Planirate putovanje? Saznajte sve prednosti vožnje iznajmljenog vozila!

Planirate putovanje? Saznajte sve prednosti vožnje iznajmljenog vozila!

 


Usluga rent a car pronalazi sve širu primenu i sve više dobrih razloga za unajmljivanje vozila. Danas postoji potreba da se prelaze velike razdaljine, bilo da je u pitanju posao ili zadovoljstvo. Potrebno vam je pouzdano vozilo bilo da govorimo o kraćem ili dužem putu, a brojne su situacije kada je najbezbednije i najjeftinije rentirati vozilo.

Jedno od prvih pitanja je da li je iznajmljivanje vozila zaista toliko korisno i zaista nije toliko skupo kao što se misli? Da li postoje neke uštede koje se pri tome ostvare?

Pogledajte naša objašnjenja svih dilema koji imaju oni koji nikada nisu koristili usluge ovog tipa. Verujemo da će te nakon čitanja odmah planirati putovanje i tražiti agenciju za iznajmljivanje vozila.


Koliko je vaše vozilo pouzdano?


Zima i praznici su za nama. Sve više ljudi želi da se odmori na par dana, da pobegne od obaveza, „napuni baterije“ pre onog letnjeg, godišnjeg odmora. Ipak, jedna od glavnih poteškoća mnogih je neadekvatno vozilo, nepripremljeno za duže putovanje i uslove puta.

Vozni park rent a car agencije nudi veliki broj automobila, različite kubikaže, ali jedno im je zajedničko – sva su mlađe generacije i tehnički potpuno ispravna!

Čak i da idete na kratak put potrebno je da automobil bude potpuno opremljen za trenutne zimske uslove na putu. A kada dođete na lokaciju za odmor i tada možda poželite da obiđete okolinu pa se kilometri samo zbrajaju. Kada ste krenuli na putovanje, onda i treba da uživate u vožnji već od prvog pređenog kilometra.

Umesto da servisirate svoj automobil u nadi da će te proći bez problema, bolje je da iznajmite vozilo koje je potpuno ispravno. Iako je važno da i bez polaska na putovanje svoj automobil održavate odlično, kada već postoji najam po danu. Nema potrebe da sebe izlažete dodatnim obavezama koje će vam oduzeti vreme i najčešće odvratiti vas od puta.

Na ukupnu računicu dodajte i habanje svog automobila što će uzrokovati neke buduće kvarove i nova ulaganja. To je nešto što retko ko uzima u obzir dok popravke ne dođu na red i na naplatu.


Rent a car je često jeftiniji nego opremanje sopstvenog vozila!


Sa iznajmljenim vozilom plaćate dnevni najam, a ukupna suma je znatno manja od cene popravki na automobilu ili nabavke sve opreme za dužu vožnju.

Uz iznajmljeni automobil dobijate mnoge stvari, one koje su važne za bezbedno putovanje, a retko ko ih poseduje u svom vozilu:

 • GPS navigaciju
 • Zimsku opremu
 • Uslugu „pomoć na putu“
 • Zamensko vozilo
 • Krovni kofer


Svaka od ovih stavki dobro dođe na putovanju, vas bi inače jako puno koštale, a ovako ih dobijate u okviru cene iznajmljenog vozila. I u ovome se nalazi prednost vožnje rentiranog vozila.


Popusta za najam vozila nikada više, iskoristite to!


Severniji gradovi naše zemlje imaju mnogo manje snega nego planinski centri. Iskoristite slobodne dane da odete na mini odmor i uživate u zimskoj atmosferi. Agencije za iznajmljivanje vozila imaju i SUV modele, ali i automobile sa zimskim pneumaticima pa ne postoji prepreka da već sutra otputujete negde gde je priroda pod belim prekrivačem.


Put u inostranstvo? Uz rent a car nema problema


Firme za iznajmljivanje vozila dozvoljavaju i prelazak granice sa svojim voznim parkom tako da možete realizovati i duža putovanja automobilom bez ikakvih problema.

Ovaj zahtev morate da navedete ranije i firma mora da odobri takvo putovanje da bi za automobil izdala „zeleni karton“.


Kako da odaberete najjeftinije vozilo za najam?


Da bi prošli još jeftinije, unajmite vozilo koje odgovara vašim potrebama, a da je pri tome najjeftinije u klasi. Mali automobili malo troše, lako se parkiraju, ali nisu udobni ako se putuje duže ili sa većim brojem putnika. Procenite koji automobil će vam pružiti udobnost, dovoljno mesta za prtljag, a da pri tome ne izaberete najskuplje modele.

Čim isplanirate put odmah rezervišite vozilo, tako ćete obezbediti da na raspolaganju bude više modela i da odaberete najpovoljniji.

Pratite popuste koji se stalno promovišu. Nekada je to popust na cenu najma vozila, nekada promotivne cene dodatne opreme, a nekada i period potpuno besplatnih dodataka uz vozilo. Sve ovo je mnogo jednostavnije uočiti kada postanete klijenti rent a car agencije pa ćete brzo uvideti na šta se promotivne cene odnose.

Sve što smo naveli kao objašnjenja da je rentirano vozilo bolje za putovanje nego vaše sopstveno je podsticaj da razmotrite ovu opciju za kvalitetan prevoz. Retko ko zaključi da je ova usluga neisplativa i nepotrebna, da je bolje voziti sopstveni automobil. Istražite ponudu brojnih rent a car agencija, postoje zanimljive ponude i za fizička i za pravna lica na osnovu kojih sigurno možete da imate samo korist.

Velika tražnja je uzrok otvaranja sve više firmi koje pružaju ovakve usluge, ali i one se takmiče za klijente sa što širom i potpunijom ponudom. Kada Vi krećete na put? Hoćete li pozvati rent a car da pitate za uslove najma? Ostavite nam komentare nakon čitanja ovog teksta.

 

komentara (2)

 • Mina
  Mina

  Prvom prilikom uzimam neki dobar auto i idem na vikend putovanje u neku prirodu. Ne mogu vise da izdrzim u ovom smogu u gradu.

 • Laki
  Laki

  Na put ću, ako Bog da, da se situacija sa koronom smiri, krajem avgusta. I s obzirom da u planu imam albansku rivijeru, definitivno razmišljam o iznajmljivanju auta, jer mi je auto mali, mator i nepozdan. Dobar je za kraća putovanja ali za malo duža baš i ne. A posle čitanja vašeg članka, poprilično sam siguran da ću to i da uradim. Sigurnost je definitivno na prvom mestu.

Dodajte komentar