Agencija za selidbe Beograd - zašto je angažovanje firme najjeftinija selidba

Agencija za selidbe Beograd - zašto je angažovanje firme najjeftinija selidba

 

Selite se i tražite način da „skratite“ troškove? Jedan od troškova koje ipak treba podneti je angažovanje neke od agencija za selidbe u Beogradu jer će to ipak biti najjeftiniji način selidbe.

Ne verujete nam? Nastavite sa čitanjem jer ćemo vam pokazati kako izgleda jedna prosečna selidba u glavnom gradu i šta možete da očekujete. Dok završite sa čitanjem biće vam lakše da pronađete najpouzdanije firme za selidbe.

Da krenemo.


Kako započinje selidba?


Svako bi se verovatno zapitao zašto da plaća firmu za selidbe u Beogradu kad selidbu može da uradi i sam. Smatrate da za preseljenje nije potrebno neko naročito znanje i da je selidba stvar sa kojom možete da uštedite? Nastavite sa čitanjem:

Pogledajte oko sebe, šta vidite? Tepihe, nameštaj, kućne biljke, kućnog ljubimca, umetiničke slike, posuđe… Ako nemate iskustva sa pakovanjem i dobar sistem organizacije selidba će biti haotična, a stvari će se sigurno oštetiti.

Kada ih zapakujete trebaju vam radnici za selidbe koji opet ili moraju biti plaćeni ili su to prijatelji koji su nestručni za nošenje pa će doći do oštećenja zapakovanih dragocenosti. Bez obzira na dobru volju prijatelja, selidba kutija niz stepenice, ali i selidba drugih kabastih stvari zahteva veštinu nošenja koju samo profesionalni nosači za selidbe imaju.

Onda vam treba prevoz. Na prvom mestu treba da procenite šta vam treba - kombi ili kamion za selidbe, da li može da priđe zgradi za utovar i istovar?

Puno je to posla koji neće biti pravilno odrađen, a vi ćete izgubiti dragocene stvari koje ste nameravali da prenesete u nov životni prostor. Kada se sve završi i vi počnete sa raspakivanjem, tada je kasno za kajanje. Ono što je uništeno neće moći da se vrati.

Zato, da ne bi dolazili u takvu situaciju, angažujte firmu za selidbe kao mnogo bolje rešenje za svaku vrstu prenosa stvari. Uostalom, saveti za selidbe su besplatni.


Koliko košta selidba?


Svaka firma za profesionalne selidbe ima cenovnik, ali ćete primetiti da je svaki iznos individualan jer postoji mnogo faktora koji utiču na cenu.

1. Koliko imate stvari za preseljenje?

Cena selidbe raste sa većom količinom stvari koje transportujete. Razlog je i u činjenici da će trebati veće angažovanje radnika za selidbe da bi se sve odradilo.

2. Vrsta stvari koja se prenosi

Ako imate i specijalne terete ( klavir, sefovi, akvarijumi, umetničke predmete) cena seljenja će takođe biti nešto viša jer ovi predmeti zahtevaju dodatnu pažnju pri manipulaciji i nošenju.

3. Čime se vrši transport i na koju udaljenost?

Nije ista cena angažovanja kombi prevoza i kamiona za selidbe, to je jasno. Ono što je prednost kod agencija za selidbe je što radnici stručno spakuju svaki komad u prevozno sredstvo pa se dobija maksimalna popunjenost. Ono što bi vi spakovali u kamion, radnici za selidbe bi uspeli da spakuju i u kombi.

Što se tiče udaljenosti, firme za seljenje stvari obično daju jednu cenu za područje grada Beograda, a cenu po km ako je izvan njega. Moguć je i dogovor za međunarodni transport što sami ne bi mogli lako sprovesti.

4. Cena preseljenja zavisi i od:

 •  spratnosti objekta iz kog se stvari iznose i unose?
 • da li zgrada ima lift ili ne?
 • da li je otežan istovar ili utovar usled nemogućnosti prilaska trasportnog sredstva?
 • da li agencija za selidbe vrši i uslugu pakovanja za vas?


Sve ukupno cena selidbe može biti i manja od 5.000 dinara, ali i viša od 10.000 dinara za selidbe dvosobnih i trosobnih stanova. Ovo su prosečni iznosi u koje je uključen prevoz sa svom radnom snagom.


Zašto je profesionalna selidba na kraju najjeftinija?


Nije reč o samo o tome da vas besplatna pomoć može stajati stvari koje su lako lomljive ili vredne, već i da nestručni nosači mogu napraviti istu štetu.

