8 razloga da iznajmite rent a car vozilo

8 razloga da iznajmite rent a car vozilo

 

Ponekad vam dosadi sopstveno vozilo. Naravno, ako imate jedno vozilo i ako je to ono prosečno naše ili malo iznad.

Mada i ovi koji voze 3000 kubika i više verovatno požele nešto drugačije. Recimo neki sportski ili neko drugo konkurentsko čudo od vozila.

I sad stižu pitanja. Kako probati neki drugi automobili? Ili, da li baš uvek treba putovati svojim automobilom? A može i ovako. Treba li ponekad razmilsiti pa iznajmiti vozilo?

Stižu i odgovori.

Pobrojaćemo neke naše razloge u korist iznajmljivanja vozila od rent a car agencija. Iako je to danas neki podrazumevani fetiš, pogotovo za one koji putuju avionom pa odsednu u nekom ekskluzivnom odmaralištu, rent a car je tada zaista najracionalnija odluka. I ne samo tada.

Jer, to je ipak deo komfora koji nam olakšava boravak u nekom mestu i omogućava da ga prokrstarimo uzduž i popreko i saznamo i doživimo ga onakvim kakvo jeste. 

Pa da krenemo sa razlozima zašto iznajmiti rent a car vozilo..


1. Izbor vozila po vašoj meri


Svako do nas voli da stekne utisak da može da bira. Ovde je to zaista slučaj. Dizel, benzin, hibrid, električno. Sve može biti vaše, barem dok iznajmljujete vozilo. Model po želji. SUV, luksuzni modeli, mali i ekonomični automobili. Svega ima. Naravno, bolja vozila skuplje koštaju. Duži peirod takođe ima cenu. Ali, to se već zna. Komfor košta. Ipak, naučli smo. Jednom se živi, Zar ne?


2. Izbor agencije za rent a car


Prvi put je uvek najteže. Nije sve u ceni. Mnogi od nas se odlučuju za kupovinu bilo čega ako su zadovoljni nekim sitnicama. Na primer, načinom na koji se prema vama odnose prodavci robe ili usluga. Ljubaznost i iskrenost agenata za rent a car mogu da učine prevagu u izboru.

Da vas kupe kao klijenta i to na duže vreme.

Ako je cena za model vozila koji ste izabrali tu negde u rangu konkurencije, onda je faktor dobrih vibracija u komunikaciji sa prodavcima rent a car usluga faktor koji pomaže u donošenju odluke.

Agencije za rent a car vlro dobro znaju da su lojalni klijneti, oni koji se opet vraćaju i uzimaju vozila baš od njih, uslov njihovog opstanka na duže staze, i zato nastoje da svakom potencijalnom klijentu ponude nešto više. Kartica lojalnosti, razni affiliate programi, poklončići, bonusi, popusti. Sve su to marketinški trikovi kojima vas kupuju. A to i nije teško jer mnogi i vole da budu kupljeni na taj način. 

I još jedna jako zanimljiva stvarčica, da ne kažemo caka. Birajte agenciju koja u ponudi jasno precizira da nema skrivenih troškova. Pročitajte tekst  saveti za iznajmljivanja rent a car vozila ako ste početnik u ovoj oblasti. 

U većim gradovima u Srbiji, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici, Nišu je to možda lakše jer postoji veći izbor agencija za rent a car. Mi preferiramo uglavnom domaće, pa i agencije za rent a car:

 1. Unirent
 2. Rentacar manedžer
 3. MMS auto rent a car
 4. Autorentdoo


3. Izbor lokacije za preuzimanje i vraćanje rent a car vozila


Većina od nas ne voli ograničenja. Mora ovo mora ono. Ako vas primoravaju da baš morate da preuzmete vozilo na tački A, onda to već u startu stvara neku odbojnost. Hoću slobodu. Hoću da biram. Dovezite mi vozilo ispred odredišta, hotela, apartmana, kuće, stana tad i tad. I to je to. Košta malo više ali to je moja stvar.


4. Opuštenija vožnja


Kada vozite svoj auto onda gledate svaku rupicu na putu. Papučica nije baš tako često na gasu jer čuvate diskove za kočnice. Skupo održavanje je posebna priča. Kada iznajmite rent a car vozilo onda možete malo i više da pritiskate gas. Jednostavno, potrošnja i čuvanje automobila vam više nisu imperativ. Naravno, vodite računa o ograničenjima i propisima jer sve kazne koje eventualno napravite plaćate sami. Pre ili kasnije. A kasnije može biti i skuplje. O crnim listama da ne govorimo.

Ne zavaravajte se da ste činom vraćanja vozila agenciji abolirani od plaćanja kazni koje ste počinili tokom korišćenja vozila agencije. 


3. Komfor ne škodi, čak ume i da prija


Kada iznajmite vozilo onda to možete uraditi i galantno. Da ga preuzmete kada i gde vama odgovara. I sa svom opremom koja vam padne na pamet. Sitne pogodnosti prave razliku i čine vas ispunjenijim. Dodatna oprema, wifi, gps sve u fulu. Jer komfor nema cenu. A i ne iznajmljujete vozilo svaki dan. Najčešće kada vam treba poslovno ili kada ste na odmoru. 


