Radiotalasna hirurgija i mladeži

Radiotalasna hirurgija i mladeži

 

Radiotalasna hirurgija je omogućila lako, brzo i bezbolno uklanjanje svih promena na koži. Jedna od najčešćih intervencija za koju se primenjuje je uklanjanje mladeža sa kože. Radiotalasima se postiže i esetski i zdravstveno najbolji efekat.

Šta je to što treba da znate o proceduri skidanja mladeža?
Zašto je radiotalasna hirurgija najsavremeniji postupak pravljenja reza?
Koliko košta da se ovim postupkom otkloni mladež?

Odgovori na ova, ali i druga pitanja slede u nastavku teksta.


Radiotalasna hirurgija – nekoliko osnovnih podataka koje možda do sada niste znali


Korišćenje radiotalasnog noža je sinonim za radiotalase visoke frekvencije koji zagrevaju tečnost unutar ćelija pa se ona spaljuje iznutra. Procedura ima prednosti u odnosu na laser ili skalpel:

 • Radiotalasna hirurgija  je precizna i uklanja promene u onom obimu u kom je to neophodno, ni više ni manje. Kada se skidaju mladeži to je jako bitno jer je jasno vidljivo da li je cela promena uklonjena ili to možda nije slučaj
 • Nema krvarenja, nema ožiljaka, nema ušivanja. Laser i skalpel daleko više povređuju okolno tkivo. Laser za sobom ostavlja garež i spaljivanje i okolne kože, a skalpel mora da zahvati veću površinu da bi se promena uklonila pa je zato obavezno ušivanje
 • Precizno se uklanja cela promena i nema potrebe da se postupak ponavlja u nekom budućem periodu
 • Radiotalasnim uklanjanjem materijal se ne oštećuje i može se upotrebiti za patohistološki pregled i analizu na ćelijske promene

 

Ovom intervencijom se može tretirati koža na svim delovima tela. Najbolja solucija je u slučaju da se promena tretira na delovima tela koji su izloženi pogledima. Zašto?


Razlog se nalazi u tome što radiotalasni postupak spontano dovodi do zgrušavanja krvi i zaustavljanja krvarenja, pa šivenje nije potrebno što vodi ka estetski lepom izgledu tretiranog mesta. Zato pažljivo birajte metodu u skladu sa mestom gde se nalazi na telu.


Uklanjanje mladeža na telu radiotalasi

Uklanjanje mladeža na telu radiotalasi posle
 

Kao minimalno invazivna primenjuje se u širokom spektru medicinskih intervencija gde su potrebni precizni rezovi. Ipak, danas ćemo detaljnije da objasnimo kako to radiotalasi pomažu bezbednom uklanjanju pigmentovanih promena kože – mladeža.


Uklanjanje mladeža putem radiotalasa


Tražite kliniku koja nudi ovu proceduru jer ćete imati kratku intervenciju i najkraći oporavak.

Pošto se radiotalasi koriste za uklanjanje raznih promena i anestezija zavisi od dubine na kom se tretira tkivo. Najčešće se samo namaže krema sa anetezijom, a ako je potrebno, nakon nje se može ubrizgati i anestetik tako da je metoda potpuno bezbolna.


Mladež na licu pre

Mladeži na licu posle
 

Nakon delovanja anestezije pristupa se uklanjanju sloja po sloja mladeža pa se na taj način sa sigurnošću zna da li je cela promena tretirana. Ceo mladež se skida za 60 do 180 sekundi, dakle do 2 minuta.

Koža svojom odbranom stvara krastu na tretriranom mestu i to je jedini vidljiv trag nakon intervencije. Kada i krasta spadne biće vidljivo stvaranje mlade kože na mestu gde je mladež bio, ali će se i tu pigment vremenom izjednačiti.

Ožiljak kod skidanja mladeža najčešće ni ne postoji. Zato je radiotalasni nož idealan za tretiranje promena i na licu, a bezbedan je i za kapke i područje oko očiju.

