5 razloga za iznajmljivanje automobila za vreme odmora

5 razloga za iznajmljivanje automobila za vreme odmora

 

Turista ili poslovni čovek kada poseti neki popularni letnji ili zimski turistički centar, bilo da je u našoj zemlji ili u inostranstvu, želi da u što kraćem vremenu vidi koliko god je moguće više, a u idealnom slučaju da poseti sve što je interesantno.

Obično se nema dovoljno vremena, a vrednih za videti lokacija ima mnogo, tako da psoetioci moraju da budetu brzi i veoma organizovani.

Postavlja se pitanje koji način transporta je najbolji kako bi se dostigao ovaj cilj.

Iznajmljivanje vozila u rent a car agencijama ima mnogo prednosti, mi vam predstavljamo 5 najznačajnijih.


#1 Ušteda vremena


Retko koja turistička destinacija ima sve u centru. Obično ne može da se samo prošeta i vidi sve što je vredno videti, nego je potrebno odvojiti malo vremena i otputovati malo dalje od mesta smeštaja.

Osloniti se na javni prevoz, na autobuse ili vozove je vrlo često nesigurno i gubi se dosta vremena na transfere.

A to znači manje vremena za razgledanje i uživanje. A već smo rekli na početku, cilj je da se za što manje vremena vidi što je više moguće.

Da ne pričamo o situacijama gde možete negde zapeti ili propustiti autobus.


#2 Veća bezbednost i udobnost


Dosta ljudi više veruju sebi iza volana nego drugim ljudima. I ne greše u tome. Za vreme turističkih sezona, vozači taksija i autobusa su često umorni, zato što voze svaki dan i više od 8 sati, sa malim pauzama, čak i bez pauza.

A gde je zamor, tu su i šanse da se desi nešto neželjeno.

Vozila u rent a car agencijama su nova, bezbedna, veoma udobna, čista i opremljena najmodernijom opremom za navigaciju. A sa savremenim GPS uređajima možete i vi sasvim dobro da se snađete na nepoznatim terenima, da nalazite prečice i da izbegnete gužve.

U zavisnosti od puta i vaših preferencija, možete da odaberete veći i udobniji auto, ili manji i brži, ili terensko vozilo koje se dobro snalazi na lošijim planinskim putevima, itd.


#3 Ušteda novca


Možda ne izgleda tako, ali putovanje sopstvenim automobilom donosi dodatne troškove koje koštaju više od samog iznajmljivanja automobila.

Osiguranje automobila, zeleni karton, gorivo,  za duža putovanja verovatno morate zameniti neki deo za automobil, troškovi dovoženja automobila tamo (posebno ako mora da se koriste trajekti koji su veoma skupi), isprazniti će vam budžet i pre nego što stignete na svoju destinaciju.  

Nije ništa jeftinije ni putovanje autobusima. Povratna autobuska karta je stvarno jeftinija, ali ako uračunate više poseta tokom dana, stanične usluge, troškove za prtljag, itd, onda u najboljem slučaju dođete na isto kao da ste iznajmili auto.

A o skupoći taksija, koji se ponekad graniči sa bezobrazlukom, nećemo trošiti reči.


#4 Fleksibilnost u organizaciji poseta


Iznajmljivanje automobila vam daje celu slobodu na ovom svetu.

Možete ići gde god želite i kad god želite. Vi sami odlučujete kada da krenete i kada da se vratite, koliko dugo će da budete na željenoj destinaciji, ne morate da čekate autobus, ne zavisite od milosti taksista.


#5 Imate svoju privatnost


Kada se vozite u vozilu koje ste iznajmili, vi ste sami i imate svoju privatnost.

U autobusima i taksijama nikada niste sami, neko je uvek u vašoj blizini, sluša vaše razgovore, priča vam svoja mišljenja i daje vam savete koje niste tražili.

Ukoliko putujete u paru, neće biti romantike dok uživate u pogledu na mesto koje ste oduvek želeli da posetite.

Ima mnogo razloga za iznajmljivanje vozila kada putujete negde, svejedno da li u našoj zemlji ili u inostranstvu. Mi smo naveli ovih pet, ukoliko imate još neki, molimo da nam ga pošaljete u komentarima.

 

 

komentara (2)

  • Jeca
    Jeca

    Sasvim ste u pravu, ponekad je bolje iznajmiti auto nego krenuti na odmor sopstvenim. Automobili agencija su bolje opremljeni i sigurniji, tako da kad sve saberete, ponekad ispadne čak i jeftinije, a sigurno sa mnogo manje stresa.

  • Srecko
    Srecko

    Najveci benifit je sacuvacete vas auto ukoliko idete na daleke destinacije.

Dodajte komentar