Google Pay – novi sistem plaćanja koji je u sve većem broju firmi

Google Pay – novi sistem plaćanja koji je u sve većem broju firmi

 

Internet nije samo sredstvo za komunikaciju. On sada, u kombinaciji sa pametnim telefonima donosi mogućnost da se transformiše postojeći sistem plaćanja tako da više nije potrebno nositi novčanik, gotovinu i kartice. Sada je to moguće i putem telefona.

Ovakve inovacije se šire među korisnicima, a i kompanije ih sve češće podržavaju tako što vode računa o potrebama svakog pojedinca i uvode i ovakve terminale za napratu.

Šta je to Google Wallet? Kako funkcioniše i kakve prednosti imaju kompanije u celom ovom procesu?

Gotovo svakodnevno se dešavaju promene u uslugama koje nude banke svojim klijentima. Jedna je i bezkontaktno plaćanje telefonom.


Šta je to Google Pay usluga?


Razvoj aplikacija na mobilnom telefonu je omogućio da se kreira Google novčanik koji sadrži platne kartice i omogućava plaćanje direktno sa telefona. To je Google Pay sistem i apsolutno je bezbedan i lak za upotrebu za sve one koji poseduju smart telefon.

Aplikacija ne zauzima puno prostora i u njoj će se, nakon unošenja podataka, pojaviti vaše kartice u digitalnom obliku. Sistem provere je višestruk tako da nema zloupotreba pri kreiranju, ali ni tokom korišćenja aplikacije, bezbedna je za svakog korisnika.

Plaćanje se obavlja mobilnim telefonom, kartice više nisu potrebne pa je ovo ogromna prednost, ali je i to što je ovo bezbedan sistem plaćanja, bezbedniji čak i od plastičnih kartica.

Telefon će zahtevati neki način verifikacije pri svakom otključavanju, a na vama je da li je to skeniranje prsta, lica, crtanje oblika ili ukucavanje koda.

Prilikom plaćanja dovoljno je da otključate telefon, prinesete ga terminalu za bezkontaktno plaćanje i pre plaćanja skenirate lice ili palac što je verifikacija za transakciju. Nema potpisivanja računa ili ukucavanja PIN koda.

Sistem bezbednosti je još i kompleksniji pa se u nekim slučajevima ovako mogu plaćati samo nekoliko uzastopnih računa male vrednosti, a onda vam je potreban i kod, a to je samo jedna od dodatnih zaštita.

Sve su ovo razlozi zašto se Google Pay odomaćio u našem sistemu i što ga sve više prodavnica, kompanija i preduzeća imaju za lakše pružanje usluga.


Zašto firme sve češće imaju terminale za bezkontaktno plaćanje?


Reč je o novoj usluzi za plaćanje skeniranjem telefona i kao takva donosi brojne pogodnosti klijentima, ali i firmama koje takve terminale imaju.

Google Pay usluga ne ograničava klasično korišćenje kartica i sistem plaćanje gotovinom. To je velika prednost i mali dodatak koji pruža odlične efekte.

Svako ko plati putem elektronske kartice mnogo brže obavlja plaćanje i sa tačno onoliko novca koliki je i račun. To znači da firme mogu da više mušterija usluži u toku jednog perioda što je važno u svakom objektu, a kupci imaju posebnu korist.

Pošto će ovakav sistem plaćanja biti sve zastupljeniji, važno je da bude omogućen svima i na svakom mestu. Tako firma ostaje konkurentna, a klijenti dobijaju punu uslugu.

Internet bankarstvo donosi sve više usluga i inovacija koje su značajne i klijentima i pružaocima usluga. Gotovinsko plaćanje je odavno upotpunjeno sa platnim karticama, ali su prvo one imale bezkontaktno plaćanje, a sada one postoje virutuelno i plaćaju putem telefona.

 

Slika: https://unsplash.com/photos/0IVop5v4MMU

 

komentara (0)

    Dodajte komentar