Efikasni saveti za poboljšanje digitalnog marketinga

Efikasni saveti za poboljšanje digitalnog marketinga

 

Uspešno vođenje poslovanja u savremenom dobu podrazumeva i podjednako efikasnu promociju proizvoda ili usluga. Pametnim korišćenjem strategija digitalnog marketinga možete brendirati svoju firmu, povezati se sa ciljnom grupom i ostvariti veći profit.

Da biste poboljšali internet marketing, morate najpre razumeti da se on oslanja na dve glavne komponente – psihologiju i digitalne tehnologije. Njihovim povezivanjem se kroz različite metode i tehnike približavate uspehu. Proučavanje konkurencije, kreiranje kvalitetnog i relevantnog sadržaja samo su neki od praktičnih i efikasnih saveta koji vam mogu pomoći da unapredite taktike onlajn marketinga za svoje poslovanje. Pročitajte.


Kreirajte dobar sadržaj


Kreiranje relevantnog i originalnog sadržaja je jedan od osnovnih koraka koje morate preuzeti ako želite da se istaknete na tržištu. Iako deluje da na Internetu već postoji previše sadržaja, činjenica je da je većina jednostavno loša i bez kvaliteta. Da bi se svi vaši napori u digitalnom marketingu isplatili i dali vredne rezultate, veoma je važno da se upravo na ovom polju razlikujete. Visokokvalitetan sadržaj je sasvim izvesno nešto čime se možete izdvojiti. Kada vas prepoznaju po dragocenim i verodostojnim informacijama, na dobrom ste putu da izgradite poverenje kod potencijalnih klijenata.


Proučite konkurenciju


Važan segment u fazi istraživanja i kreiranja efikasne internet kampanje jeste konkurencija. U svemu što radite morate imati na umu svoje konkurente. Šta je to što uspešne kompanije u vašoj oblasti rade dobro, a šta rade pogrešno? Koje marketinške veštine poseduju? Kada pratite konkurenciju i njihove načine oglašavanja, vi zapravo imate jasan uvid u to šta funkcioniše a šta ne, odnosno koje strategije vredi primeniti, a šta možete uraditi mnogo bolje.


Upoznajte svoje ciljno tržište


Ako ne znate koje su potrebe, želje, motivacije vašeg kupca, onda postoji opasnost od neuspeha već na samom početku. Na koji način plasirati proizvode, kako pristupiti potencijalnim klijentima – u svemu možete pogrešiti ukoliko ne upoznate dobro svoje ciljno tržište. Neophodno je da razumete način na koji potrošač razmišlja da biste ostvarili kvalitetnu komunikaciju i povećali svoje šanse za prodaju.


Digitalni marketing
 

Za razliku od tradicionalnog oglašavanja, digitalni prostor nam omogućava da ciljamo određene grupe kupaca. Pravo pitanje je da li je vaše digitalno prisustvo usmereno baš na vašu publiku. Da li vaše slike, reči, ton govore direktno vašoj publici? Ne traćite svoje resurse, već posvetite dovoljno vremena za prepoznavanje onoga što je vašem idealnom klijentu potrebno. To će biti dobro polazište za marketinšku kampanju koja daje rezultate.


Obratite pažnju na vidljivost vašeg kontakta


Većina posetilaca vaše veb stranice traži osnovne informacije o preduzeću: broj telefona, mapu lokacije, ulicu, imejl adresu. Učinite da brzo dođu do ovih informacija. Obratite pažnju na to da li je navigacija na vašem sajtu jednostavna i efikasna. Povežite sve svoje poslovne naloge na društvenim mrežama sa veb lokacijom. Čak i na ovaj način možete klijentima staviti do znanja da je lako poslovati s vama.


Držite se jednostavnosti


Vaša reklamna kampanja treba da privuče kupca, a ne da ga zbuni. Efikasnost je u jednostavnosti. Prečesto vidimo da inicijative sa puno potencijala promašuju cilj samo zato što su postale preterane i kompleksne. Ljudima je dosta komplikacija u životu. Neka vaša poruka bude sažeta. Kada im se pruži nešto jednostavno, kupci umeju da ga prepoznaju kao vredno pažnje i uživaju u tome.


Budite fleksibilni


Polje digitalnog marketinga je uvek dinamično i ukoliko ne želite da zaostajete morate biti u toku sa konstantnim promenama. Za uspeh je potrebno da budete fleksibilni i posvećeni usavršavanju, učenju aktuelnih trendova, isprobavanju novih tehnika i metoda. Najbolje rezultate videćete ako izdvojite oko 10% (i najmanje 5%) svog vremena za istraživanje. Otkrijte platforme za nativni advertajzing, na kojima možete kreirati jedinstvene oglase prilagođene svojoj publici. Saznajte kako da pravilno koristite SEO prakse i tehnike, te kako se vode društvene mreže.

Ukoliko želite da uradite više od kopiranja trenutnih trendova, morate ih poznavati da biste izgradili jedinstvenu marketinšku kampanju i učinili svoj brend uspešnim. Držite se ovih osnovnih preporuka i posmatrajte kako vaše poslovanje napreduje.

Autor: Srbijanka Stanković

komentara (3)

 • Digitalac
  Digitalac

  Da dodam budite kreativni i unikatni. I edukativni. I stručni. I iskreni. I.... Evo i primera, na svom sajtu agencija za nekretnine https://www.solis-nekretnine.com/blog.php, ima kvalitetan blog koji se redovno ažurira, sa informacijama koje su potrebne potencijalnim kupcima nekretnina na području Novog Sada gde ta agencija i gravitira. KOliko agencija za nekretnine ima blogova na svom sajtu? Vrlo malo.

 • ima ima
  ima ima

  @i kako te za one koji zele nesto da nauce uvek ima stogod da se pronadje pa i na ovom tekstu :)

 • i kako te
  i kako te

  jos jedan od milion istih. i po cemu je ovaj tekst drugaciji od milion ostalih?

Dodajte komentar