Praćenje i prisluškivanje

Praćenje i prisluškivanje

 

U današnje vreme postoji sve veća potreba za praćenjem i prisluškavanjem odnosno audio nadzorom, kako radnika i zaposlenih tako i privatnom životu. Da li je to opravdano ili ne, da li je moralno ili ne, tom analizom se nećemo baviti jer činjenice pokazuju da se to radi.

 

GSM prisluškivačOvde ćemo prikazati jedan zanimljiv uređaja koji upravo pokriva sve i to u jednom uređaju. U pitanju je GSM prisluškivač GSB111 koji smo testirali u realnim uslovima eksploatacije.

Uređaj nam je ustupila firma Spy Agent -Špijunska oprema

Šta izdvaja ovaj GSM prisluškivač

Postoje mnoštvo prisluškivaća a ovaj se izdvaja u sledećem:

 • Pre svega ima male dimenzije koje omogućavaju da se postavi bilo gde i u bilo kom prostoru.
 • Poseduje odličan kvalitet zvuka, zvuk koji vi čujete je odličnog kvaliteta
 • Poseduje veliku prijemnu moć mikrofona, prihvat zvuka i do 14m u poluprečniku
 • Neograničen domet, može da se vrši prisluškivanje sa bilo koje tačke na planeti
 • Približno lociranje, u svakom trenutku možete da izvršite lociranje i da saznate gde se nalazi vaše dete recimo.
 • Poseduje i senzor zvuka za automatsko javljanje vama

 

 

Gde može da se primeni GSM prisluškivač GSB111

 

GSM prisluškivać gsb111 može da se primeni za ozvučavanje bilo kog prostora. Najviše se koristi za prisluškivanje u privatnim prostorijama, kao što je stan ili kuća, a narvno može i auto. Dosta se koristi i za ozvučavanje kancelarije ili drugih poslovnih prostorija.

Sa ovim uređajem možete da čujete sve šta se dešava, nezavisno od toga gde ga postaviti ili gde se Vi nalazite jer ima neogrančen domet prisluškivanja

U prostorijama može da se postavi skoru bilo gde, u ormaru, fioci radnog stola tj. bilo gde ali bitno je sam da mikrofon ima otvoren put ka zvuku.

Po potrebi može da se ugradi i u neke druge uređaje, kao što je produžni kabl, igračka i slično

Poseduje dakle i aktivaciju na glas tako da omogućava automatsku aktivaciju na zvuk kada neko priča u prostoriji ail auto. Ova opcija se odlično pokazala jer onda slušate samo kada ima dešavanja.

 

Praćenje i približno lociranje

 

GSM prisluškivači olovkaOvu opciju smo posebno izdvojili je prestavlja dodatnu mogućnost i velikom broju slučajeva se pravi greška pri interpretaciji. Naime, postijie GPS i GPRS praćenje, što nije isto i princip rada nije isto.

GSM prisluškivač GSB111 ima GPRS lociranje ili približno lociranje putem baznih stanica, u gradu može da bude greška od 100 do 1000m, u zavisnosti od gustine baznih stanica na tom mestu

GPS lociranje je lociranje putem GPS signala, dakle putem satelita, daleko je preciznije i greška je od 5 do 10m, nezavisno od vaše lokacije.


Princip rada gsm prisluškivača


Jedna od prednosti ovog uređaja je i njegova jednostavna upotreba, ne treba vam apsolutno nikakva obuka, specijalno znanje ili bio šta slično.

U uređaj se ubacuje SIM kartica, bilo kog operatera. Taj broj koji ste ubacili pozivate telefonom i prisluškvanije počinje. Jednostavno , zar ne.

Kod lociranje, pošalje se samo jedna obična sms poruka, koja vam vraća kroz google mape gde se uređaj nalazi.

Sve u svemu interesantan uređaj za prisluškivanje, koji ima odlične tehničke karakteristike.

komentara (5)

 • Srecko
  Srecko

  Nekad su nas pratile komsije danas to rade savremeni minijaturni uredjaji.

 • pandakatarina
  pandakatarina

  Slažem se sa 'malenom' oko ovog sa supružnikom, hehe zašto da 'bijemo' glavu više da li je ili nije, kad možemo saznati pomoću ovih divnih spravica (žene znaju) (: Šalu na stranu, živimo u jako čudnom vremenu, gde je ovo stvarno neophodno.

 • spijun
  spijun

  Nije moralno, ali je u danasnje vreme neophodno. Ja koristim za posao, kad moram, kamerice i prisluskivace. Uzeo sam kod

 • malena
  malena

  Mogu da kažem samo WOW! Čini mi se da nismo ni svesni koliko često ovakva oprema može da nam zatreba. Osim za praćenje supružnika, može da se koristi i u poslu (jer je u današnje vreme malo onih kojima se može verovati), a i za praćenje bebisiterki i ostalog osoblja. Uz ovakvu opremu, svi možemo da budemo 007 ;) Šalim se malo, ali, vrlo korisne stvarčice :)

 • mikidr
  mikidr

  Koristim GSM prisluskivac i prezadovoljan sam

Dodajte komentar