Kada se oni dogode poželite da duže traju, da se duže pamte. Da se ne zaborave. Još ako imate nešto više novca ideje se ludo množe. A jedna od njih je svakako iznajmljivanje limuzine za posebne prilike, poznatije limo servis.

E sad da malo proćaskamo na ovu temu. Ogromna većina običnih smrtnika to sebi nikada nije mogla da priušti. Ali ako neki slučajem i srećom to budete mogli evo nekoliko saveta koji bi vam mogli pomoći da rezervišete i uživate u prvom najmu luksuzne limuzine.


1. Rezerviršite unapred vozilo preko online rezervacionog sistema


Zašto koristiti online rezervaciju?

Možda zato što niste jedini i ne treba čekati posledni dan. Rezervacija vozila online je dobra opcija da budete sigurni da možete da izaberete vozilo koje želite i termin u kome bi ga koristili. Koliko vremena unapred? Zavisi od agencije do agencije ali minimum nekoliko dana ili nekoliko sedmica.


2. Poštujte bonton za sedenje u limuzini


Ko je iznajmio limuzinu dajte mu privilegiju da prvi sedne u vozilo. U limuzini najčešće postoji jedno mesto koje se naziva "VIP sedište", a osoba koja je unajmila limuzinu trebala bi da sedne u njega! I još nešto. Dopustiti da vam vozač otvori vrata. To je njegov posao i on to želi da uradi I ne treba mu kvariti zadovoljstvo.
 

Limuzina enterijer


3. Izlazak iz vozila i nije tako jednostavan


Usluga najma limuzine razlikuje se od iznajmljivanja taksija ili Ubera. Nova situacija za vas je da će vaš vozač otvoriti vrata kad stignete na odredište, pa nema potrebe da sami pokušavate da otvorite vrata i izađete.


4. Manira nikad dosta - budite na nivou


Iako možete piti, jesti i provoditi se u limuzini, nema razloga za bahaćenje ili prostakluk. To radite u svom automobilu. Obavezno zadržite neki nivo pristojnosti, elegancije i na kraju gracioznosti. Čak i ako ste pod dejstvom alkohola to je moguće.


5. Napojnice


Napojnica za vašeg vozača često nije uključena u cenu najma za. Raspitajte se prilikom rezervaicje limuzine o napojnici. Ako ste uživali u putovanju, a vaš vozač je  bio uslužan i uljudan, pobrinite se da mu uzvratite uslugom tj. napojnicom od 10 do 20 posto od vrednosti najma.


6. Ušteda novca - proverite popuste i vaučere kod agencija


Ako ste na granici sa novcem za iznajmljivanje luksuznog automoibla možda mogu pomoći neki vačueri ili popusti. Porverite agencije i njihove web sajtove za limo servis. Često se daju popusti kao i vaučeri sa kojima možete da umanjite cenu najma.


7. Lepše je u grupi - limuzina ima prostora za više osoba


Kada prvi put iznajmljujete limuzinu, ima smisla uživati ​​u iskustvu s drugima i podeliti to iskustvo. Limuzine su savršene za putovanja u grupama od pet ili šest. Dakle, ako planirate noćni izlazak ili postoji poseban događaj, svi možete zajedno unajmiti limuzinu čime će I toršak biti manji! Neko momačko čeka na vas i limuzinu.


8. Proverite agencije za iznajmljivanje


Birajte agencije za limo servis ili agencije za rent a car koje imaju ovu vrstu usluge i koje imaju svoj web sajt. Takođe i one koje dopuštaju komentare svojih korisnika. Koje se ne kriju od svog rada i koje su prosto transparentne I okrenute željama I zahtevima klijenata.


9. Pitajte o dodatnim pogodnostima


Usluge limuzina sve su to što vam pružaju jedno drugačije, možda hedonističko iskustvo. Ako prvi put iznajmljujete limuzinu, raspitajte se o pogodnostima za hranu i piće koje dolaze s vašom limuzinom.


10. Uživajte!


Ovo je možda najlakši deo priče. Kada ste već iznajmili luskuzno vozilo uživajte. I to u svakom trenutku. Od ulaska do izlaska iz vozila. Zabavite se s prijateljima ili najvoljneijima ali i pokažite otmenost pred poslovnim partnerima!

 

komentara (4)

 • Srecko
  Srecko

  Ko je iznajmio limuzinu dajte mu privilegiju da prvi sedne u vozilo. Dame imaju prednost.

 • Jeca
  Jeca

  Odlični saveti, nadam se da će ih pročitati i oni kojima su zaista potrebni. Poslednjih godina mnogo ih više iznajmljuju bahati skorojevići nego poslovan svet u kome se neki maniri poštuju, pa tako viđamo limuzine u kojima se klinci voze na malu maturu, divljaju i prave haos u njima. Svojevremeno sam radila u firmi u kojoj su se limuzine iznajmljivale svaki put, kad dolaze neki poslovni prijatelji iz inostranstva. Ima to uticaja na dalje pregovore, jer se drukčije gleda na nekoga ko vas dočeka u limuzini, i na nekoga ko vas natera da se sami snalazite, da biste došli na poslovni sastanak.

 • Nadja
  Nadja

  To je super stvar za vencanja, nadam se da cu i ja imati prilike da se vozim u limuzini sa sampanjcem u ruci i naravno, poslusacu savet : "Obavezno zadržite neki nivo pristojnosti, elegancije i na kraju gracioznosti" :))

 • Fića
  Fića

  Poslušaću svakako savet broj 10 Iako još ne znam kada ću iznajmiti limo. Lepo je što postoje i ovakve opcije kod nas, malo američki ali meni je OK

Dodajte komentar