9 najpopularnijih filtera na Instagramu

9 najpopularnijih filtera na Instagramu

 


Želite da vaša fotgrafija na Instagramu bude primećena? Za to je potrebno malo znanja!

Malo edukacije o Instagram filterima dobro će vam doći. Uz pomoć njih, nijedna vaša fotografija neće proći nezapaženo. Uz dobro poznavanje svih tajni koje krije Instagram i još bolje poznavanje filtera i njihovih mogućnosti, možete  postati  pravi influenser.


Instagram filteri 1
 

Otkrivamo vam tajne svih Instagram filtera, kako da ih koristite i zapanjite svoje pratioce.


Losion za lice u realnosti, isto što i filter na mreži?


Pre svega, postanite profesionalac za negu svoje kože. Nemojte da se krijete iza filtera. Ako niste zadovoljni izgledom svog lica, vreme je da nešto preduzmete po tom pitanju. Ne, ne filter. Neka jedan od prvih koraka bude kupovina kvalitetnog losiona za lice.

Pitate se zašto je upotreba losiona za lice važna? Zato što on igra temeljnu ulogu u celokupnoj nezi lica. Pod tim se misli na uklanjanje nečistoća i sebuma koji se na licu nakuplja tokom dana. Svako lice je izloženo raznim spoljašnjim uticajima, zagađenjima, a i upotreba šminke zahteva da se koža očisti i da pore prodišu.

Upotreba losiona za čišćenje lica od neprocenjive je važnosti i trebala bi biti prvi korak u svakodnevnoj nezi. Tek kada je koža temeljno očišćena od nečistoća, spremna je za naredne etape nanošenja kreme, šminke i ostalih kozmetičkih preparata. Ono što će za vas učiniti losion tokom svakog dana, filteri na Instagramu mogu samo poboljšati i još više istaći.


Instagram filteri
 

Hajde da vidimo uz pomoć kojih filtera možete vaše lice i fotografije dovesti do savršenstva i ostaviti traga na Instagramu.


Filter Clarendon


Koji vam je omiljeni filter na Instagramu? Da li se uklapate u jednu od statistika i koristite najpopularniju alatku za ulepšavanje? Prema jednoj od statističkih analiza, filter Clarendon je najkorišćeniji. Zastupljen je u čak 119 zemalja sveta i u njima drži vodeću poziciju.

Ako je pravljenje selfi fotografija vaš omiljeni način predstavljanja na društvenim mrežama, ovo je filter za vas. Nudi mogućnost posvetljavanja i potamnjivanja pojedinih oblasti. Odličan je kada želite da se uoči kontrast, a ujedno i da fotografiji date malo hladniju notu. Ako svojom fotkom želite da postignete ove efekte i istaknete se na internetu, onda je vreme da se upoznate sa svim njegovim mogućnostima i da ga isprobate.


Filter Juno


Statistika koju smo pronašli kaže da je filter pod imenom Juno drugoplasirani kada je reč o učestalosti korišćenja. Stručnjaci odnosno poznavaoci ove oblasti kažu da je ova alatka zaista odlična. Juno je vrlo jednostavan za korišćenje. Nema nekih posebnih efekata, sem da fotografijama da malo živopisnosti i da se pomalo poigra sa kontrastom.

Ukoliko želite da istaknete žute i crvene boje u odnosu na tamnije, ovo je pravi način da to postignete. Dobar primer za ovo bi mogla biti neka fotografija sa jesenjim motivima. Požutelo lišće bi na taj način dobilo na značaju i lepo bi ga istakli u odnosu na nebesko sivilo ili tamne oblake. Ovo je neki naš primer koji vam samo dočarava upotrebu filtera Juno, a vi budite kreativni pa pronađite svoj način da ga iskoristite.

Moglo bi se reći da ovaj filter pruža suptilne mogućnosti koje će fotografiju učiniti vrlo upečatljivom. Ako se bavite društvenim mrežama ili uređujete honorarno postove za neku firmu, ovo može i te kako da vam posluži. (Mnogi online poslovi koje nudi, na primer, Omladinska zadruga Niš zahtevaju poznavanje osnova uređivanja društvenih mreža.)


Filter Ludwig


Ako se vodite time da je “manje u stvari više” onda je ovo pravi filter za vas.. Ova alatka je odlična ukoliko želite da obradite odnosno na neki način istaknete geometrijske figure ili da u prvom planu bude arhitektura koja je vredna pažnje ili vas lično oduševljava.

Šta ovaj filter konkretno radi?

