Kako da mudro odaberete odličnu rent a car agenciju u Beogradu?

Kako da mudro odaberete odličnu rent a car agenciju u Beogradu?

 

Želite da iznajmite vozilo ali da bi napravili dobar izbor morate uporediti ponudu nekoliko desetina rent a car agencija koje rade u Beogradu. Pretragom po internetu čitaju se najave „akcija“, „iznajmite auto bez depozita“, „najjeftiniji najam automobila“...pa kako odabrati?


Na prvom mestu – proverite šta nudi rent a car agencija

Oduzeće vam malo vremena, ali ipak pročitajte sve detalje koji su ponuđeni na sajtu agencije. Tako ćete saznati koliko godina rent a car posluje, koliko klijenata ima, a možda podele i njihova iskustva pa ćete lakše izbeći one neodgovorne u ovom poslu. Proverite način određivanja depozita i visinu osiguranja kojim ste pokriveni.

Neka vas ne privuče ponuda pojedinih rent a car agencija koje ne traže depozit. One gotovo sigurno štede na drugi način, ili davajući osiguranje koje nije kasko, možda vozila ne servisiraju redovno ili ne pružaju svu pomoć i podršku koje druge agencije imaju.

Profesionalne rent a car agencije nude kasko osiguranje najčešće u visini plaćenog depozita, a mnoge nude i dodatno osiguranje radi kasnijih nižih troškova u slučaju neke štete.

Sve su ovo odrednice koje će izdvojiti bolje ponude pa ćete lako od velikog broj rent a car agencija u Beogradu suziti broj na nekoliko onih kojima možete pokloniti poverenje.


Birajte vozilo spram svojih potreba

Za mnoge ovo je jedina šansa da provozaju neke od najnovijih modela automobila i da na par dana osete sav luksuz takvih vozila. Iako je cena dnevnog najma pristupačna, imajte na umu da depozit raste sa odabirom vozila mlađe generacije, ali i zbog kratkog staža sa vozačkom dozvolom. U toj kombinaciji cifra koju morate izdvojiti za depozit može ici i preko 700 eura pa dobro razmislite koje vozilo vam je potrebno i možete li to finansirati!

Generalno, dobro je odabrati manje modeel vozila ako imate potrebe za vožnju po gradu. Takav auto je lakši za parkiranje, vožnju kroz gradske gužve i ima malu potrošnju goriva. Za duža putovanja, više putnika i prtljaga ipak će vam trebati komfornije verzije za koje je dnevni najam nešto viši.


Koje vaše posebne želje rent a car agencija može da ispuni?

Zašto da se maltretirate u gradskom prevozu ili da plaćate taksi vozila kada uz doplatu možete imati i vozača uz iznajmljen automobil? Ovo je odlična solucija tamo gde ne poznajte grad ili jednostavno želite da uživate u vožnji bez ikakvih briga. Sva plaćanja su strogo definisana i nema iznenađenja.

Nemate pouzdan automobil za dug put u inostranstvo? Mnoge rent a car agencije u Beogradu rešavaju ovaj problem tako što dozvoljavaju prelazak granice sa njihovim vozilima, pa ako imate ovakve potrebe proverite hoće li biti realizovane.

Svaka sitnica je bitna, sve precizirajte: da li je sedište za dete besplatno, u slučaju potrebe imate li zimsku opremu u vozilu, koliko se plaća GPS uređaj, da li možete da birate gde da preuzmete vozilo, gde da ga ostavite...?

Jasno definisani uslovi, jasno definisna cena je ono zbog čega je iznajmljivanje automobila rastući trend kako u svetu tako i kod nas. Malo istraživanja ponude rent a car agencija će vam doneti bezbrižnu vožnju bez ikakvih kasnijih briga.

 

 

 

 

komentara (2)

  • KaterinaP
    KaterinaP

    Treba biti veoma pažljiv pri odabiru automobila i siguran da dati rent a car nudi sigurnost Vama ili Vašoj porodici, mi ne možemo biti sigurni ni u svoje automobile da li su dovoljno bezbedni u svakoj situaciji, zato sam ja uvek za angažovanje  agencija kao što su rentacarmenadzer jer nekako u opisu posla im je da obezbede bezbedno i dobro vozilo po zahtevu kupaca.

  • Putnik
    Putnik

    Kada iznajmljujete automobil kod rent a car agencija proverite da pored standardne oprme, GPS, klima uredjaja, radija, CD plejera itd, poseduje i ovih nekoliko "sitnica" koje mogu da vas spasu ukoliko imate problema na putu, posebno ako putujete negde dalje. Ne svaka agencija vodi računa o tome da njuhova vozila imaju sve što treba u slučaju opasnosti.

Dodajte komentar