Gde kupiti plac u Srbiji

Gde kupiti plac u Srbiji

 

Na tržištu nekretnina u Srbije sve je išlo nekim ustaljenim tokom, ali se preko noći puno toga promenilo. Situacija sa Corona virusom uticala je na promenu razmišljanja kod ljudi koji su se navikli na komotan život u stanovima i velikim gradovima.

Međutim kada su ukućani bili prinuđeni na stalni boravak između četiri zida u stambenoj zgradi, shvatili su koliko im sloboda kretanja znači. Urbani način života nam je servirao blizinu prodavnica, naviku da i kraće relacije prelazimo automobilom, ali smo se odučili od pešačenja u prirodi.

I onda je odjednom nastala prava navala za iznajmljivanjem kuća i vikendica u malim sredinama, a naročito na planinama. Ipak mnogima je bilo jasno da to iznajmljivanje košta, naročito ako želite pobeći u prirodu skoro svaki vikend.


Urbani način života nas je udaljio od prirode!


Nakon prvog talasa iznajmljivanja vikendica i kuća u prirodi, mnogi su počeli razmišljati o kupovini vikendica u prirodi pa i kuća u manjim sredinama. I tada je nastala prava groznica u potrazi za zaboravljenom nekretninom, jer su mnogi hteli kupiti vikendicu u što prirodnijem okruženju u kojoj će mirno provoditi barem poneki vikend.

I onda nastaje neobična situacija, a to je da je sve teže bilo pronaći vikendicu koja se prodaje. Dolazi čak i do situacija da u određenim sredinama vikendica nije bilo više u ponudi na prodaju i tada nastaje prava jagma za placevima u Srbiji koji se nalaze u prirodi daleko od velikih bučnih gradova.


Kada u ponudi nije više bilo vikendica na prodaju nastala je prava jagma kupaca koji su hteli kupiti plac u prirodi!


Zlatibor, Kopanik i Divčibare, lokacije su koje se najčešće spominju na tržištu nekretnina. I onda dolazimo u situaciju da na Kopaniku niste više mogli pronaći slobodan plac na prodaju. To su top lokacije i biće i dalje najpopularnije, ali se desilo da se počeo tražiti plac više na manje popularnim lokacijama pa čak i nekim za koje nismo ni čuli.

Situacija sa pandemijom virusa prodrmala je tržište nekretnina, jer su u poslednje vreme placevi u prirodi možda i najprodavanija nekretnina. Na lokacijama koje su bile zapuštene i bez stanovnika, situacija se naglo promenila pa su i nekada potpuno pusta mesta oživela. Možemo navesti kako se placevi često traže na Kosmaju, Bukulji, Rudniku i Avali, ali i u okolini Gornjeg Milanovca, Sopota, Barajeva, Grocki i Aranđelovcu.


placevi Srbija
 

U potpuno neobičnoj situaciji mnogi odlučuju da redovne odlaske na letovanje na nekim egzotičnim krajevima u svetu, zamene odlaskom na godišnji odmor negde u prirodi u našoj zemlji. Ovo je pozitivno uticalo na turizam u Srbiji, ali se desilo i to da su mnogi turistički sadržaji preko noći znatno poskupeli.


Nekada potpuno napuštene sredine preko noći su oživele!


IT industrija je grana privrede u Srbiji koja je za vreme ove krize doživela pravi bum, zaposleni su sebi obezbedili stabilan posao pa i poprilično visoku zaradu. Veliki broj zaposlenih  u IT industriji sebi je sada mogao priuštiti kupovinu bilo kog tipa nekretnina, a u svetlu situacije sa pandemijom postali su i česti kupci vikendica, placeva pa i kućera.

Programerima je potreban samo stabilan internet, dobar računar i svoj posao mogu mirno obavljati samo uz zvuke iz prirode. Ako na nekoj lokaciji koja im se svidela možda i nema struje, rešenje je korišćenje solarne energije.

Placevi su u poslednje vreme postali izuzetno popularna nekretnina ali je nastao problem u deficitu ponude kvalitetnih parcela!

Želite kupiti plac u bilo kom delu Srbije, predlažemo da angažujete neku renomiranu agenciju za nekretnine iz Novog sada. Želimo vam Srećnu kupovinu placa na lokaciji gde će vas priroda dočekati zvucima prirode, čistim vazduhom i potpunim mirom daleko od gradske vreve!!!

fotografije: Solis

komentara (1)

  • Nenad
    Nenad

    da ne zaboravimo Vojvodinu i divne i na žalost napuštene salaše. Što ej anjbilje mogu veoma jeftino da se kupe i srede za život

Dodajte komentar