Prečišćivač vazduha Ambilife za čistiji vazduh u vašem domu

Prečišćivač vazduha Ambilife za čistiji vazduh u vašem domu

 

Prečišćivač vazduha - Nobel-Ambilife

 

Zašto kada pomenemo čist vazduh obično pomislimo na neko mirno, lepo mesto, u podnožju ili na planini okruženo zelenilom, u blizini nekog jezera ili reke?

Verovatno zato što smo svesni da usled prisutnosti mnogih zagađivača vazduha u gradskim sredinama, vazduh koji udišemo, je postao veoma štetan, te češto upravo zbog toga bivamo pod uticajem bakterija i mikroorganizama koji čine da naš imunitet slabi.

Današnje vreme karakteriše porast broja motornih vozila, više termo-hemikalija, ugljenika koji čine ne samo da vazduh spolja bude štetan već i vazduh u prostorijama u kojima se nalazimo biva dosta zagađen.

Nedavno je zdravstvena organizacija proglasila naše gradove Beograd i Valjevo kao jedne od najzagađenijih gradova (po vazdušnim češticama) ne samo u Evropi nego i na svetskoj listi. Više nije dovoljno samo proluftirati prostorije u kojima boravimo tako što ćemo otvoriti prozore, čak šta više na taj način samo možemo i pogoršati stanje. Posebno u zimskim periodima kad prostorije zbog hladnoće počinjemo da zagrevamo, mikrooganizmi koji se nalaze u vazduhu pronalaze slobodan put i na toploti počinju sve više da se razmnožavaju.

Šta radimo u ovakvim situacijama ili šta bi bilo dobro da koristimo kako bi smo ublažili/uklonili uticaj ovih mirkoorganizama iz vazduha?
Svi smo čuli za postojanje nekih prečišćivača vazduha, ali kako im verovati, kako oni zapravo funkcionišu, i kako biti sigurni da su baš oni pravi

Ono Vam ja toplo preporučujem, a ponajviše iz razloga što je jednom od članova moje porodice pomogao i kod problema sa astmom i alergijom jeste ruski aparat  za prečišćavanje vazduha Nobel-Ambilife.
 


 

Nobel-Ambilife je fotokatalitički prčišćivač vazduha namenjem nutralizaciji, prečišćavanju i dezinfikovanju vazduha u zatvorenom kućnom ili radnom prostoru.
Dakle ovaj aparat je kao što se iz predhodnog može zaključiti, tri u jednom:

 •  neutralizator- što znači da nurališe neprijatne mirise (duvanski dim, čađ, gar…)
 •  prečišćivač- ima ulogu prečišćivača, sakupljanja bakterija i
 •  dezinfikator- vrši dezinfekciju odnosno ubija mikroorganizme iz vazduha

Ono po čemu je ovaj aparat specifičan jeste fotokatalitičko dejstvo titanijum-dioksida koje razgrađuje štetne komponente iz vazduaha po naučno-tehnološkoj formuli od strane Akademije nauke iz Rusije, te predstavlja medicinski uređaj kod kojeg se prečišćivanje odvija u dve faze:

1. mehaničko prečišćavanje (koje neutrališe čvrste čestice prašine, polena i krzna) – ovde jedo uticaja došlo kao što sam pre pomeula člana porodice koje pati od astme i alrgija- od kako koristim ovaj aparat u prostru u kome živimo, alergije i problem sa astmom više nisu problem.

2. Fotkataliza - gde već prečišćen vazduh ponovo biva prečišćen putem UV zračenja kojim se konačno ubijaju svi mikroorganizmi.

Ono što bih još naglasila kao veliku prednost ovog aparata je to da je nečujan, veoma lako prenosiv i zaista veoma koristan deo vašeg životnog/radnog prostora.

Na sajtu Pro100healthy se možete više informisati o tome koje su dodatne karakteristike ovog aparata kao i dodatne komentare i iskustva korisnika.

 

komentara (5)

 • dr24
  dr24

  Da mi je neko ovo preporučio pre par godina verovatno bih se samo nasmejala i pitala :"A šta će mi to". Sada mi uopšte nije smešno jer je kvalitet vazduha očajan i kako se stvari kreću možemo očekivati da će biti sve gori jer se na globalnom planu ništa ne radi. Izgovora nema, jer se u celom svetu rade silni projekti za zaštitu životne sredine kako od zagađenja tako i od elektromagnetnih zračenja, a nama je lakše da ignorišemo celu situaciju. Pošto se na nivou države ne radi ništa jedino nam ostaje da kao pojedinci mislimo na svoje zdravlje i zdravlje porodice. Kad već ne možemo da udišemo relativno normalan vazduh napolju možemo da udišemo u prostoriji u kojoj se nalazimo. Zato su prečišćivači vazduha veoma dobro rešenje, jer obrni okreni mi smo u kući pa bar 8h -12h tokom dana, tako da je dobro da makar tokom tog vremena dozvolimo našem respiratornom sistemu da se resetuje. Ovo je sjajna stvar i kamo sreće da postane deo svih prostorija u kojima ljudi borave počev od radnog mesta do kafića.

 • Marijuca
  Marijuca

  Nisam do sad cula za ovaj aparat, ali mi deluje zanimljivo. Izgleda kao mala klima za kucu.

 • Mirna
  Mirna

  Dobro je da postoji nešto poput ruskog prečiščivača vazduha... Jer kada usisisav preko zime, i s proleća.. Onda pomislim da mi svež vazduh ulazi u dom i da sam povretrila prostorije. Ono đavola jesam, preko zime kad iz komšijskog ođžaka krene dim čađ, i gar. Ja pod hitno moram tada zatvoriti prozore. A preko proleća problem su mace, koje kada malko jače vetar dune one se razlete. Tako da u svom domu i u životnom prostoru imati ruski prečiščivača vazudaha je prava stvar. I ne samo da neutrališe grinje, prašinu takođe neutrališe i duvanski dim, a svima nam je dobro poznato da je duvanski dim jako teško neutralisati...

 • Slavka
  Slavka

  Najbolji ruski preciscivac vazduha koga treba imati u sadasnje vreme svaka porodica.

 • sanja
  sanja

  Extra je tekst, svaka cast, cula sam i ja za taj ambilife, naravno sve pozitivno...

Dodajte komentar