Estetska hirurgija – najsavremenije metode sada i kod nas

Estetska hirurgija – najsavremenije metode sada i kod nas

 

Složićemo se da estetska hirurgija beleži konstantan razvoj i svi smo videli njena dostignuća. Zahvatu se najčešće podvrgavaju oni koji nemaju medicinsku potrebu već to rade da poboljšaju izgled lica i tela. Naši stručnjaci su među vodećim u svetu kada je u pitanju estetska hirurgija, a mi ćemo vam otkriti i koje se to najsavremenije metode sada i kod nas primenjuju i kakve se intervencije rade.

Kroz ovaj tekst ćemo pokazati koje su to sve novine u estetskim intervencijama, ali i pokušati da ukažemo zašto je bitno pronaći vrhunsku kliniku sa stručnim osobljem, osobljem koje unapređuje svoj rad kroz primenu novih metoda u oblasti estetske hirurgije. Puno saveta na jednom mestu - nastavite čitanje.


Šta ste zaključili pretražujući mnoge sajtove pa i kategoriju „najbolji plastični hirurg u Beogradu forum 2019“?


Kladimo se da vam ništa nije jasnije čitajući brojne komentare na internetu vezane za najboljeg lekara u oblasti plastične i estetske hirurgije? Ne samo zato što svaki forumaš ima svog favorita, već i zato što ne znate koliko su njihovi odgovori iskreni. Tom lekaru vi treba da prepustite vrlo bitne odluke pa je važno da se dobro informišete o svemu.

Radovi dobrog estetskog hirurga nisu toliko primetni i to je osnovna preporuka za dobrog stručnjaka. Iskusan lekar ne bi trebao da pristaje na ispunjenje svih želja pacijenta ako one nisu u skladu sa njegovim stručnim mišljenjem o ishodu intervencije. Svaki dan se srećemo sa prenaglašenim jagodicama, ogromnim usnama, grudima... Razmislite šta želite od operacije!

Vrhunska klinika za estetsku hirurgiju će sprovesti opsežno istraživanje da li ste dobar kandidat za intervenciju, dobićete informacije o konkretnom estetskom zahvatu, materijalima koji se koriste, postoperativnom procesu i koliko je intervencija trajna.


Najsavremenijim metodama do željenih rezultata


Estetska hirurgija obuhvata na desetine različitih intervencija, a mi ih možemo podeliti na dve veće grupe:

Hirurške metode podrazumevaju hirurški operativni zahvat u cilju uklanjanja nedostataka na licu i telu. Najčešće se vrše:

 • korekcija grudi
 • korekcija nosa
 • liposukcija
 • uklanjanje nepravilnosti na koži
 • hirurško zatezanje lica i vrata (anti aging)
 • korekcija pozicije ušnih školjki


Za neke intervencije je neophodan skalpel, ali gde god je moguće treba izabrati radiotalasnu hirurgiju kao najminimalnije invazivnu hiruršku proceduru. Sama tehnika radiotalasa ne dovodi do krvarenja rane, nisu potrebni šavovi a bezbedna je i za korišćenje u blizini očiju što je čini idealnom za uklanjanje nepravilnosti na koži lica i tela. Pošto je cilj postići odličan estetski izgled važno je da nakon intervencije ožiljci ne postoje a radiotalasna hirurgija upravo to omogućava.


Estetska hirurgija zensko telo
 

Kod nekih intervencija se ubrizgavaju /postavljaju veštački materijali i to je drugi faktor koji morate pažljivo odabrati i verovati svom lekaru. Najsavremeniji materijali su uvek dobro rešenje, jedno od takvih je na primer zatezanje kože TENZIONIM H-LIFT nitima. Raspitajte se o svim prednostima ovih i drugih savremenih materijala u klinikama koje su vodeće ne samo u Srbiji već su primati i u Evropi u primeni najsavremenijih metoda u estetskoj hirurgiji.

