Da li postoji savršeni osmeh ili da je Hollywood osmeh to što želimo?

Da li postoji savršeni osmeh ili da je Hollywood osmeh to što želimo?

 

U današnjem svetu, koliko ga god voleli ili ne voleli, širok osmeh i lepi zubi, danas se to kaže holivudski osmeh, je postao kao neka mantra. Pogotovo za one koji rade i žive sa medijima. I tek posebno naglašeno kod onih viđenijih, da ne kažemo slavnih. 

"Hollywood osmeh" je nešto što se podrazumeva da biste bili primećeni.

Ali, šta ako nemamo taj famozni osmeh koji pleni? Šta ako vaši zubi nisu prirodno takvi?


Pogledajmo malo kroz vremeplov


Tradicionalno, osmeh je bio i ostao jednostavan način da se izrazi sreća i prijateljstvo. On je iskren i lep sam za sebe.

Nekada bilo sada se spominjalo. Trendovi neke druge aršine nameću. I jedan od njih je da je estetsko itekako važno, potrebno i poželjno i sve češće obavezno za mnoge profesije. Estetski ideali poput zlatnog preseka su u fokusu mnogih kojima je izgled jedna od glavnih tema.

Hollywoodski osmeh, sa svojom savršenom uniformnošću i belinom, postao je standard lepote i uspeha.


Da li je ovo postižno za sve?


Ovaj članak će istražiti magiju i misteriju Hollywoodskog osmeha, njegove prednosti i različite načine da se on postigne.


Prednosti hollywoodskog osmeha


Osmeh pleni. A da bi osmeh plenio on mora da bude zavodljiv. Lep. Tada on može da ojača vaše samopouzdanje, poverenje u sebe. Osmeh koji volite može se videti u vašem držanju i ponašanju. Može čak da postane statusni simbol. 

Osmeh vam daje auru koja zrači u svakom okruženju. Pored toga što može da vam poboljša izgled, osmeh može vas učiniti mlađim i atraktivnijim.
 

A ovo niste znali! Neke studije čak sugeriraju da se ljudi sa lepim osmehom percipiraju kao kompetentniji, pouzdaniji i uspešniji.


Nije samo lepota u pitanju. Higijena i zdravlje zuba su jedna od premisa za zdrav organizam. Neke tehnike Hollywoodskog osmeha, poput beljenja zuba, mogu takođe da poboljšaju vaše zdravlje zuba.

I sad magično pitanje.


Kako do Hollywoodskog osmeha?


Prvo da razumemo šta želimo da postignemo. 

Holivudski osmeh je izraz koji se koristi za zube poput onih koje vidimo kod filmskih zvezda - savršeno bele, ravne i proporcionalne. To nije samo želja za belim zubima, već i za kompletno preobražajem osmeha.

Kod holivudskog osmeha, svi zubi, ili bar oni vidljivi pri osmehivanju, trebaju biti bez ogrebotina, pukotina i praznina. Najčešće se postiže faztama ili cirkonijumskim krunicama, koje su trajne i izgledaju prirodno.

Postoje brojne opcije, u zavisnosti od vaših potreba i budžeta:

  • Beljenje zuba: ovo je najjednostavniji i najbrži način da rešite problem sa vašim osmehom, tj. zubima. Postoje profesionalni tretmani kod zubara ili kućni kompleti za beljenje.
  • Veneeri: to su tanke ljuske od porculana koje se lepe za prednju stranu zuba. Mogu da promene boju, veličinu i oblik zuba.
  • Lumineri: slični su venerima, ali su još tanji i napravljeni od specijalnog materijala.
  • Ortodoncija: ako su vam zubi nepravilno postavljeni, aparati ili prozirni nosači mogu ih poravnati za savršen osmeh.
  • Dentalni implanti: ako vam nedostaju zubi, implanti su odličan način da ih nadoknadite i vratite osmeh.

 

Pronalaženje prave terapije


Konsultacija sa kvalitetnim zubarom, ili pre bismo rekli sa ekspertima, je ključna. Oni mogu da procene vaše potrebe i preporuče najbolju opciju za vas. Zdravlje i oralna higijena, kao i ovakve intervencije sa zubima ne treba da prepuštate olako zubarima koji nisu videli komplikovaniju intervenciju na zubima.


Da li je holivudski osmeh (Hollywoodski osmeh) dostižan? 


Hollywoodski osmeh je danas dostižniji nego ranije. Uz modernu stomatologiju, skoro svako može postići lep osmeh i uživati u prednostima poverenja u sebe i zdravlja koje on donosi.


Odžavanje vašeg osmeha


To što imate Hollywoodski osmeh ne znači da možete da zanemarite oralnu higijenu. Redovno pranje, korišćenje konca za zube i redovni pregledi kod zubara još uvek su bitni.


Prirodan osmeh je najlepši osmeh


Zapamtite, najlepši osmeh je onaj koji dolazi iz srca. Bez obzira na to imate li Hollywoodski osmeh ili ne, iskren osmeh je najlepši aksesuar koji možete nositi sa sobom i u sebi. A savršen osmeh je samo površina onoga što nosite u sebi.


Bonus video: Novi zubi za 3 sata u opštoj anesteziji - ugradnja zubnih implanata


Slika: https://www.dentalimplantexpert.rs/

 

komentara (1)

  • Lenka
    Lenka

    Pa, nije da ne želimo, svakako. Niko ne želi da se nasmeje i da se u ustima vidi groblje, koje još gore miriše. Pitanje je samo koliko možete da uložite u svoj osmeh, pošto implanti nikad nisu bili jeftini, ali ipak, sve pare vrede. Ništa ne osećate više kao "svoje". Nemam još uvek problema sa zubima, ali verujem da ću jednog dana, kada bude zatrebalo, gledati da ugradim implante.

Dodajte komentar