Koje su prednosti korišćenja mašina za pakovanje?

Koje su prednosti korišćenja mašina za pakovanje?

 


U savremenom svetu u kom se tržište neprestano menja i potrošači sve više zahtevaju brzu i efikasnu uslugu, mašine za pakovanje postaju nezaobilazna karika u lancu proizvodnje. 

Svojom sposobnošću da transformišu i ubrzaju proces pakovanja, ove mašine obezbeđuju brojne prednosti proizvođačima, ali i potrošačima. Mašine za pakovanje su postale nezamenjivi alat za svaku industriju, a Mirić Servis ima veliki broj pakerica koje pružaju brojne benefite svakom proizvođaču.


Postizanje većeg proizvodnog kapaciteta za kraće vreme


Ukoliko imate sopstveni biznis koji ubrzano napreduje i veliku količinu određenih proizvoda, sigurno će vam u jednom momentu biti potrebno ubrzanje u pakovanju. Automatizovani sistem pakovanja je idealno rešenje za to, a mnogo povoljnije u odnosu na angažovanje dodatnih radnika.

Za razliku od tradicionalnih metoda pakovanja, pakerice imaju nekoliko značajnih prednosti. Na primer, mašine za pakovanje su u stanju da ponavljaju isti zadatak bez prestanka, sa minimalnim ili bez ikakvih varijacija u preciznosti. Za razliku od ljudi, ove mašine se nikada ne umaraju, pa mogu da održe kontinuirani tempo rada.

Kombinacijom preciznosti i brzine pakovanje, ove mašine povećavaju performanse kompanija, dok istovremeno održavaju visoke industrijske standarde kada su u pitanju upakovani proizvodi.


Mašine za pakovanje omogućavaju znatnu uštedu novca


Proces pakovanja omogućava kompanijama da smanje troškove rada. Jer je pronalaženje pouzdanih radnika koji su voljni da rade na mestima gde je obim proizvodnje i pakovanja veliki veoma teško. Automatizacijom ovih procesa i korišćenjem mašina za pakovanje, kompanije ne ukidaju poslove ljudima, već ih znatno olakšavaju.

Kada se koriste mašine za pakovanje, radnik koji zna kako da ih koristi samo treba da pravilno upravlja njima. Čak i ukoliko dođe do promena u timu, mnogo je lakše obučiti nove radnike za korišćenje mašina, nego ih podučavati svim ručnim tehnikama. Na ovaj način, kompanije smanjuju troškove obuke i povećavaju efikasnost proizvodnje uz manje angažovanja radne snage.


Korišćenjem mašina za pakovanje je unapređena bezbednost hrane 


Svake godine postoji sve veća zabrinutost za bezbednost hrane, jer se usled lošeg pakovanja dešava da se ona brzo pokvari ili se u njoj razviju određene bakterije.

Napredak u standardima pakovanja hrane jeste prisutan, ali ipak, bolesti izazvane konzumiranjem kontaminirane hrane su i dalje široko rasprostranjene, čak i u razvijenim zemljama. Najbolji način za poboljšanje situacije je da kompanije koje se bave proizvodnjom određene hrane uvedu automatizovane mašine za pakovanje u svoje fabrike. 

Verovatno se pitate kako bi to moglo pomoći? Ali ako razmislite o tome da radnici koji radde na pakovanju hrane, posebno sa sirovim proizvodima, mogu prenositi različite bakterije s jednog proizvoda na drugi ili iz jedne oblasti u drugu. Smanjenjem ljudskog kontakta u procesu pakovanja hrane, kompanije mogu znatno umanjiti rizik od prenosa bakterija.

Mašine za pakovanje se postavljaju na jedno mesto, čime smanjuju rizik od prenošenja bakterija sa drugih mesta. Naravno, važno je pridržavati se neophodnih higijenskih zahteva i adekvatno održavati ove mašine


Veća preciznost i manje šanse za greške


Svi ljudi su podložni greškama, što može biti skupo za kompanije, posebno u velikim industrijama proizvodnje. Čak i prilikom pakovanja, kvalitet bi trebao da bude na prvom mestu, dok je smanjenje mogućih grešaka važno za povećanje prihoda i efikasnosti. Upravo zato su mašine za pakovanje najbolje rešenje za postizanje ovih ciljeva.

Ove mašine omogućavaju preciznije merenje težine, čime se značajno smanjuje otpad proizvoda. Takođe, ispravno obeležavanje je često nedovoljno precizno kada ga obavljaju ljudi, dok ove automatizovane mašine vrlo precizno rade taj posao. Na taj način, automatizacijom se dobija tačnost i doslednost, dok se rizik od grešaka smanjuje na minimum.


Smanjenje rizika od potencijalnih problema i optimizacija proizvodnje


Sistemi pakovanja znatno smanjuju rizik od mogućih zastoja koji mogu nastati usled ljudskih grešaka tokom ručnog pakovanja. Ovi mašinski sistemi su osmišljeni tako da se besprekorno integrišu u tok proizvodne linije, što smanjuje mogućnost grešaka u pakovanju i osigurava neprekidnu produktivnost.

Sa mašinama koje funkcionišu automatski i zahtevaju minimalan nadzor, osoblje može bolje iskoristiti svoje vreme i fokusirati se na druge aspekte proizvodnog procesa.

Slika: Pharmaceutical technician in sterile environment working with equipment at pharmacy industry (freepik.com)

komentara (0)

    Dodajte komentar