Kada se odlučite na hiruršku estetsku operaciju rezultati su trajni, postoperativni tok ozbiljniji pa se zato mnogi pre odluče za privremene korekcije bez operacije.

Najčešće ne-hirurške metode su:

 • korekcija usana
 • korekcija nosa
 • korekcija jagodica

 

Ove intervencije se kod stručne osobe obavljaju za maksimalno pola sata i nakon toga vi nastavljate sa svojim aktivnostima normalno. Kvalifikovanost osoblja je jako bitna jer treba da dobijete objašnjenje kakvi se rezultati mogu očekivati ali i koja količina materijala je dobra u konkretnom slučaju.

Zajedničko za ove intervencije je to što su bezbolne. Anestezija se aplicira nanošenjem kreme na ciljano područje, a zatim se tankim ubodom igle ubacuje sintetički materijal (filer) na željeno mesto. Nema šavova, rezova, dugog oporavka.

Korekcije nosa je naročito dobra kao alternativa hirurškoj operaciji a može da postigne neverovatne rezultate. Ove korekcije nosa filerima mogu da utiču na: uklanjanje neravnine na nosu, asimetričnog nosa i nozdrva, spuštenog vrha... i sve to za samo 30 minuta vašeg vremena!

Fileri moraju biti kvalitetni jer to obezbeđuje njihovo duže trajanje i lakšu razgradnju u organizmu. Najsavremenije klinike uvode  nanotehnologiju u svoje postupke i savremene materijale kao što su to NANO fileri. NANO fileri odlično stabilizuju hijaluron u samom fileru pa se dobijaju daleko bolji rezultati intervencije. Raspitajte se o njima!

Nije bitno kakvu korekciju treba da uradite, svaka može dati vidljive rezultate. Da li će oni biti zadovoljavajući najviše zavisi od stručnosti osobe koja izvodi zahvat i savremenih metoda koje se primenjuju. Treba da znate šta je na vašem licu i telu moguće postići intervencijom a od čega je bolje odustati. Primena savremenih metoda u estetskoj hirurgiji donosi kraći oporavak, savremene sintetičke materijale koje telo bolje podnosi i sveukupan lakši put do željenog izgleda.

Želimo da čujemo i vaše komentare o estetskoj hirurgiji kod nas? Da li biste vi bili izbirljivi prilikom odabira klinike i stručnjaka za izvođenje zahvata? Pišite nam u komentarima ispod teksta.

 

komentara (5)

 • Srecko
  Srecko

  Kad sam bio mali brat me gurnuo i iskrivio sam nos prilikom pada da li je moguce nos ispraviti u nanoklinici Brant i da li to rade.Hvala Vam za dobar tekst.

 • Esteta
  Esteta

  Ako neka grana ide u korak sa svetom, pa čak i ispred u nekim stvarima, to je estetska hirurgija. Sve nove i savremene metode mogu da se nadju kod nas. Imamo i nano partikle, i radiohirurgiju i implatantne, i neinvezivne metode i td. Kad bi samo cela medicina bila takva.

 • damica
  damica

  korekcija nosa filerima ceka na mene . jos samo da ubedim ovog mog sto mu moj nos izgleda super

 • malena
  malena

  Odličan članak :) Dopadaju mi se ove neinvazivne metode, s obzirom da ulazim u godine kada neki prirodni preparati više nemaju učinka, razmisliću o nano filerima i tretmanu hijaluronskom kiselinom.

 • invasion
  invasion

  Dobra stvar su ti hijaluronski fileri, dobije se lepsi izgled bez operacije. Kako tehnologija napreduje, stalno izlaze nove metode, sto je super jer je sve lakse i bezbolnije doci do zeljenog izgleda. U svakom slucaju treba se lepo raspitati i proveriti kako biste bili sigurni da ste odabrali pravu metodu i kliniku.

Dodajte komentar