4. Ako vam pređe u naviku imaćete bolju cenu


Kao i u svemu lojalni potrošači dobijaju niz pogodnosi. Karice lojal osti za rent a car uštedeće vam novac! Moći ćete da unajmljuejte vozila po nižoj ceni ili da za isti cenu vozite vozilo iz više klase. Agenciej vole lojalne klijente i žele da ih zadrže na razne načine. Imajte to na umu. 
 

5. Sačuvaćete sopstveno vozilo i produžiti mu vek trajanja


Kada idete na duži put, pa još znate da taj put nije idealna uvek postoji mogućnost da raubujete ili oštetitze sopstveno vozilo. Zašto bi to radili? Najam vozila može biti pravo rešenje. Malo skuplje ali manje briga. Podrazumeva se da uzmete sve vrste osiguranja. od krađe, od štete. Čuveno ful kasko osiguranje rešava stvar. Takođe, mođete izabrati ekonomičnije vozilo koje manje troši i time nadomestiti razliku u ceni.

I što je posebno simpatično ne brinete zbog kvarova. Nije vaš automomobil. Jednostavno, agenti za iznajmljivanje će vam pomoći šta da radite u tom slučaju, koga da pozovete i šta prvo da uradite. A ako je baš neki veći kvar i vozilo se ne može popraviti u kratkom vremenu, agencija će obezbediti drugi automobil, najmanje u klasi onog koga ste unajmili, bez dodatnih troškova.


6. Šarmirajte vozilom koje iznajmite
 

Možda nemate novaca za bolji automobil ali možete da iznajmite baš dobar automobil i da onda zasijate na drugi način. Da budete svoj na svome i da prosto budete neodoljivi u tom okruženju. Neki sportski automobil će stvoriti zazubice kod mnogih a kod nekih želju da budu na mestu suvozača. Ne košta puno da probate.


7. A gorivo?


Ako izabere ekonomično vozilo manje ćete trošiti goriva. Prilično logično. To već znate. Sve ima cenu. Benzin, dizel, električno vozilo. Hibrid ili gas. Ipak, raspitajte se na vreme o potrošnii ako iznajmljujete veće vozilo. Da ne bude neprijatnih iznenađenja na pumpi. 


8. Isplati li se najam vozila kod rent a car agencija?


Ako pitate redovne korisnike rent a car usluga teško da ćete naći na negativno mišljenje. Svako ima svoje razloge a razloga je sve više. Ako ste baš neodlučni iznajmite vozilo na jedan dan i probajte kao to sve izgleda. Možda postanete praktičniji.

Možda su vaša iskustva drugačija i mogu da budu korisna. Podelite ih u komentarima sa čitaocima našeg bloga.

 

komentara (4)

 • Gabor
  Gabor

  Iznajmljivanje vozila nije više tako skupo kao nekada. Ima dosta rent a car kompanija koje moraju da spuste cene na prihvaltjivo nivo i tako se otvara šansa i "običnim" građanima da iznajme auto. Ja ponekad rentiram neki novi tip da vidim kakav je . Na neki način vršim testiranje. Za te moje probne vožnje biram ejsen ili rano proleće pošto su tada ti mideli slobodni, leti kada je sezona ne možeš da stigneš od gasterbajtera. Ali to je razumljivo, oni su glavne mete agencijama.

 • turista
  turista

  Moj savet za korisnike rent a car usluga je da birate agenciju sa jasnom politikom cena. Zapamtite da niko ne voli dodatne skrivene troškove i to je jedan od najvećih razloga za gubitak prodaje.

 • Joca
  Joca

  Posto sam odlozio kupovinu polovnog auta, rent a car mi je jedino resenje kada idem na duzi put. Imam pozitivna iskustva, vozila su uglavnom dobro ocuvana i veliki je izbor, pa svaki put isprobavam nesto sto nisam ranije vozio.

 • Crvenkapica
  Crvenkapica

  Mislim da se najam vozila itekako isplati, naročito ako ga uzimate za neke specijalne prilike. Tipa, vaš auto je mali gradski (kao recimo moj fiat punto), a želite da putujete na letovanje malo opuštenije. Iznajmite auto kod neke od pomenutih agencija, malo veći, da komforno možete da se smestite vaša porodica, vi i sva oprema i prtljag koje sa sobom nosite. Putujete opušteno, ne pravolinijski i da što pre stignete od tačke A do tačke B, već želite da budete opušteni. Ako vam se neki predeo dopadne, možete i da napravite piknik, možda i prenoćite. A naročito, ako skretanjem sa puta do nekih 50-tak kilometara dalje možete da posetite neko istorijsko mesto, neku prirodnu znamenitost ili nešto slično, što ne biste mogli kad biste žurili da što pre stignete tamo gde ste krenuli. Za mene su takve stvari zaista neprocenjive. Od detinjstva volim takva putovanja, kad me je tata navikao na takve stvari i na to, da uopšte nije problem ako do mora putujemo dva dana, jer smo usput videli Višegrad, Sarajevo, Vrelo Bosne, Mostar i slična mesta. Pritom ćete, kako stoji pod tačkom 5, sačuvati svoje vozilo i produžiti mu vek trajanja. Upravo tako. Mnogo je razloga za iznajmljivanje vozila, a ako to radite češšće, dobićete i popust.

Dodajte komentar