Smanjuje osvetljenost i zasićenost za pojedine boje. Konkretno za žute, zelene, plave.  Ova funkcija ne odnosi se jedino na crvenu boju jer njenu zasićenost naprotiv pojačava. Dakle, ako želite da crveni detalji na fotkama budu u prvom planu, evo odličnog načina da to postignete.


Filter Normal


“Profi” influenseri i česti korisnici Instagrama, filter Normal možda i ne smatraju filterom. Zato što ova alatka ne radi vašim fotografijama ama baš ništa. Dakle nema nikakvih efekata, isticanja boja, kontrasta ili bilo čega sličnog.

Neverovatno, ali statistika kaže da je ovaj filter vrlo popularan i često korišćen. To je dobra vest, jer možemo zaključiti da je onda veliki broj ljudi zadovoljan svojim izgledom, svojom fotografijom ili bilo čime što kače na mrežu.

Uostalom u poslednje vreme se sve više teži prirodnosti, pa što ne bi težili i prirodnijem izgledu fotografija.


Filter Lark


Fotografija vam je previše tamna? Iskoristite filter Lark. Ovo je odličan način da posvetlite svoju fotku ili da vam izgleda “isprano”. Poznavaoci Instagrama sigurno znaju šta znače ovi termini.

Evo šta još Lark može da uradi: smanjuje vibraciju, posvetljuje sliku, povećava ekspoziciju, smanjuje saturaciju pojedinih boja kao što su ljubičaste i crvene,  a povećava saturaciju zelenih i plavih nijansi.


Filter Gingham


Volite ono što se zove “Vintage style”? Dobrodošli u filter Gingham jer vam upravo on daje mogućnost da postignete tu toplinu na fotkama koju ovaj stil zahteva. Efekat fotografije postiže se “izbacivanjem”određenih boja i nijansi. To postiže svojim funkcijama smanjenja isticanja nijansi  i redukcijom saturacije boja u prilično visokom procentu.

Osim ovih efekata, Gingham će vam na fotku dodati i bele vinjete kojima ćete dobiti taj “Vintage style” i potrebnu toplinu.


Filter Lo-fi


Želite dramu na Instagramu? Tu je Lo-fi koji radi za vas i postiže baš taj efekat. Pod tim mislimo na dramatičan izgled i efekat vaših fotki. Recimo ako želite da reklamirate neki sjaj za usne koji je potrebno posebno istaći, to možete uraditi baš na ovaj način.

Lo-fi pažnju privlači time što sve na fotografiji dobije na intenzitetu. Ovo se postiže dodavanjem senki na tačno određena mesta i povećanjem saturacije boja i nijansi. Zahvaljujući ovakvim alatkama više nije teško privući pažnju ili prodati neki proizvod. Na mreži sve može da izgleda intenzivnije i dramatičnije, imajte to na umu ako koristite Instagram da promovišete blog koji pišete ili stranicu koju reklamirate.


Filter Aden


Recimo da je filter Aden prilično suprotan u odnosu na Lo-fi. On je više okrenut nekom retro stilu. Ako niste baš za ove moderne trendove i za vas ima prostora na Instagramu. Uz pomoć Adena veoma uspešno možete “omekšati” jake boje i jako svetlo. Ukoliko vam treba suptilna fotografija koja izgleda poput najlepšeg sna, kliknite na Aden.


Filter Valencia


Šta to Valencia radi pa je koristi toliki broj poznatih ličnosti? Upravo ono što žele da publika vidi. Sjajan i besprekoran izgled. Ako vam kosa nije najčistija, kliknite na filter Valencia i on će učiniti da vam kosa izgleda besprekosrno. Nemojte se čuditi ako vas pitaju za neki savet o nezi kose.

Dakle, Valencia nudi onaj “vintage” sjaj za kojim mnogi žude, a pogotovo pripadnice lepšeg pola. Ovim filterom fotografija će biti začinjena žutom nijansom koja je sama po sebi topla i pruža efekat sjaja.

Možda danas ne sijate u realnosti, ali na mreži svakako možete jer ima načina i za to.

Ako ste do sada zavideli pojedincima na prelepim fotografijama odnosno na prelepom izgledu, više nema potrebe za tim. Sada ste upoznati sa mogućnostima filtera i vrlo lako ih možete prepoznati na fotografijama. Sigurno vas neće prevariti. Uspećete da provalite koji ili koliko je filtera korišćeno. Za dobru fotografiju, spremni smo da stavljamo čak i filtere preko filtera.

 

komentara (0)

    Dodajte komentar