Krstarenje kao medeni mesec: putovanje koje nećete zaboraviti

Krstarenje kao medeni mesec: putovanje koje nećete zaboraviti

 


Pravite planove za medeni mesec i ne možete da izaberete jednu destinaciju? Zamislite ovo – tek venčani se budite u udobnom krevetu pored svog bračnog partnera, u komfornoj brodskoj kabini sa spektakularnim pogledom na pučinu. Možete da birate između celodnevnog izležavanja pored bazena, spa tretmana udvoje ili istraživanje nekog potpuno novog mesta kao što je Santorini, Barselona ili Malaga.  

Nakon dana ispunjenog romantikom i uzbudljivim obilascima znamenitosti, čeka vas večera u elegantnom restoranu, uživanje u teatru ili još malo adrenalina u kazinu. Deluje primamljivo? Ovako može da izgleda medeni mesec ako izaberete da idete na krstarenje umesto da putujete u jedno mesto.

Izdvojili smo nekoliko razloga zbog čega mladenci treba da bukvalno „uplove“ u bračne vode. Pročitajte.


Ne treba vam mnogo vremena za planiranje krstarenja


Kada planirate i organizujete venčanje i svadbu, ne želite još jednu dugačku listu obaveza koje podrazumeva planiranje putovanja. Međutim, ako izaberete da se za medeni mesec ukrcate na kruzer, nećete morati mnogo da razmišljate i istražujete. Dovoljno je da znate okvirno koje zemlje i gradove želite da posetite. Izaberite svoj itinerar, rezervišite ga i pregledajte dostupne izlete koje biste možda želeli da dodate.

Da li ćete detaljnije istraživati destinacije ili ne, stvar je ličnog izbora. U svakom slučaju, čitavu organizaciju možete prepustiti agenciji. Nakon višemesečnog planiranja venčanja, zapravo, krstarenje dolazi kao pravi odmor.


Doživite više destinacija umesto jedne


Ako ste jedan od onih parova koji ne mogu mirno da sede u jednom mestu, dosadno vam je da iz dana u dan idete na istu plažu ili jednostavno verujete da je raznolikost začin života, onda verovatno nije dobra ideja da rezervišete hotel na nedelju dana i „vežete se“ za jedno odmaralište.

S druge strane, kada su krstarenja u pitanju, dostupni su razni itinerari, tako da vam neće biti teško da pronađete idealan spoj urbanih sredina, prirodnih lepota i plaža, i pritom na jednom putovanju vidite nekoliko (udaljenih) gradova. Mogli biste da zajedno istražite i doživite morski svet dok ronite s maskom i disalicom, da posetite najlepše luke Mediterana, posetite antičke gradove i razgovarate sa predusretljivim lokalnim stanovništvom.


Krstarenje medeni mesec
 

Ako ste posebni zaljubljenici u mediteransku klimu i antičke civilizacije, možda će vas zanimati plovidba Sredozemljem do najlepših gradova Grčke, Turske i Italije. Možda imate dovoljno vremena i novca da krenete na put oko sveta? Za više detalja o krstarenjima i cenama putovanja pogledajte ovde.


Medeno krstarenje kao digitalni detoks


Premda brodovi za krstarenje imaju dostupan Wi-Fi, često je ova usluga prilično skupa, a na udaljenim mestima roming ne funkcioniše uvek. No, ko želi da provede svoj medeni mesec gledajući sve vreme u ekran telefona? Ovo je vreme da pobegnete od svakodnevnih e-mejlova koje preplavljuju vaše prijemno sanduče i preteranog vremena provedenog na Instagramu. Digitalni detoks koji planirate već neko vreme može se dogoditi baš sad. Povod je nikad lepši – fokusirajte se jedno na drugo i prigrlite sva ta divna zajednička iskustva koja vas na putovanju čekaju. Naravno, uvek možete napraviti fotografije predivnih destinacija koje ćete podeliti na mrežama kada se vratite kući.


