Skidanje mladeža radiotalasima

Skidanje mladeža radiotalasima

 

SKIDANJE MLADEŽA sa RADIOTALASIMA (Radiotalasnom hirurgijom) je najnaprednija metoda današnjice koja u mnogim svojstvima prevazilazi KLASIČNO HIRURŠKO i LASERSKO skidanje mladeža i ostalih promena na koži, a po komforu za pacijenta, brzini i lakom zarastanju bez ožiljka - trenutno nema premca!


Da li bi trebalo skinuti mladeže sa nekog dela tela?

Dugo vremena bilo je ustaljeno mišljenje da mladeže ne treba dirati. To nije tačno! 


Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti, bez ikakvog rizika po zdravlje. Naročito je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje ako pokazuju bilo kakve upadljive promene veličine, boje, teksture, pojačan svrab, lako krvarenje ili se nalaze na mestu gde su izloženi čestom povređivanju - uz predhodni dijagnostički pregled mladeža tkz. dermoskopiju sa specijalnim aparatom dermoskopom i obavezan patohistološki (PH) pregled - uklonjenog mladeža.


Skidanje mladeza na telu
Skidanje mladeža na telu
 

Mladeži (nevus pigmentosus) su kožne promene, najčešće nakupine pigmentnih ćelija. Mogu se javiti već na rođenju ili se pojavljuju u prvim godinama života kao pločaste formacije svetlo do tamno kestenjaste boje na koži lica, trupa i ekstremiteta, ne retko i na kosmatom delu glave. S vremenom postaju blago uzdignuti sa somotastom površinom ili su u vidu peteljkastih izraštaja verukozne površine, kada se najčešće govori o intradermalnom nevusu. Mladeži nastaju celog života, tako da su retke osoba koje posle tridesete godine nemaju u proseku između 10 i 40 mladeža.

Skidanje mladeža, bradavica, dermofibroma, keratoza, xantelazmi i drugih kožnih promena sa - radiotalasima je najnaprednija metoda današnjice, kojom se bezbedno, bezbolno, bezkrvno, brzo i bez vidljivih ožiljaka uklanjaju različite kožne promene - sa kože lica i tela. Intervencija traje od 60 do 120 sekundi po mladežu, dermofibromu i manjoj keratozi, odnosno 10-ak sekundi po visećoj bradavici (bradavice na rukama i stopalima zahtevaju poseban radiotalasni i postoperativni tretman).


Skidanje mladeža muško telo
 

Radiotalasnom hirurgijom skidaju se pored navedenih i promene na koži i sluzokožama kao što su - kondilomi, ateromi, fibromi, hemangiomi, seboroične keratoze, dermalne ciste, prošireni kapilari i venule sl., a rade se i komplikovanije hirurške procedure i zahvati iz domena plastične i opšte hirurgije, maksilofacijalne i oralne hirurgije, otorinolaringologije i ginekologije!

Intervencije se rade sa - RADIOTALASNIM APARATOM POSLEDNJE GENERACIJE
Intervencije izvodi - MF HIRURG

 

komentara (4)

 • marko
  marko

  @jovanka, ne mora biti nista strasno. U prvim mesecima zarastanja potrebno je izbegavati izlaganje tog ožiljka suncu, i ako bas ima potrebe i nekako ga fizicki zastititi, ali je najbolje da se preventivno posavetujete sa hirurgom koji je izvrsio operativno uklanjanje mladeza.

 • jovanka
  jovanka

  Sasvim slucajno sam pronasla ovaj clanak i molim za odgovor od autora. Posle intervencije pojevilo se crvenilo posle skidanja mladeza. Da li je to nesto neubicajno ili opasno? Ukoliko je neko imao slicno iskustvo molila bih da ga podeli. Hvala unapred.

 • Srecko
  Srecko

  Mladeze treba redovno kontrolisati a da li ih treba skidati to doktori i medicina najbolje znaju.

 • Nenad
  Nenad

  Dosta ljudi se boji skidati mladeže zato što se boje da se ne desi nešto gore. Uvreženo je mišljenje u narodu da mladeže ne treba dirati, o onda bude kasno kada se mladeži promene i dovedu do melanoma. Dermatoskopiju treba raditi barem jednom godišnje, a ukoliko je koža osetljiva možda i 3 ili 4 puta godišnje.

Dodajte komentar