Hidrogenizovana voda

Hidrogenizovana voda

 

HIDROGENIZOVANA VODA - IZVOR ZA DUG ZIVOT


Hidrogenizovana voda, kao što samo ime kaže, je bogata vodonikom. Dakle, hidrogenizovana voda sadrži više H+ jona (Vodonik). Telo ga bolje apsorbuje, a kada znamo da je glavna uloga vode u našem telu da ga očisti, shvatamo važnost konzumiranja vode dobrog kvaliteta i aktivnog dejstva.
 

Hidrogenizovana voda

Još daleke 1966. godine Ministarstvo zdravlja i rada Japana prepoznalo zdravstvene prednosti hidrogenizovane vode i odobrilo upotrebu opreme za domaćinstvo za proizvodnju ove vode. Za promovisanje upotrebe hidrogenizovane vode u japanskom društvu, uz podršku Ministarstva zdravlja i rada Japana 1994. godine osnovana je Funkcionalna fondacija za vodu. Flaširana voda koja sadrži vodonik prodaje se u mnogim prodavnicama u Japanu sa naznakom antioksidativnog potencijala u milivoltima.
 

Hidrogenizovana voda


Zbog čega hidrogenizovana voda posebna?


Vodonik koji je rastvoren u vodi je najmanji i najjači antioksidant u prirodi. On ima sposobnost da ulazi na mesta koja drugi antioksidanti ne mogu da dosegnu, kao što su neuroni ili ćelijska jezgra. Pored toga, potpuno je bezbedan antioksidant bez rizika od predoziranja i neželjenih efekata.


Interesantno da oksidacija nije moguća sa vodom obogaćenom vodonikom.


Ako uradimo test, videćemo da gvožđe potopljeno u običnu vodu oksidira, dok u hidrogenizovanoj ne. 70% našeg tela se sastoji od vode u koju je preostalih 30% uronjeno. Elektroni u hidrogenizovanoj vodi smanjuju našu oksidaciju.
 

Ekseri

 

Takođe, vodonik je jedan od retkih antioksidanata koji mogu da pređu krvno-moždanu barijeru i stoga mogu biti antioksidansi u mozgu, a znači da štite naš mozak da nam što bolje i što duže služi.

Rekli smo da je hidrogenizovana voda antioksidantna voda, što znači da je efikasna u borbi sa oksidativnim stresom. U stvari, vodonik koji prisutan u višku u ovoj vodi će se vezati za slobodne radikale i na taj način zaustavljati njihovo širenje, otuda i naziv antioksidans.

Ovo će rebalansirati vaš odnos oksidans/antioksidans kako biste poboljšali zdravlje. Hidrogenizovana voda ima neverovatna svojstva i omogućava vam da smanjite rizik od imunoloških problema i pomaže u poboljšanju opšteg stanja tela.
 

Dijagram


Kako to funkcioniše u našem životu? Hajde da vidimo na primeru sportista!

2012. godine sprovedeno je istraživanje sa 10 fudbalera kako bi se testiralo dejstvo hidrogenizovane vode pre fudbalske utakmice.

Polovina njih je pila običnu vodu, a druga polovina - vodonik.

U grupi koja je pila običnu vodu, zabeleženo je povećanje nivoa laktata u krvi posle igranja fudbala, dok je nivo ove supstance značajno smanjen kod igrača koji su pili vodoničnu vodu. Poznato je da laktat izaziva takozvanu bol.

Takođe je utvrđeno da su igrači koji su pili vodoničnu vodu značajno smanjili zamor mišića, dok druga grupa nije.

Ova studija pokazuje ono što mnogi tvrde, nakon što su je testirali, vodonična voda se veoma preporučuje sportistima i postaje njihov saveznik.

Dakle, bilo da vežbate redovno ili povremeno, radite u ofisu ili napolju, mladi ste ili u godinama preporučujemo vam dobru hidrataciju pre, tokom i posle svakog treninga, na poslu i bilo kojoj drugoj životnoj situaciji. Hidrogenizovana voda će vam pomoći da postignete svoje ciljeve sačuvate zdravlje za duge godine.

A sad logično pitanje - кako doći do hidrogenizovane vode? Postoji nekoliko načina – tražite pakovanu, kao što nude japanci ili da koristite uređaj, za koji ćete lako naći mesta u bilo-kojoj kuhini i koji svega za nekoliko minuta će vam spremiti porciju žive vode za vas i vaše ukućane baš tada, kada vama to treba. Naša preporuka je ambilife hidrogenizovana voda, jer znamo o njoj sve samo najbolje.

Slika:
https://www.pexels.com/photo/thoughtful-female-put-face-in-glass-container-with-water-7121573/

 

komentara (2)

  • Marina
    Marina

    Izgleda da me je vreme pregazilo, nisam čula za ovu vodu, mada dobro zvuči. Imam bokal za prečišćavanje vode, bilo bi dobro imati i ovaj, ali mu je cena više od 10 puta veća, pa me malo odbija... Ali, dobro je znati.

  • Nadja
    Nadja

    Zanima me ova voda, bas cu potraziti, svakako da voda koju pijemo sa cesme nije zdrava, kao sto ne valja mnogo piti vodu direktno iz plasticne flase.

Dodajte komentar