Kako sve možete organizovati proslavu punoletstva

Kako sve možete organizovati proslavu punoletstva

 

Dobar deo svog života, čovek se bavi godinama. Od prvih poklona i svećica na torti i centralnog mesta za slavljeničkim stolom, svaku godinu čeka sa nestrpljenjem i nekim posebnim osećanjima. Jedva čeka da poraste, da pokaže šta sve može i da bude svoj čovek. Ali godine nekako teku sporo, vuku se lenjo i nikako da obrnu krug na kalendaru neizdrža. A onda, stignu tako neka vremena kada godine ne spominje, nekada ih i krije, i što više usporava one sve više ubrzavaju.

I sada se postavlja pitanje jesmo li ikada u skladu sa svojim godinama? Uživamo li u njima?

Postoji jedno doba kada možemo sa sigurnošću reći da smo mi i naše godine kompatibilni, kada smo bliski i kada uživamo u njima.

Znate li koje je to doba?

Punoletstvo.

Doba kada imaš svoje ja, svoje mišljenje i stav iza koga čvrsto stojiš. Ali i doba nakon koga preuzimaš odgovornost i odrastaš. Mnogo emocija, čudnih vibracija u vazduhu i mnogo očekivanja. Pa kada je situacija takva sasvim je opravdano da se u svet odraslih i uđe na velika vrata i proslavi na pravi način.


Od Nirvane do Silvane


Iako ove dve stvari nikada nisu mogle da idu zajedno, kada se upali tih osamnaest svećica na torti, život uhvati jedan novi ritam. Ne samo da se pomešaju emocije, piće i muzika, mešaju se i generacije, od drugara do tetki sa ’ladnim trajnama, mešaju se sva ona voljena bića koja  okupljamo zajedno i na jednom mestu.

Ukoliko ste spremni za jedan ovakav miks, krenite u potrgu za restoranom i bendom, biće tu posla, uglavnom za roditelje, koji vam slavlje organizuju i kao poklon za punoletstvo . Ali isplati se. Budite sigurni u to.


Iznajmi vikendaju za tvoju raju


Kada si više ležerni tip, skroz ti je ok da svoje punoletstvo proslaviš baš tako – opušteno i lagano, uz svoje, ništa manje cool prijatelje.  U tom slučaju skroz dobra opcija je vikendica gde uz roštilj i dobru, ranije pripremljenu play listu možete da uživate tokom čitavog dana. A, ukoliko ste letnje dete, gledajte da vikendica ima i bazen i budite sigurni da ćete biti glavni akter ludog letnjeg plesa.


Porodica


Mini izlet treba iznet


U zavisnosti od interesovanja, ali i finansijskih mogućnosti, slavljenici biraju kako će da proslave svoj veliki dan. Jedan od načina je i organizacija mini izleta. Iznajmljivanjem prevoza obezbedite prevoz svim onim ljudima sa kojima želite da provedete taj vaš dan i krenite u obilazak nekog od predela naše divne zemlje. Ne samo da ćete uživati u istom, daćete i svoj doprinos promociji turizma.

Kao predlog gde biste mogli da odete i šta da vidite, delimo sa vama sledeće opcije:

 • Šetnja prirodom - postoji veliki broj izletišta, gde ćete ne samo uživati u prirodi i čistom vazduhu, umesto online razgovaraćete uživo sa dragim ljudima, pobećićete bar nakratko od buke, stresa i savremenog života;
 • Odlazak na neki od salaša – gde uz upoznavanje tradicije, običaja i nekašanjeg načina života, imaćete priliku da upoznate i dobre zalogaje i još bolju kapljicu, a sve uz pratnju lokalne muzičke „bande“;
 • Upoznavanje kulturnih staza i spomenika – muzeji, istorijski spomenici, tvrđave, gradska jezgra i sva ona mesta gde možete saznati nešto više o svom narodu, svojim pretcima i svojoj državi. A, kada to omogućite i svojim prijateljima, nameće se zaključak da pored proslave svog rođendana, učinićete i jedno dobro delo, delo upoznavanja i širenja ljubavi prema svojim korenima.


Proslava na obali reke


Naravno, ovo je samo predlog putovanja, predlog koji će vas, možda, podstaći da dođete na neku novu ideju ili miks postojećih.


