Investiranje u nekretnine: Kako da izdavanje stana pretvorite u unosan posao

Investiranje u nekretnine: Kako da izdavanje stana pretvorite u unosan posao

 

U poslednjih par godina tržištem nekretnina je zavladao fenomen izdavanja stana na dan. Iako se na prvi pogled činilo da ovaj vid rentiranja stanova neće doživeti popularnost kod nas koju ima svugde u svetu, ovakvi stanovi su uglavnom stalno rezervisani. Ovu popularnost su primetili i oni koji žele da investiraju novac pametno želeći da im se investicija kroz nekoliko godina isplati.


Stan investiranje
 


Manji stanovi se više isplate


Bilo da se odlučite za izdavanje stanova na dan ili na dugoročno izdavanje, treba da imate u vidu da se manji stanovi uvek više isplate. Manji stan znači manje kvadrata što automatski znači i manju cenu pri kupovini. Ipak, manji stanovi su uvek skuplji od većih kada je kirija u pitanju i uvek se nalaze na listama najtraženijih nekretnina za iznajmljivanje. Ukoliko se odlučite da izdajete namešten stan, trebaće vam manje novca da ga opremite i sredite za izdavanje. Takođe, ukoliko se desi da nemate stanare u stanu neko vreme, troškovi koje ćete morati da plaćate na mesečnom nivou će biti dosta manji.


Investiranje


Lokacija je uvek bitna


Pre no što odaberete nekretninu, treba da se odlučite koga želite da primite u stan. Ukoliko želite da izdajete studentima, birajte lokacije koje su bliže fakultetima ili barem one koje su dobro povezane gradskim prevozom. Ukoliko želite mlade i poslovne ljude, lokacije blizu centra su vam najsigurnija opcija. Ako ćete se osećati najsigurnije da u vašem stanu boravi porodica, birajte mirnije krajeve, sa puno parkova i zelenila i tako reklamirajte vašu nekretninu. U zavisnosti od toga kako je opremite možete očekivati da vam se javi vaša ciljna grupa.
 

Investiranje radni sto ugovor


Cena stana spram kirije


Tržište je uvek puno nekretnina i ne treba da se plašite da li ćete naći neku koja će vam odgovarati. Ukoliko se odlučite da investirate u nekretninu, neka to bude u gradu koji ima populaciju ljudi koju želite da vidite u svom stanu. Kada je u pitanju sigurna prodaja stanova, Niš je jedna od trenutno najaktuelnijih lokacija za život te su uvek potrebni odlični i kvalitetni stanovi. Kako je ovaj grad jedan od najvećih u državi, tržište nekretnina se uvek menja te se mogu naći povoljne nekretnine koje su odlična prilika za investiranje i iznajmljivanje.


Krecenje zida


Renoviranje nekretnine


Najtraženije nekretnine su one koje najatraktivnije izgledaju i koje će zapeti za oko svima onima koji budu pretraživali oglase. Ukoliko posedujete barem malo stila, vrlo lako ćete moći da sredite stan. Od osnovnog krečenja koje može da promeni bilo koji stan, do sitnih detalja poput nameštaja i ukrasnih stvari koji će vam pomoći da stan preuredite u mesto prijatno za život. Naspram opremljenosti i sređenosti stana ćete formirati cenu, te je bitno da uložite na početku jer će vam se taj novac svakako vratiti kroz par meseci.


Reklamiranje nekretnine


Kako bi što veći broj potencijalnih stanara video vašu nekretninu, potrebno je da odradite i marketinški deo posla. Prva i najbitnija stvar su slike koje su i prva stvar koju će svi videti prilikom gledanja oglasa. Ukoliko se odlučite za onlajn reklamiranje, snimite i video turu gde ćete pokazati kako ceo stan izgleda što će pomoći svima da vide raspored prostorija i kako sve izgleda zajedno. Na kraju, nemojte koristiti previše bombastične fraze jer to može da odbije stanare, napišite glavne karakteristike jer je to ono što sve uglavnom i interesuje.

Investiranje u nekretnine može da bude unosan posao i ukoliko dobro razradite taktiku, nakon nekog vremena ćete se možda odlučiti za proširenje posla. Kao i svaka investicija, i ova zahteva malo vremena, pažnje i truda ali se na kraju višestruko isplati te je potrebno da budete strpljivi i pažljivi. Ubrzo ćete naučiti pravila investiranja i kako da sledeća kupovina prođe još bolje.

 

komentara (1)

  • Novosadjanin
    Novosadjanin

    Investiranje u nekretnine je ozbiljna stvar. Ozbiljna stvar je i izdavanje stanova na dan. Nije toliko poznato, ali nekima je ovaj biznis i propao. Nije svaki stan za izdavanje, to je najveća zabluda, opreme onaki ofrlje neku prostoriju u suterenu i čekaju stanare. Evo kako ide izdavanje stanova na dan i sat u Novom Sadu. Kao i svaki posao i ovaj treba da se shvati pravilno da se ulože ne samo pare nego i trud i vreme , da se stanovi adekvatno opreme, da se dobro reklamiraju i da kontrola stanara bude prisutna. I da se sačeka da pandemija prodje i da posao konačno krene.

Dodajte komentar