Kako se rešiti nesanice

Kako se rešiti nesanice

 

ANATOMSKI MAGNETNI JASTUK

Nesanica je vrlo raširena tegoba. O tome govori i podatak da 10% svih recepata koji se prepisuju za medikamente čine sredstva za spavanje. Da li je nesanica pokazatelj neke bolesti ili se radi o nečemu drugom? Ne, nije uvek tako.

Ona često nastaje zbog promene vremenske zone na koju je čovek navikao, mesta ili uslova za spavanje. U vezi sa tim treba analizirati niz okolnosti povezanih sa zdravljem, režimom rada i odmora i po mogućstvu ukloniti uzroke koji su izazvali poremećaj sna.

Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života. Osobe koje imaju nesanicu obično se bude umorne, bezvoljne, neraspoložene, što utiče na njihovo obavljanje svakodnevnih dužnosti. Odrasloj osobi u proseku je potrebno šest do osam sati sna
 

SIMPTOMI

Simptomi nesanice mogu uključivati: otežano noćno usnivanje, često buđenje tokom noći, prerano buđenje, osećaj umora i izostanak opuštanja nakon sna, dnevnu pospanost, iritabilnost... Tu možemo da dodamo i depresivnost ili anksioznost, otežanu koncentraciju i neusmerenu pažnju, pa i povećanje broja grešaka.

Kada pričamo o uzrocima, pored pshiloških, kao što sam već pomenula, to mogu biti i neki drugi fakori, fizičke prirode. Jastuk na kome spavamo igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju spavanje. Pored toga što direktno utiče na položaj glave i vrata, i čini da protok krvi normalno funkcioniše važna je i higijenska strana i tekstura samog jastuka, npr. da li su vam poznate GRINJE, one su jedne od najčešćih pojava koje se javljaju kao uzrok lošeg izbora i održavanja jastuka.
 

Ako ne perete i ne menjate jastuk često, verovatno je pun iritantnih malih štetočina koje su jedan od najvećih alergena.


Kako to sprečiti?

Imajući u vidu da jastuk igra veoma važnu ulogu u funkcionisanju sna, moja topla preporuka je da probate anatomski magnetni jastuk od memorijske pene.

Zašto?

Prvenstveno, ovaj jastuk je napravljen je od udobne i fleksibilne memorijske pene. Zahvaljujući njenim svojstvima, lako se prolagođava konturama glave i vrata. Memorijska pena je visokoelastični materijal koji je osetljiv na promene pritiska i temperature. Ono što ovom jastuku daje specifičnost su magneti, čiji je severni magnetni pol okrenut ka glavi i vratu, stimulišući na taj način krvotok u tim delovima tela.

Hronično nespavanje

Pun mesec, previše uzbuđenja zbog onog što nam se desilo ilš što tekk treba da se dogodi. Nebojeno je razloga koji nam povremeno stvaraju problem sa spavanje. Korišćenje različitih lekova takođe može biti uzrok nespavanja. Problem sa hroničnim nespavanjem možda možemo delimično ublažiti kvalitetnim anatomskim jastukom.

Memorijska pena od koje je jastuk sačinjen savršeno podupire glavu i vrat, otklanjajući bolove izazvane glavoboljama, hroničnim umorima i napetostima, nepravilnim držanjem kičme. 

Prednosti anatomskog magnetnog jastuka su:

 • okoštavanja kičmenog stuba;
 • glavobolja, migrena;
 • prehlada (rinitisa-upala nosne sluzokože, sinusitisa-upala sinusa, otitisa-upala uha);
 • zubobolja, oboljenja desni;
 • hipertenzija;
 • alergija, bronhijalnih astmi;
 • poremećaja sna, nesanica, hrkanja;
 • stresa i napetosti.


Pored ovoga važno je navesti da magnetni stimulansi utiču i na: 

 • poboljšavanje cirkulacije kože glave;
 • normalizacija ishrane dlake i smanjenje gubitka kose;
 • revitalizacija preko akupunkture uha.


Anatomski magnetni jastuk je pravi izbor za kvalitetan san. Možda je vaš urok nesanice, bolova u vratu i kičmi upravo zbog jastuka na kome spavate. Možda je vreme da razmislite o tome i probate ovaj čarobni jastuk, i rešite svoje probleme!
 

komentara (7)

 • Danica
  Danica

  MAGNETNI jastuci podloge ,duseci,nakit i dr.su veoma uspesni u otklanjanju upala,bolova,smanjivanju otoka i regeneraciji tkiva,posebno kod reumatskih bolesti i atritisa,mogu se koristiti neograniceno.Ako zelite mozete da potrazite neki strucni lekarski savet da bi bili spokojni.

 • zeljko
  zeljko

  iz licnog iskustva, migu Vam reci da su magnetni jastuci stavrno odlicni

 • sasa
  sasa

  ja sam imala problema sa kicmom, doslo je cak i do operacije. Posle sam saznala za magnetni jastuk, koristim ga vec neko vreme, budim se odmorna i preporodjena, toliko je dobar...

 • Snajka
  Snajka

  Meni I suprugu je svekrva poklonila ovaj jastuk za godišnjicu braka i od srca joj hvala. Ja sam i ranije lepo spavala ali me je često izjutra boleo vrat. Od kad spavam na ovom jastuku manji mi je spazam mišića u predelu ramena i vrata, vrat me ne boli, ne krcka i sad stvarno mogu da kažem da spavam ko beba.

 • Danijela
  Danijela

  Pre sam se budila tokom noći i ujutru sa ukočenim vratom i glavobolja. Novca i novca sam dala na druge jastuke koje sam , svako malo menjala dok nisam došla do rešenja koje je pravo za mene i moje potrebe. Sad se ne budim noću, nema više glavobolja. I to sve zahvaljujući anatomskom jastuku.zaboraviih da kažem anatomski jastuk se prilagodio meni a ne ja njemu. Laku noć odoh da snivam lepe stvari..

 • Dunja
  Dunja

  Ja sam kupila magnetni jastuk i mogu sa zadovoljstvom da se pohvalim ,od kada na njemu spavam nemam vise glavobolje.

 • Dejan
  Dejan

  Izuzetno mi se dopada ovaj tekst koji je napisan na temu anatomskog jastuka. Vidim da se navodi veliki broj zdravstvenih problema koji mogu da budu olaksani ako se spava na ovakvim jastucima. Medjutim mene zanima da li je zdravo koristiti veci broj magneta u predelu glave. Podeljena su misljenja oko upotrebe magneta pa me zanima neko strucno misljenje. Hvala unapred

Dodajte komentar