Firme za selidbe su bolji odabir jer imaju renome i iskustvo u radu. Zapošljavaju samo odgovorna lica koja prolaze sve potrebne obuke tako da ne postoji dovoljno veliki izazov.

Imaju i adekvatna vozila koja su napravljena tako da se koriste samo za selidbe, imaju utovarnu rampu po potrebi, dimenzije koje olakšavaju prolazak kroz gradske gužve…

Gradske gužve i nemogućnost prilaska svakom mestu odvaja iskusne od neiskusnih radnika za prenos stvari. Agencije za selidbe u Beogradu imaju iskustvo iza sebe, a nosači znaju da procene gde bi bilo najbolje da se obavi utovar i istovar. Vrlo često su vičniji u prolasku kroz zakrčene Beogradske ulice da bi samo pakovanje stvari bilo jednostavnije.

Platite danas da ne žalite sutra“ bi možda mogla biti prava definicija zašto bi trebalo da angažujete profesionalne selidbe. Ako učestvujete u selidbi čeka vas ogroman posao: od pravilnog pakovanja svake stvari, bol u mišićima usled nošenja, i na kraju će sigurno nešto biti oštećeno. Ne govorimo samo o novčanoj vrednosti već i o gubitku emotivno važnih stvari – knjiga, porodičnih slika, nasleđenog servisa za ručavanje…

I sada pitanje sa početka teksta – da li vidite prednost angažovanja agenicje za selidbe u Beogradu? Pišite nam u komentarima nakon čitanja ovog teksta.

 

komentara (4)

 • Marija
  Marija

  Selidba koju obavite sami je nešto kao: "Ne platiš na mostu, platiš na ćupriji". Čak i ako izbegnete lomove i oštećenja, pozovete prijatelje da vam pomognu, pa ih posle, da biste se odužili, odvedete na ručak ili večeru u neki restoran, eto troška, i to mnogo većeg nego da ste angažovali agenciju za selidbu. A ako to ne uradite, možda kasnije shvatite da vam prijatelji koje ste pozvali da vam pomognu, baš i nisu prijatelji. Jer, em su potrošili dragoceno slobodno vreme, em će većina sutradan lečiti upale mišića, pa smatraju da su zaslužili bar nešto. Iskreno, i jesu. I to sve važi, ako sve bude u redu. A šta ako neko ispusti vaše dragoceno posuđe, nasleđeno od bake, probuši sliku, ili se klavir, ne daj Bože, otkotrlja niz stepenice? Šteta je, što finansijska, što emotivna, nemerljiva! Imala sam poznanicu koja se selila u stan u istoj zgradi, ali pet ulaza dalje od prvog. Prvi stan je bio na 11. a drugi na 9. spratu. Da bi uštedela, nije zvala agenciju za selidbe, nego nas, prijatelje i poznanike. Jer, blizu je, ista je zgrada, pa ćemo mi to sami, pošto nema neke ne znam kakve vrednosti, ni teške stvari. Aha, važi... Ispostavilo se da je izabrala dan kad je u onom drugom ulazu, gde je stan na 9. spratu, lift u kvaru. Tako da smo sve to, na rukama, nosili peške pet ulaza dalje, pa na 9. sprat. Verujte mi da uopšte nije bilo lako, baš zato što je stvari pakovala sama, pa smo mnogo toga nosili strahujući da će da nam ispadne i polomi se. Zato, ako mislite da možete sami, razmislite još jednom. Mnogo je jednostavnije, manje stresno, a i sigurnije, da to za vas urade profesionalci. A kad sve saberete, bude i jeftinije.

 • Srecko
  Srecko

  Postoje stvari koje sami ne mozemo da preselimo pogotovo ako se radi o demontazi i montazi, zato treba birati agencije koje to rade.

 • Saki
  Saki

  Ukoliko radnici ne nose maske, a svedok sam da ih ne nose, zato što im je teško da rade sa njima, onda je najbolje da otkažete selidbu sa tom agencijom. Oni su rizična grupa, ko zna koliko selidbi rade na dnevnom ili nedeljnom nivou i sa koliko su ljusi u kontaktu. Tako da moraju da nose maske.

 • Emilija
  Emilija

  Otkad sam se jednom davno sama selila vise se ne upustam u te avanture. Previse stresno za mene sa gomilom stvari, knjiga, saksija, gitarom, slika...Zato i postoje agencije, lepo platis i miran si.

Dodajte komentar