Cena selidbe u Beogradu

Cena selidbe u Beogradu

 


Svaka selidba u Beogradu ima neku svoju posebnost. Iz tog razloga ne postoji neki jedinstven cenovnik selidbi već se cena za svaku pojedinačnu selidbu formira na osnovu konkretne situacije i procene agencije koja se bavi tim poslom.

Zato ne treba da bude iznenađenje ukoliko cene selidbi osciluju. Jedan od ključnih kriterijuma za fomiranje cena usluga selidbi je i vrsta selidbe, tj, da li je u pitanju:

  • gradska selidba
  • međugradska selidba ili
  • međunarodna selidba


Naravno, kada su u pitanju gradske selidbe, kao što je Beograd, cena selidbe zavisi od sledećih faktora:


#1. Količine stvari koje se sele


Više stvari, veća selidba, veći posao za radnike jer treba da se veća količina stvari koju prenese, utovari, preveze pa istovari. Samim tim logično je će selidba više stvari biti skuplja. Takođe, veća količina stvari zahteva više radnika, više resursa i pre svega vremena za pakovanje, utovar, demontažu ako je potrebna, prevoz i istovar i montažu ako je potrebna.


#2. Udaljenosti između stare i nove adrese


Ako se selidba između stare i nove adresa realizuje na kratkoj distanci, cena će po prirodi stvari biti niža u odnosu na selidbu na veću udaljenost.
Zašto?
Pa između ostalog i zato što veća udaljenost zahteva više goriva, vremena i troškova prevoza.


#3.  Spratnosti zgrada


Selidba u zgradama sa više spratova nekada može biti prava noćna more. Nepostojanje teretnog lifta, uske stepenice, uska vrata. Toliko toga može da zasmeta i oteža selidbu. Pa nepostojanje adekvatnog parkinga u kom slučaju morate obezbediti pristup kombiju ili kamionu na drugi način.

Cena može biti veća i zbog dodatnog napora potrebnog za nošenje stvari gore i dole. Još ako nema adekvatnog lifta ili lifta uopšte sledi igranka bez prestanka. Jer ukoliko nema lifta, selidba će zahtevati još više truda i vremena. A nečiji trud i vreme koštaju.


#4. Komplikovanost posla oko selidbe


Ako se dogovorite sa agencijom za selidbe da to bude selidba ključ u ruke rešili ste niz problema. Naravno, ta vrsta selidbe je skuplja ali vredi svakog dinara jer vas lišava nepotrebnog nerviranja i stresa. Možda je to i ponajbolja opcija za vas. Jer sve komplikacije oko selidbe padaju na leđa neposrednom izvršiocu a to je agencija. A komplikovanost posla može da proistekne iz niza okolnosti. Počev od potrebe za demontažom, montažom nameštaja pa do utovara istovara teških i kabastih predmeta.

Naravno, u otežavajuće okolnosti možemo da ubrojimo i nemogućnost korišćenja lifta a za neke stvari i nemogućnost korišćenja stepenica. Neretko se organizuje izbacivanje iz stana preko elevatora koji se montiraju sa spoljne strane.

Imate i kućne ljubimce? E pa neće to ići sve tako jednostavno. A mala deca? Još komplikacija u najavi. Bez brige. Agencije za selidbe imaju profesionalno obučene radnike koji će najveći deo posla uraditi a od njih ćete dobiri korisne informacije za sva vaša pitanja oko selidbe.


#5. Vrsta prevoza


Nije svejedno koje transportno sredstvo izaberete. Opcije prevoza se razlikuju po ceni i mogućnostima. Na primer, korišćenje kombija za selidbu je obično jeftinije od angažovanja kamiona.

Okvirne cene kombi prevoza su sledeće:

  • Cena male selidbe kombijem koja zahteva 2 radnika se kreću od 3.500-5.500 dinara.
  • Cena angažovanja kombija van grada se kreće oko 50 din /km.


Ukoliko agencija pribavlja kutije za sleidbu obavezno specificirajte pre početka selidbe koliko koštaju kutije i koliko će ih biti.

Za velike selidbe treba da izaberete kamion ukoliko je moguć pristup vašoj lokaciji. Odabir kamiona za selidbu poskupljuje istu ali ne značajno. Nekada nećete imati izbora zbog problema sa pristupom i parkiranjem, ali najčešće vi birate vrstu prevoza.

Takođe, mogućnost angažovanja profesionalnih agencija za selidbe u odnosu na angažovanje pojedinaca (kumovi, prijatelji) koji će vam pomoći u selidbi, takođe može uticati na cenu. Naš savet je da uvek birate agenciju a kumove i prijatelje čuvate za veće izazove.

Šta još treba znati a da ne bi bilo iznenađenja za vas? 

Dodatni troškovi kao što su putarine i različiti terminali nisu uračunati u cenu i snosi ih klijent ukoliko se drugačije ne dogovorite. Iz tog razloga obavezno s eraspitajte kod firme koja vas seli da li psootje neki skriveni torškovi koji u startu nisu speficirani a koji se pojavljuju na kraju selidbe. 


#6. Selidba radnim danom ili vikendom


Selidbe tokom nedelje su obično skuplje u odnosu na selidbe tokom vikenda ili praznika. Možda je glavni razlog tome neuporedivo veća gužva u saobraćaju ranim danima. Selidba zimi je teža u Beogradu nego u drugim godišnjim dobima. Ipak, to ne utiče na cenu jer je tada generalno smanjen broj selidbi u glavnom gradu. Ovo je posebno važno kada postoji problem sa parkiranjem jer nije svejedno gde će biti parkirano vozilo zbog utovara i istovara.


#7. Dodatni troškovi selidbe


Neke stvari ćete verovatno sami spakovati i preseliti poput vaših dragocenosti, skupih uređaja i slično. Uštedećete ako sami pakujete stvari pa shodno tome pripremite odgovarajuću ambalažu, kutije, lepljive trake, pucketave folije i slično. U slučaju da je potrebno dodatno pakovanje, demontaža i montaža nameštaja, osiguranje, skladištenje, to će povećati ukupnu cenu selidbe.

 

Zaključna razmatranja


Pokušali smo da ukažemo na najvažnije faktore koje treba uzeti u obzir kada se određuje cena selidbe u Beogradu. Konačna cena selidbe zavisiće od specifičnih okolnosti i zahteva svake selidbe. Na kraju nije sve u ceni. Sami procenite kojoj agenciji ćete ukazati poverenje jer kao što se u našem narodu kaže, nije svejedno. 

Ne zaboravite da platite račune, obavestite komšije i pokažete da vam je stalo do njih i njihovog mišljenja o vama. Odabir one prave agencije treba da bude i vaš istraživački zadatak osim ako već nemate preporuku od onih kojima verujete.

 

 

komentara (0)

    Dodajte komentar