Skidanje ksantelizmi radio talasima

Skidanje ksantelizmi radio talasima

 

SKIDANJE KSANTELASMI sa RADIOTALASIMA (Radiotalasnom hirurgijom) je najnaprednija metoda današnjice koja u mnogim svojstvima prevazilazi KLASIČNO HIRURŠKO i LASERSKO skidanje ksantelasmi i ostalih promena na koži, a po komforu za pacijenta, brzini i lakom zarastanju bez ožiljka - trenutno nema premca!


Da li se ksantelazme mogu skinuti sa kapaka bez komplikacija?

Dugo vremena je skidanje ovih kožnih promena bilo moguće samo plastično-hirurškom intervencijom sa isecanjem promene, koja je međutim nosila rizik čestih komplikacija zbog izrazito tanke kože na kapcima i mogućnosti povrede mišića tog predela sa skalpelom, kao i skraćenja kože posle uklanjanja širokih ksantelazme.  

Zahvaljujući Radiotalasnoj hirurgiji ovaj problem je rešen jer je tehnika uklanjanja - vaporizacija ćelija ove kožne promene, a ne isecanje, pa navedenih komplikacija nema, ako intervenciju izvodi hirurg specijalista koji je prošao obuku i iz Radiotalasne hirurgije. Stoga je za skidanje ksantelazmi

Radiotalasna hirurgija metoda izbora – za rešavanje ovog estetskog problema.

Ksantelasma (xanthelasma palpebrarum) je žućkasta izraslina, zaravljene površine na koži očnih kapaka. Ksantelasma se često javlja kod osoba sa povišenim vrednostima holesterola i trglicerida u krvi. Radi se o odlaganju - holesterolskih kristala u vezivo koji se nakupljaju isključivo lokalno! Mogu se javiti kod osoba svih rasa i oba pola, ali se češće javljaju kod ženske populacije.

Promene se najčešće javljaju u srednjim godinama i ½ pacijenta ima - povišene vrednosti lipida u krvi. Najčešća lokalizacija promena je na gornjim očnim kapcima (unutrašnji ugao) i na donjim očnim kapcima. Ksantelasme su žućkaste boje i mogu da narastu od 2mm do 30 mm. Površina je glatka i ravna, jasno ograničena. Promene ne nestaju spontano već rastu i umnožavaju se. 

Ksantelasme predstvljaju kozmetski problem, ali i terapijski izazov zbog lokalizacije na kapcima i oko očiju i zbog potencijala širenja i uvećanja do dimenzija koje predstavljaju problem za hirurško rešenje ovog problema.

Pre pojave Radiotalasne hirurgije velike ksantelazme su se rešavale hirurškom intervencijom isecanja promene, koja je međutim rizična zbog izrazito tanke kože na kapcima i mogućnosti povrede mišića u tom predelu sa skalpelom, ali i skraćenja kože posle uklanjanja širokih ksantelazme, zbog ćega je ne tako retko nastajao estetski i funkcionalni problem - nemogućnost potpunog zatvaranja kapka ili ožiljni entropion ili ektropion kapka.

Zahvaljujući Radiotalasnoj hirurgiji ovaj problem je rešen, pa je skidanje ksantelazmi radiotalasima metoda izbora – za rešenje ovog estetskog problema.  

Intervencije se rade sa - RADIOTALASNIM APARATOM POSLEDNJE GENERACIJE. Nanoklinika Brant je jedna od renomiranih ustanova i kojasvojim kvalitetom usluge spada u sam vrh u ovoj oblasti.


Dovoljno je reći da intervencije izvodi - MF HIRURG.
 

komentara (0)

    Dodajte komentar