Kako da najlakše započnete svoj biznis i uplovite u preduzetničke vode

Kako da najlakše započnete svoj biznis i uplovite u preduzetničke vode

 

Dobra ideja je pola posla, ali da bi ste pronašli put do kupaca morate započeti svoj biznis i ući u preduzetničke vode.

Pored registrovanja u APR i zvaničnog osnivanja firme, da bi vaš biznis postao uspešan potrebno je da imate i neke druge dobre smernice koje će pomoći da se biznis razvija i bude uspešan. Važno je imati strategiju, podršku saradnika i izvor za finansiranje.


Kako se definiše strategija za otvaranje malih preduzeća?


Strategija za započinjanje biznisa nije komplikovana i može je napraviti svako, ali je važno da se definiše u početku i da se posao temelji na definisanom načinu poslovanja.

Šta je vaš proizvod ili usluga? Ko su ciljni klijenti? Kom tržištu se obraćate? Koliko je ulaganje? Kada se očekuje solventnost? Da li je moguće širenje posla?...su samo neka od pitanja koja čine strategiju jednog biznisa.

Odgovori će precizirati obaveze i posao koji se mora uraditi da bi uspeli na putu razvoja i da bi dali sebi dovoljno vremena i prostora da pokušate da opstanete, a opet i prostora da ne gubite previše ako posao ne uspe.


Prava podrška saradnika


Saradnici nisu samo osobe koje rade za vas ili su su-osnivači vašeg preduzeća. Podrška saradnika znači i saradnju sa eksternim firmama koje će pomoći da se lakše biznis započne i brže dođe do svakog kupca.

Marketinška agencija je dobar način da se biznis postavi na prave temelje, a to znači da imate optimizovan internet sajt, promociju i kampanje koje će dopreti do kupaca i omogućiti bolje pozicioniranje na tržištu.

Osim ove saradnje, tu je i korišćenje drugih firmi koje mogu da budu velika podrška vašem poslu – transportna preduzeća, firme koje prave promo materijal, advokatska kancelarija… većina njih je neophodna već pri samom osnivanju biznisa i iako se neki poslovi mogu odraditi samostalno, lakše je ako postoji podrška lica koja su stručna u svom poslu.
 

Preduzetnici

 


Dinarska štednja – odlična podrška započinjanju biznisa


Prilikom otvaranja preduzeća ne treba se previše oslanjati na kredite i kreditne linije. Trebalo bi obezbediti i dodatan izvor novca za sve posredne troškove, a dinarska štednja svakako može da pomogne u tome.

Ako već imate ideju i pravite strategiju, započnite i sa dinarskom štednjom koja će vam olakšati plaćanje dozvola, opremanje prostora, finansiranje inicijalnih ulaganja i ne samo to.

Dinarska štednja i kasnije pomaže da se lako finansiraju svi troškovi koje nije uvek moguće finansirati iz tekućih novčanih tokova. Zbog toga je banka pravo mesto za finansijsku podršku u osnivanju svog biznisa jer će kroz svoje finansijske usluge – kredite, račune i dinarsku štednju, pomoći da se posao odvija nesmetano i bez zastoja.

Nije jednostavno započeti sopstveni posao. Puno je rizika, posla i troškova, ali uz ljubav i zalaganje sve je mnogo lakše.

Da bi vam posao uspeo važno je da se postavi na pravim temeljima, a to pre svega znači da se isplanira pravilno, da se upomoć pozovu najbolji saradnici i da se sa deviznom štednjom obezbede dodatna sredstva koja će pomoći da se uz kredite svi rashodi redovno i pravovremeno finansiraju.

Na ovaj način – uspeh je zagarantovan.

 

Slike:
https://www.rawpixel.com/image/3285100/free-photo-image-man-business-law
Image by rawpixel.com

 

komentara (0)

    Dodajte komentar