Jednim postupkom se može ukloniti veliki broj mladeža ili drugih promena koje treba tretirati.


Uklanjanje mladeža - cena?


Tražite jasan pregled cenovnika i koliko košta intervencija ako uklanjate 1, a ako uklanjate više mladeža. Tražite informaciju i kolika je cena za patohistološki pregled!


Mi smo izdvojili ove cene za uklanjanje mladeža:

 • za do 50 eura možete da uklonite 1 mladež,
 • od 3 do 5 mladeža za 40 eura po mladežu
 • ako se uklanja preko 5 mladeža cena može da bude i 35 eura
 • za histopatološku analizu nakon radiotalasnog uklanjanja ne bi trebalo platiti više od 20 eura


To je jedan standardni cenovnik vrhunske poliklinike za estetske i hirurške intervencije. Cene su jasno definisane, a u ovom slučaju i sa velikim popustima.


Nekoliko dodatnih saveta 


Bilo da govorimo o zdravstvenom ili estetskom problemu, ako postoji potreba za uklanjanjem mladeža ne treba gajiti sumnje i odlagati intervenciju.

Ovo je ambulantni postupak koji ima najmanji rizik i šansu za komplikacije najpre zato što je anestezija blaga. To je razlog zašto je radiotalasno uklanjanje odlično za svaku životnu dob.


Uklanjanje mladeža radiotalasima
 

Ako se odlučite za ovaj postupak morate odabrati i renomiranu kliniku sa iskustvom. Doktor mora raditi sa najsavremenijim radiotalasnim aparatom, ali treba i da ima dokaze prethodnih intervencija. Samo tako će krajnji rezultat biti zadovoljavajući, a vama neće trebati dodatne korekcije.


Uklanjanje mladeža radiotalasima da ili ne?


Defitnitivno da!

Briga o svom telu treba da bude na prvom mestu svakoj osobi. Iz tog razloga se treba podvrgavati najsavremenijim metodama koje su unapređene tako da donose kvalitetno uklanjanje promena uz minimalnu invazivnost. Odaberite kliniku koja vam uliva poverenje, pozovite i zakažite termin jer je to prvi korak ka rešavanju kožnog problema.

Radiotalasna hirurgija za sada nema premca u preciznosti po dubini, vremenu oporavka i bezbednosti izvođenja. Zato je „zlatni standard“ svake intervenicije koja uključuje rezove.

Da li ste imali iskustvo sa radiotalasima, sa uklanjanjem mladeža? Ako imate savete za naše čitaoce, ostavite nam komentar nakon čitanja teksta!

 

komentara (6)

 • mlada
  mlada

  Nije da nije ali neki mladezi su deo mene i nikada ih ne bih skinula. Kazem neki, jer ima i onih koje ne bih volela da vidim u ogledalu.

 • Srecko
  Srecko

  Treba biti oprezan sa mladezima, tehnologija jeste napredovala ali nekad se ne moze protiv prirode.

 • Dilema
  Dilema

  Zašto se negde mladeži skidaju hirurškim putem ako već postoji ovaj bolji način. A i jeftinije je. Da li to zavisi od mladeža? I šta je sigurnije?

 • angelina
  angelina

  Tehnologija je toliko napredovala, da se sada tako jednostavno i jeftino mogu resiti problemi ovakve vrste. Imam dosta mladeza, ali sam 2 velika koja su mi smetala uklonila odavno, zaista svima preporucujem ovu metodu.

 • malena
  malena

  Ovo je super! Neinvazivno, bez seckanja i ušivanja, a nije ni skupo. Imam jedan kog bih se rado rešila, za svaki slučaj. Još uvek mi nije sumnjiv, ali ne bih da rizikujem, bolje da ga uklonim. Hvala za informacije.

 • kosta
  kosta

  sjajna stvar sto ovo vise nij eprivilegija bogatih vec i oni sa normlanim budzetom i prihodima mogu sebi da priuste da se otarase nezeljenih mladeza. ovo sve vise lici na pravu konkurenciju

Dodajte komentar