5 jednostavnih frizura za svaki dan

5 jednostavnih frizura za svaki dan

 


Stalno neka žurba? Nema se vremena ni za redovno pranje kose, a kamoli za odlazak kod frizera? To više neće biti problem. Upravo zahvaljujući ovom tekstu, svakodnevna frizura više neće biti  muka.

Naprotiv, sređivanje kose može biti pravo uživanje. Pročitajte kako..


Kamufliranje masne kose na više načina


Masna kosa nikako nije poželjna opcija. Koliko god da se žuri ili preovlađuje umor, uvek treba smognuti snage barem za brzinsko pranje kose. Iako sve što je brzo bude i šturo, u ovom slučaju čak i brzinsko pranje bez dodatne nege ili stilizovanja, poželjnije je od odlaska na posao ili bilo gde sa masnom kosom na glavi. Ipak je higijena ta koja prvo dođe do izražaja.

Međutim, zaista ima dana kada nema šanse da se odradi ni to najbrže pranje kose. U takvim situacijama zaista se treba potruditi da makar ne ističemo tu masnu kosu. Na neki način je treba kamuflirati i sprečiti da dođe do izražaja. Iako je to ponekad vrlo teško, ima načina da se i to postigne.


Zena
 

Jedna od takvih frizura može biti upravo zalizana punđa. Kod takvog načina vezivanja kose, deluje kao da je masnoća baš poželjna. Dlaka se lako zaliže, pa ako se doda još i malo laka za čvrstinu, masna kosa može biti čak i plus. Još ako se na sve to doda neki lep rajf ili raskošna ukosnica, na prljavu kosu se neće ni obraćati pažnja.

Ovo je jedno od rešenja kada je neophodno voditi računa o spoljašnjem izgledu. Ukoliko je masnu kosu potrebno sakriti tokom nekih neobaveznih aktivnosti po gradu tada u pomoć mogu priskočiti kape, šeširi, kačketi i rajfovi. Ovi modni dodaci osim što zaista mogu izgledati vrhunski, spašavaju od pogleda drugih i čuvaju samopouzdanje.

Instant rešenja treba čuvati kao kec u rukavu, ali ipak se uvek savetuje pravilna nega kose i smanjenje njenog mašćenja. Uz kvalitetne prirodne i medicinske  šampone, koža glave kao i sama kosa zaista mogu dobiti na kvalitetu i smanjiti lučenje sebuma. Na tržištu ima jako puno preparata za ovu namenu. Na raznim forumima mogu se naći diskusije na temu koji je najbolji medicinski šampon za masnu kosu iskustva.

Iako su iskustva drugih dragocena, lično iskustvo je ono što je najvažnije jer je svaki organizam drugačiji i svaka kosa deluje drugačije na pojedine preparate.


Konjski rep na razne načine


Kada je napolju vrućina ili kada kosa nije baš u najlepšem izdanju, često se kao rešenje iskoristi vezivanje kose u konjski rep. Ovakav način stilizovanja kose stručnjaci baš i ne preporučuju jer gumice i šnale itekako znaju oštetiti dlaku. Međutim postoje i one bezbednije varijante u kojima se pravi labavi konjski rep. Dakle nema potrebe da se kosa previše zateže. Dovoljno je da se lepo očešlja, pokupi u rep, blago zategne gumicom i eto frizure.

Za nešto lepši i elegantniji konjski rep, kosa se može malo natapirati ili prethodno uviti, pa rep može biti i talasast. Dodaci poput ukrasnih šnala ili traka mogu samo da obogate svakodnevnu neobaveznu frizuru. Ukoliko je kosa farbana ili još bolje puna pramenova kod ovakvih frizura baš to može doći do izražaja. Žene koje imaju dugu i gustu kosu, i te kako mogu biti izazovne baš uz pomoć ove frizure.

Konjski rep je sasvim odlična varijanta za razne  prilike, samo ga sitnim detaljima treba prilagoditi zahtevima situacije u kojoj će ga neko nositi.


Punđa za poslovne prilike


Za sve poslovne žene koje radnim danima treba da izgledaju profesionalno, otmeno, odvažno, i hrabro, evo saveta za frizuru. Neka to bude baš uredna punđa. Pod tim se misli na punđu iz koje neće viriti pramenovi, već će sva kosa biti uredno sakupljena, a svaka dlaka na svoje mesto “zalizana”.

Bez obzira da li je visoko ili nisko na glavi postavljena, punđa je odraz urednosti i ozbiljnosti. Problem kod ove frizure često je nedostatak znanja i sposobnosti da se napravi. Za svakodnevne prilike lična snalažljivost i lično umeće jako je značajno, jer se sigurno neće trčati kod frizera za svaku punđu tokom radne nedelje.

Dobro je što u novije vreme ima jako puno video materijala koji do najsitnijih detalja otkrivaju kako se mogu napraviti razne varijante punđi. U zavisnosti od prilike i celokupnog načina oblačenja treba odabrati odgovarajuću punđu. Nekad je dovoljno samo da obučete ženski bodi u kombinaciji sa sakoom i otmenim pantalonama, kao i jedna otmena niska punđa da ostavite sjajan utisak.


Talasi u kosi


Prirodnost i opuštenost su poslednjih godina sve više na ceni. Tako je i u svetu frizura. Upravo zbog toga su i talasi u kosi postali pravi hit. Prave se na razne načine. Uz pomoć prese, figara, viklera ili samim feniranjem. Bez obzira na način pravljenja važno je da kosa bude zaštićena, a talasi će joj dati dodatni volumen i zavodljivost.

Ovakva frizura prikladna je za sve prilike od poslovnih, preko opuštenih varijanti pa sve do najelegantnijih i najprefinjenijih prilika. Talasi se uvek mogu obogatiti lepom ukosnicom, zavodljivim razdeljkom ili svetlim pramenovima kose. Tako se razbija jednoličnost i dobija jedan unikatni izgled koji odoleva svakodnevnim izazovima.


Pletenice


Pletenice nisu samo za male devojčice! Isplesti dugu kosu moguće je na razne načine. Ko je vešt da pravi pletenice od tri ili  pet pramenova, pa ako još ima malo mašte i kreativnosti, na glavi mogu nastati prava umetnička dela. Pletenice ne moraju biti klasične. Mogu biti napravljene u vidu rajfa ili postati deo svečane frizure.

Za njihovo pravljenje ipak je potrebno malo umeća, ali ko ima dugu i gustu kosu, pletenice mu sigurno nisu strane. Veština pletenja, može se savladati veoma lako i baš ova frizura može postati deo svakodnevnice. Sačuvaće vas od letnjih vrućina, kosa će se uviti u blage talase, a ljudi će pomisliti da je u sređivanje uloženo jako puno truda. Da li je? To neka ipak ostane tajna.

Odgovoriti na izazove svakodnevnice nije uvek lako. Jedan dan često bude sačinjen od raznih aktivnosti i obaveza. Da bi se uvek bilo na visini zadatka i kosa treba da bude veran saveznik na svakom koraku. Uz ovih pet jednostavnih, a vrlo inspirativnih frizura i to je moguće postići.

https://pixabay.com/photos/adults-attractive-blond-body-braid-1853851/ 

https://pixabay.com/photos/woman-portrait-face-white-dress-1867273/ 

 

 

komentara (0)

    Dodajte komentar