Hrana na kruzerima je odlična


Jedna od najboljih stvari u vezi sa luksuznim kruzerskim linijama jesu restorani i kuhinja. Danas može biti poprilično teško pronaći hotel koji nudi bogate, raznovrsne i besprekorno spremljene obroke kao što je to slučaj na krstarenjima.

Renomirane brodske kompanije upošljavaju uglavnom vrhunske kuvare, majstore kulinarskog zanata, a na brodovima ima uvek više od jednog restorana. Možete uživati u preukusnim jelima različitih svetskih kuhinja – isprobajte suši koji izgleda kao da je pripremljen u Japanu, delikatese turske i španske kuhinje ili degustirajte najbolja vina. Izleti na lokalne pijace sa kuvarom takođe mogu da budu opcija na nekim krstarenjima, pa se raspitajte da li je to slučaj za putovanje koje ste vi odabrali. Jedno je sigurno, u roku od nekoliko dana zadovoljićete svoje gurmanske apetite.


Kruzeri kao inspiracija za ljubavne sastanke


Kao tek venčani par, sigurno je da ćete želeti mnogo romantike na svom medenom mesecu. Kruzeri sa svojim raznovrsnim sadržajima predstavljaju savršenu „scenografiju“ za ljubavne sastanke. Neće vam nedostajati inspiracije za provod i izlazak – zavodljivo leškarenje kraj bazena uz koktele, okušanje sreće u kazinu, otmeno veče u pozorištu ili uživanje u filmu u bioskopu, ideja je mnogo!

Masaža za parove ili sauna u spa centru, ručak u otmenom restoranu ili dugi razgovori uz kvalitetnu kafu – samo treba da izaberete kako ćete ispuniti zajedničko vreme.


All inclusive putovanje bez razmišljanja o novcu i troškovima


Zar medeni mesec nije baš to: uživanje u svakom trenutku bez razmišljanja o plaćanju računa, provlačenju kartice ili preračunavanja valute? Jedom kad uplatite luksuzno krstarenje sa all inclusive uslugom moći ćete potpuno da se opustite. Skoro sve na brodu je uračunato u cenu, a za neke aranžmane to uključuje i piće, pa čak i napojnice i 24-časovnu poslugu u sobi. Nema brige o novcu i budžetu, samo uživanje u raskoši i zaljubljenim danima na moru.


Kruzer
 

Naravno, i dalje ćete morati da pripremite određenu sumu novca ako želite da kupite suvenire u gradovima koje posećujete. Međutim, to je zanemarljiva briga kada se uzme u obzir da na brodu nemate troškova.


Doživite magične destinacije na pravi način


Kako biste inače obišli šest ili sedam destinacija na jednom putovanju, a da ne idete od hotela do hotela i pritom se ne iscrpljujete? Možete čak i da prilagodite putovanje svojim interesovanjima. Ljubitelji istorije mogu da se opredele za krstarenje sa pristajanjem u lukama starim 2.000 godina. Strastveni zaljubljenici u adrenalinske sportove mogu izabrati kruzersku liniju koja nudi mogućnosti za uživanje u ovim aktivnostima.

Bez brige o pakovanju i prtljagu, ali i bez umora od vožnje autom, busom ili avionom – svaki grad koji posetite istinski možete doživeti. Šetajte predivnim ulicama Venecije i Rima, divite se belim građevinama Santorinija ili impresivnom Akropolju u Atini. Odmorni, opušteni i zaljubljeni vrlo brzo ćete shvatiti da je krstarenje za medeni mesec bilo pametna odluka i savršen način da započnete zajednički život!

Fotografije:

https://www.pexels.com/photo/newlywed-couple-on-terrace-of-yacht-in-sea-8745797/

https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-holding-hands-walking-on-seashore-during-sunrise-1024960/

https://www.pexels.com/photo/white-cruise-ship-813011/

 

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

komentara (1)

  • Miki
    Miki

    ja sam ipak mojoj zeni uplatio Spa intimo i da provedemo vikend tako, svako prema svojim mogucnostima.....

Dodajte komentar