Romantični duh stare Dalmacije u srcu Novog Sada

Romantični duh stare Dalmacije u srcu Novog Sada

 

Restoran sa šarmom nostalgije

Restoran “Stara Dalmacija”


Ako pomisao na nekadašnja letovanja u Dalmaciji budi u vama nostalgiju, a pritom često odlazite u Novi Sad ili tamo živite, svratite u restoran „Stara Dalmacija“. Nalazi se u najlepšoj novosadskoj ulici, Dunavskoj 25, tik uz Dunavski park.

Ovaj rustični restoran, pravo je mesto za sve vrste porodičnih okupljanja, ali i za poslovne ručkove ili romantično uživanje u dvoje.


Šta je na meniju?

Na meniju su najvećim delom jela mediteranske, skladno dopunjena vojvođanskom, kuhinjom domaćina, kao i poznatim specijalitetima evropske kuhinje.
 

Jela po narudćbi 
Jela po porudžbini


Ljubazno osoblje trudi se da šarolikošću svog menija izađe u susret svima, tako da po porudžbini možete biti posluženi i nekim ne tako uobičajenim jelima kao što su medena ćuretina, carska teletina, svinjski file na mućkalici sa dimljenim sirom, kao i jelima sa roštilja.  
 

Riblji meni
Riblji meni


A osim mesnog, postoji i riblji meni, sa dobrim izborom specijaliteta od morske, ali i rečne ribe.


“U vinu je istina”

Pored odličnog izbora hrane, ovaj restoran ima i veoma bogatu vinsku kartu.
 

 Vinska karta
Bogata vinska karta


Sadrži preko 250 različitih vrsta vina, kako iz vojvođanskih vinograda, tako i iz čitavog regiona.  Od belih, preko roze i crvenih, desertnih, pa sve do penušavih.


Ako poželite da ostanete…

Osim restorana, tu je i apartmanski deo koji vam je na raspolaganju preko cele godine.
 

Apartmani Novi Sad
Jedan od apartmana


Uz noćenje, po izboru, dobijate i neku od varijanti vojvođanskog ili evropskog doručka.
 

Vojvodjanski doručak
Vojvođanski doručak


A s obzirom da je prelepi Dunavski park u neposrednoj blizini, možete uživati i u šetnji ili omiljenoj jutarnjoj rekreaciji.
 

Dunavski park
Dunavski park


Ovaj park je, takođe i mirno mesto za odmor ili meditaciju u prirodi.


Prijatna bašta – za beg od vreline

U letnjoj sezoni, restoran ima i prijatnu baštu na samom kraju šetališta, Dunavske ulice.
 

Bašta restorana
Bašta restorana Stara Dalmacija

 

Divno mesto da se po letnjim vrućinama sklonite u hladovinu i osvežite ledenim napicima, raznim vrstama kafe, kolača i sladoleda.
 

Sladoled i mohito
Rashladite se uz sladoled i hladni Mohito


Ovaj restoran, pored svega ostalog organizuje i slavlja poput Srpske Nove godine, uz tamburaše, hranu i piće po redovnim cenama. A ono što se provlači kroz sve je taj nezaboravni duh stare Dalmacije, u rustičnom ambijentu koji podseća na neka prošla, za mnoge i lepša vremena.

Sala za proslave
Sala za proslave


Ne treba zaboraviti, da osim odlične hrane, pića i smeštaja, restoran “Stara Dalmacija” organizuje i vožnju fijakerom od restorana, do Zmaj Jovine ulice i centra Novog Sada.
 

Vožnja fijakerom
“Fijaker stari ulicama luta”…


Ima li šta romantičnije od večernje vožnje fijakerom u dvoje?

Zaista, mnogo je razloga da, ako ste u prilici, posetite ovo mesto. U bogatoj ponudi restorana i prenoćišta “Stara Dalmacija”, sigurno ćete naći nešto zanimljivo, nešto što će vas osvojiti i učiniti da mu se uvek vraćate.

Rezervacija je poželjna, a možete ih kontaktirati na broj telefona 021/528-020 ili preko web sajta restorana.


Dobro došli!

Autor: Jelena Todorović

 

 

komentara (4)

 • malena
  malena

  Divan restoran, kako nekada, tako i sada. Probudili ste mi sećanja na neka lepša vremena. Jedno vreme sam bila jedan od redovnih posetilaca, pa me je život odveo na drugu stranu. Ali skoro sam svratila ponovo i bila prijatno iznenađena koliko je ostalo onog starog šarma koji je ovaj restoran imao. Hvala :)

 • Sasa
  Sasa

  Osim dobre hrane i smestaja u restoranu Stara Dalmacija sviraju najbolji tamburaski orkestri.

 • Nenad
  Nenad

  U tekstu se pominje Dunavski park, jedan od najlepših parkova u Novom Sadu. Zaslužuje da se pročita malo više o njemu. Obavezno psle dobrog jela malo prošetati do jezerceta.

 • Gurmankaa
  Gurmankaa

  Prosto prelep restoran, oduševljena sam.. Divna usluga, raznovrsan meni, za svakog po nešto i naravno divan pogled na ulice Novog Sada.. Stvarno jedan od boljih restorana u NS koji sam posetila :)

Dodajte komentar