Kako odabrati najbolji prečišćivač vazduha u 2023. godini?

Kako odabrati najbolji prečišćivač vazduha u 2023. godini?

 

Prečišćivači vazduha mogu biti od velike pomoći u uklanjanju različitih zagađivača iz vazduha, što doprinosi boljem kvalitetu života.
Međutim, sa toliko mnogo opcija na tržištu, kako odabrati najbolji prečišćivač vazduha u 2023 godini?

 

Kvalitet vazduha u našem okruženju može imati značajan uticaj na naše zdravlje i dobrobit.

 

Faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira prečišćivača vazduha

 

 1. Prečišćava velike prostore
  Prečišćivači vazduha dolaze u različitim veličinama i snaga, stoga je važno izabrati onaj koji je adekvatan za prostor u kojem se nalazi. U zavisnosti od veličine prostorije, birajte prečišćivač koji može da pokrije celu prostoriju i čije se performanse prilagođavaju veličini prostorije.

 2. Filtriranje vazduha
  Filtriranje vazduha je glavni zadatak prečišćivača vazduha, pa je važno obratiti pažnju na vrstu filtera koju koristi prečišćivač. HEPA filteri (High Efficiency Particulate Air) su popularni izbor jer uklanjaju sitne čestice, uključujući i alergene, bakterije i viruse, čime značajno poboljšavaju kvalitet vazduha.

 3. Glavne funkcije
  Različiti modeli prečišćivača vazduha imaju različite funkcije. Neke od popularnih funkcija koje nude prečišćivači su automatsko praćenje kvaliteta vazduha, noćni režim rada, mod za brzo čišćenje, pa čak i povezivanje sa mobilnim aplikacijama. Odlučite se za model sa funkcijama koje su vam potrebne i koje najviše odgovaraju vašem načinu života.

 4. Bučnost
  Neki prečišćivači vazduha mogu biti vrlo bučni, što može ometati svakodnevni život i spavanje. Stoga, obratite pažnju na nivo buke koji proizvodi prečišćivač i odaberite onaj koji ima tiho radno okruženje.

 5. Cena
  Cena prečišćivača vazduha može varirati od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dinara. Odlučite se za model koji je u skladu sa vašim budžetom, ali nemojte zanemariti kvalitet i funkcije koje su vam potrebne. Uz to, budite spremni da izdvojite dodatni novac za zamjenu filtera, jer će filteri morati biti zamenjeni svakih nekoliko mjeseci, zavisi od korištenja.

 6. Pouzdanost i garancija
  Važno je odabrati prečišćivač vazduha koji je pouzdan i ima dobru garanciju. Proverite ocene drugih kupaca i istražite proizvođača kako biste bili sigurni da ćete dobiti kvalitetan proizvod koji će trajati. Također, proverite trajanje garancije i kakva su pravila vezana za eventualne probleme sa uređajem.

 7. Održavanje
  Prečišćivač vazduha zahtijeva redovito održavanje kako bi se održao njegov radni učinak. Budite spremni na redovito čišćenje filtera i povremeno mijenjanje filtera. Obratite pažnju na upute za uporabu kako biste bili sigurni da pravilno održavate svoj prečišćivač vazduha.

 8. Nivo buke
  Prečišćivači vazduha obično proizvode buku tokom rada. Ako vam smeta buka, potražite modele koji su tihi ili imaju tihi način rada. Ovo je posebno važno ako planirate koristiti prečišćivač vazduha u spavaćoj sobi.

 9. Mogućnost povezivanja sa Wi-Fi mrežom
  Neki moderni prečišćivači vazduha imaju mogućnost povezivanja sa Wi-Fi mrežom. Ovo vam omogućuje da upravljate uređajem preko mobilne aplikacije ili glasovne kontrole. Ako volite tehnologiju i praktičnost, ovo može biti korisna funkcija.

 10. Dizajn i estetika
  Prečišćivač vazduha je uređaj koji će vjerojatno stajati u vašem domu ili poslovnom prostoru, stoga razmislite o dizajnu i estetici. Postoji mnogo različitih stilova i boja dostupnih, pa pronađite model koji će se uklopiti u vaš prostor.

 

Konačna odluka o odabiru prečišćivača vazduha treba se temeljiti na vašim potrebama i zahtevima. Razmislite o veličini prostorije u kojoj će se prečišćivač koristiti, vrsti filtera koji vam je potreban, funkcijama koje su vam važne, ceni i pouzdanosti proizvođača. Uz pažljivo razmatranje svih tih faktora, možete biti sigurni da ćete odabrati najbolji prečišćivač vazduha za svoj dom ili poslovni prostor.

Pročitaj još: Najbolji prečišćivači vazduha za 2023: po oceni potrošača i testiranju!

Zaključak:

Odabir najboljeg prečišćivača vazduha u 2023. godini može biti izazov, ali uz pažljivo razmatranje različitih faktora i opcija, možete pronaći model koji će zadovoljiti vaše potrebe i zahteve. Pazite na veličinu prostorije, vrstu filtera, funkcije, cenu, pouzdanost, održavanje, nivo buke, mogućnost povezivanja sa Wi-Fi mrežom i dizajn. Uz to, ne zaboravite da je prečišćivač vazduha samo jedan deo vašeg ukupnog sistema za kontrolu kvaliteta vazduha, stoga razmotrite i druge opcije poput ventilacije, prozračivanja i održavanja zdrave životne sredine.

komentara (4)

 • Andjela
  Andjela

  Mnogo mi je Bitno kakav je vazduh,kako napolju,tako i u kuci. Obzirom da mi mozemo da uticemo na to Kada su Kuching uslovi u pitanju,treba kupiti adekvatan aparat za preciscavanje vazduha. Moj izbor je bio Ambilife aparat i svima ga rado preporucujem. Zaista,sto se kaze-RADI posao

 • Milica
  Milica

  Kupila sam Ambilife preciscivac vazduha I prezadovoljna sam. Odnos cene i kvaliteta je savrsen. U kuci ima mnogo manje prasine,alergija se smanjila drasticno. Za svaku preporuku!

 • bora bora
  bora bora

  Ako mene pitate da sada treba da kupim preciscivac vazduha, to bi bio ikeino resenje, pre svega zato sto mi se cini da su ostali preciscivaci sa jacom cenom za ono sto jesu. Drugi favorit je ambilife ruski preciscivac bez obzira na svu nepopularnost Rusije u ovom trenutku.

 • bojana
  bojana

  ima dosta karakteristika koje treba pratiti kada se kupuje precistac vazduha ... ja sam skoro kupovala i gledala sam da ima fotokatalizu

Dodajte komentar