Kako preseliti poslovni prostor

Kako preseliti poslovni prostor

 

Kada su u pitanju selidbe, uvek se prvenstveno misli na selidbe kuće ili stana. Ali, potrebe za selidbom postoje i kada imate svoj biznis. Svejedno da li imate poslovni prostor u kome su kancelarije, da li imate magacine, da li ste vlasnik apoteke, parfimerije, prodavnice mešovite robe ili restorana, ukoliko se javi potreba za selidbom, njoj u ovom slučaju morate pristupiti vrlo pažljivo i odgovorno.

U slučaju kada su u pitanju specijalizovane selidbe Beograd je grad u kome se one često koriste, za različite vrste biznisa. Ono što je posebno kod ovih selidbi jeste činjenica da po pravilu postoje velike količine zaliha robe, koje se pažljivo moraju preseliti na novu lokaciju. To je roba koja je namenjena kupcima i mora u neizmenjenom stanju da stigne do njih.

Takođe, ono što je još važno jeste da specijalizovani poslovni prostori najčešće imaju skupu, osetljivu opremu, kompjutere, fiskalne kase, instrumente, i slično, sve ono što im je potrebno za svakodnevno poslovanje.

Kada se obavlja selidba, sve to se mora veoma, veoma pažljivo spakovati, utovariti i preseliti gde treba. Sigurno postoje i brojne arhive, dokumentacija koja je poverljiva, bitna za poslovanje i koja mora biti sasvim bezbedna tokom selidbe i transporta.

Kada se selidba završi, potrebno je sve to raspakovati i smestiti na adekvatno mesto, kako biznis ne bi gubio na kontinuitetu. I što je najvažnije, sve to treba obaviti u vrlo kratkom roku, jer jedino tako se možete postarati da vaše poslovanje ne bude na gubitku.

Sve ovo zvuči prilično komplikovano, zato što i jeste. I to je razlog zašto bi prilikom organizovanja selidbe poslovnog prostora trebalo angažovati stručnjake, koji svoj posao dobro poznaju i koji mogu da vam pomognu da selidbu obavite bez problema.

Postoje brojne agencije koje se bave pružanjem podrške u svim segmentima vašeg života i poslovanja, kada je u pitanju selidba, transport, špedicija, otkup automobila. I kad god niste sigurni da možete sami da sprovedete posao, pronađite nekoga kome verujete, profesionalce koji mogu da učine da se sve završi brzo i kvalitetno.

Naravno, svejedno za šta tražite agenciju, da li za selidbe, putovanje, otkup automobila Beograd će biti prva destinacija na kojoj ćete potražiti saradnike. Poslovni prostor je vrlo specifična kategorija kada je reč o selidbama, i sigurno ima toliko detalja i stvari na koje niste obratili pažnju, koje vam možda neće ni pasti na pamet. Zato nađite nekoga ko te poslove obavlja godinama i iskoristite iskustvo i znanje koje poseduje.

Nema mesta panici kada je u pitanju selidba poslovnog prostora, koji god da je biznis u pitanju. Pravi saradnici, prave agencije za selidbe umeju da obave sve što je potrebno da se preselite u najkraćem roku, i da pri tome vaš biznis ne trpi. Prebacivanje biznisa na novu lokaciju dovoljno je stresno i neizvesno, nemojte da i selidba bude takva.

Prepustite selidbu stručnom timu, a vi se postarajte za sve ostalo, da bi i na novoj lokaciji vaše poslovanje bilo uspešno kao i do sada.

 

komentara (3)

 • Srecko
  Srecko

  Nije lako ali kad se dobro organizujes i izaberes dobru agenciju sve moze proteci bez stresa.

 • Praktičar
  Praktičar

  Imam recept za jeftino preseljenje - iznajmiti kombi, kao ovaj Opel Vivaro http://www.rentacarmms.rs/renta-car-vozilo.php?vozilo=31, sakupiti sve radnike, natrpati stvari i preseliti se. Poslovni prostori i nemaju previše kabast nameštaj, osim možda ormara gde se drži arhiva. Ali sada su i arhive digitalne, tako da i to otpada.

 • Jelena
  Jelena

  Jednom sam selila radnju, i moram da priznam da je ona izreka "ko se seli, taj se ne veseli", apsolutno tačna. Probala sam sama, uz pomoć prijatelja, ali nas je čika Marfi pratio čega god smo se dohvatili. Sve što je moglo da krene naopako, krenulo je. Na kraju sam shvatila da je "vrag odneo šalu", pa počela da zovem agencije, i slučajno došla do agencije za selidbe Milošević. Oni sele i nameštaj i robu, a imaju i skladište, za slučaj da nešto ne može da se preseli odmah. I zahvaljujući njima, sve se dobro završilo, tako da, bude mi trebalo ponovo, neću razmišljati ni sekundu. Opet ću zvati Miloševiće.

Dodajte komentar