Mini disko bar uz đakuzi i omiljenu stvar


Ukoliko ste zimsko dete, ne očajavajte. Umesto vikendice i bazena na otvorenom birajte mini disko i đakuzi. Kada su proslave punoletstva u pitanju, ovaj vid zabave je, poslednjih godina, postao pravi hit. Ne samo da ćete uživati u klubskoj atmosferi, sa sve DJ muzikom, rasvetom, hladnim pićem, biće to žurka samo za vas i vaše goste uz mogućnost opuštanja u đakuziju. Drugim rečima, biće to žurka za pamćenje, vaše, ali i vaših prijatelja.


Mini diskoteka pice 


Za kraj, neka bude novi početak


Bez obzira koja forma slavlja da je u pitanju, proslava 18-og rođendana se pamti ceo život. Pitate se zašto? Zato što su emocije, kako slavljenika, tako i roditelja, na visokoj vibraciji. Dok slavljenik konačno postaje svoj čovek, istina više u teoriji, nego u praksi, roditelji se sa setom i ponosom, više u praksi, nego u teoriji, pitaju „Kako je sve tako brzo prošlo?“

Vreme kao nezaustavljiva kategorija i život, kao deo tog ciklusa prolaznosti tog dana najviše dolazi do izražaja. I onda je sasvim opravdano zašto nam ta lična proslava, a kasnije i proslava punoletstva naše dece ostaje u sećanju za ceo život.

Iako se ponekad možda pitamo da li su i ta slavlja postala čin pomodarstva, odgovor je, na svu sreću, drugačiji. Proslave punoletstva su proslave života, njegovog finog toka i možda je baš to slavlje, posle rođenja jedno od najvažnijih slavlja u životu.

Zato, kada god i kako god slavili neka bude onako kako vi želite. U vašem stilu i u vašu sreću!

Autor: Snežana Trtica Graovac

https://pixabay.com/photos/champagne-party-alcohol-drink-3515140/ 

https://pixabay.com/photos/drink-alcohol-wine-glass-beverage-4389934/ 

https://pixabay.com/photos/people-vacation-travel-adventure-2589097/ 

https://pixabay.com/photos/family-love-heart-reunion-winter-7727035/

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

komentara (5)

 • nenad
  nenad

  hvala bogu u moje vreme se nije slavilo punoloetstvo. Novotarija koja ima za cilj da se izvuku pare iz džepa

 • Olivera
  Olivera

  Dobra ideja za poklon. Ionako nisam znala šta ću. Moja ćerka sledeće godine puni osamnaest, a nije u fazonu kao što se to danas uglavnom radi. Neće žurku s rodbinom, hoće da ide sama s društvom. Razmišljala sam da ih pošaljem negde sve zajedno, a možda i da iznajmim neki prostor. Vole deca da đuskaju. Samo se pitam koliko će da me košta to zadovoljstvo, al' sigurno manje nego da slavimo onako, k'o ostali. Šta će ti ljudi tek da rade za svadbu, kad im punoletstvo slave tako naveliko? Mora da će da zakupljuju Arenu i da zovu Prijovićku da im peva. Preteruje se, stvarno... Bolje je nešto intimnije, i po meri deci.

 • Mila
  Mila

  Eee, ovo mi se sviđa, može za novaka, a može i za godišnjicu. Sledeće godine slavimo 20 godina braka, predložiću suprugu da napravimo neku feštu na nekom lepom mestu. Nećemo baš da obnavljamo zavete, iako je što se toga tiče zavladala opšta moda, ali bi bilo fino da se malo zabavimo, onako intimno, do 20-tak ljudi, mi, deca, kumovi i najbliži prijatelji. Dali ste nam super ideje, hvala.

 • Ostoja
  Ostoja

  Super ideje! Imam blizance, koji nameravaju za svoje punoletstvo da traže neki Spa intimo apartman i da naprave žurku. Kažu, toliko im je muka što se svima roditelji mešaju u proslave, pa ispadne k'o da im prave svadbu a ne rođendan. Tetke, strine, ujne i babe se naređaju, ujaci, teče i stričevi se napiju, dede dremaju negde u ćošku i slično. I treba tako, uplatiću im, pa neka ga proslave valjano, kako sami žele. Poslednjih godina je opšta moda, da se slavi naveliko, pa stvarno izgleda k'o svadba. A čemu, pitam vas, čemu?

 • Ema
  Ema

  Eh kad se samo setim svog 18.rodjendana....bukvalno je bilo to "od Nirvane do Silvane". Sad bih se tako rado vratila u te godine.

Dodajte komentar