Prednosti online kupovine: Kako ohrabriti potrošače

Prednosti online kupovine: Kako ohrabriti potrošače

 

Online kupovina je jedna od pogodnosti koju nudi savremeno doba posredstvom modernih tehnologija i u velikoj meri olakšava svakodnevicu. Činjenica je, međutim, da mnogi pristupaju ovakvom vidu kupovine sa zadrškom, mahom zbog nedovoljne informisanosti i prakse. Pojedinci osećaju nesigurnost povodom artikala u čije se karakteristike ne mogu fizički i direktno uveritii pre same kupovine, dok neki prosto postupaju spram usađenih navika.

Sve veća potreba za upotrebom internet komunikacije u okviru svakodnevnih aktivnosti, te i globalna pandemija virusa COVID-19 koja je dovela do određenih izmena u navikama ljudi širom sveta i postavila socijalnu distancu kao zahtev, u velikoj meri su približile ovu vrstu trgovine mnogima. Ipak, za one koji još uvek ne veruju u pouzdanost e-prodavnica, u tekstu koji sledi ćemo govoriti o načinima na koje da pristupite ovom vidu kupovine, ne bi li se osećali bezbedno online, a zatim i o njegovim neopozivim benefitima.


Bezbedna kupovina


Pre no što počnemo da govorimo o prednostima online kupovine, trebalo bi da se pozabavimo temom bezbednosti, koja je u osnovi glavni kamen spoticanja kada je pristupanje ovom vidu trgovine u pitanju. Ne biste li bili sigurni da je u pitanju bezbedna web-lokacija, proverite da li njena adresa počinje sa “https”, a posebnu pažnju obratite na simbol katanca, koji ne bi smeo da bude crvene boje.

E-prodavnica kojoj možete verovati je ona koja pruža korisnicima, odnosno kupcima na uvid uslove korišćenja, kao i korisničku podršku, te i potvrđuje da će vaši podaci biti upotrebljeni samo u svrhu kupovine. Ukoliko pre kupovine obratite pažnju na ove pokazatelje pouzdanosti sajta, možete se osećati bezbedno i početi sa odabirom proizvoda koji vas interesuju.


Široka ponuda


Za razliku od fizičkih prodavnica, u kojima se ponuda može menjati u toku dana, a u zavisnosti od dinamike nabavke i interesovanja kupaca, e-prodavnice nude daleko širi izbor proizvoda, a razmatranjem online ponude uopšte možete veoma lako upoređivati izbor na različitim lokacijama i doći do najboljeg rešenja za sebe. Danas postoje inovativne platforme za online kupovinu kao što je Shoppster, koje nude veoma širok izbor artikala na jednom mestu i odgovaraju na različite potrebe različitih kupaca. Uz širinu ponude, online prodavnice pružaju i dobru preglednost koju fiziče prodavnice ne mogu postići i na taj način je iskustvo kupovine preko interneta daleko kvalitetnije.


Transparentnost i ušteda


Prilikom kupovine preko interneta možete ostvariti značajnu uštedu, odnosno takoreći pametnije trošiti. S jedne strane, e-prodavnice neretko nude i povoljnije cene, a to mogu da priušte iz prostog razloga što nemaju dodatne troškove na zakup prostora, režije i osoblje. S druge strane, u toku kupovine preko interneta neprestano imate uvid u ukupan iznos koji ćete kupovinom utrošiti, te se lako možete preračunati i eventualno se predomisliti povodom određenih artikala pre finalizacije, odnosno pre samog plaćanja.


Kupovina bez stresa


Samim time što se kupovina preko interneta obavlja u udobnosti sopstvenog doma, jasno je da je ovaj način kupovine oslobođen stresa. Iscrpljujuće gužve, čekanje u redu, te obilaženje različitih prodavnica u potrazi za proizvodima koji su vam potrebni i ograničenje radnim vremenom prodavnica u ovom slučaju izostaju i moguće je načiniti svoj izbor veoma brzo i lako.

Ovaj faktor svakako doprinosi kako ličnom osećaju tako i konačnoj uspešnosti kupovine, prilikom koje se možete posvetiti racionalnom raspoređivanju svojih sredstava i promišljanju povodom svojih odabira.

Kupovina preko interneta s razlogom postaje sve prisutnija i, u skladu sa zahtevima savremenog doba i brzim životom koji vodimo, ovu opciju vidimo kao način da brzo, lako i bez stresa nabavimo neophodnosti. S druge strane, ona može biti čak i zabavna, kada biramo odeću, poklone ili opremamo svoj dom.

Nije potrebno pretpostavljati da li ćemo pronaći proizvod koji želimo da kupimo u određenoj konkretnoj prodavnici, već pomoću pretraživača u nekoliko koraka stižemo do ponuda koje nas interesuju, a na nama je samo da odaberemo onu koja nam najviše odgovara. Ukoliko imate na umu osnovne pokazatelje bezbednosti web-lokacije, možete bez brige prigrliti benefite online kupovine koju nam danas nude moderne tehnologije i na taj način uštedeti ujedno vreme i novac.

 

komentara (1)

  • Velizar Kovacevic
    Velizar Kovacevic

    Kupujte samo na proverenim mestima i tada je sve lako. Inace ako kupujete bilo gde online nece vam biti svejedno kada dobijete ciglu umesto predmeta koji ste porucili. Tada nastaju problemi, angazujete advokata, pa sudski spor i tako redom. Gubljenje vremena do unedogled.

Dodajte komentar