Šta je micelarna voda?

Šta je micelarna voda?

 

Micelarna voda je svoju popularnost stekla prvo u Francuskoj, a onda se jako brzo ta dugo čuvana tajna dobro negovane kože prenela i na ostatak savremenog sveta. Nemojte da Vas zavara njen izgled, koji je u potpunosti identičan običnoj vodi! Sastojci same micelarne vode su u laboratorijama širom sveta  toliko usavršeni, da se njenom upotrebom uklanjaju sve nečistoće sa lica, čak i najupornija vodootporna šminka.

Možda Vam ovo sve zvuči kao reklama sa televizije, ali zaista nekoliko kapi na tuferu, bez jakog trljanja, tope čak i tešku šminku sa lica, bez imalo iritacija.

 

  • Sapuni,
  • gelovi
  • i mleka za čišćenje lica....

...koliko god bila unapređena, uklanjaju i prirodna ulja sa kože, koja su tu sa razlogom, da bi naša koža bila u ravnoteži.

Kada se ta ulja odstrane, koža proizvodi još više ulja i sebuma, kako bi nadoknadila ono što joj je neophodno za pravilno funkcionisanje.

Upravo tu se krije tajna micelarne vode. Ona ne narušava balans kože našeg lica, za koju se priroda postarala da bude savršena. Nasuprot tome, micelarna voda pomaže da se napravi tanka barijera između kože i spoljnog uticaja i tako njenim svakodnevnim korišćenjem, naša koža postaje još zdravija.

Ako vam je stalo do vaše kože i Vašeg izgleda a zanima vas šta je to micelarna voda, nastavite da čitate!


Šta su micelarni molekuli?
 

Micelarni molekuli su sitne čestice, sagrađene od masnih kiselina koje se dobijaju iz prirodnih šećera.

Jedan kraj ovih mikromolekula je hidrofilan i privlači vodu, a drugi je lipofilan i privlači ulja i masti.

Ovakav hemijski sastav omogućava da kada micelarnu vodu stavite na pamučni tupfer ili vatu, ovi molekuli se aktiviraju čisteći i štiteći kožu od šminke, ali i od svih drugih štetnih uticaja i zagađenja iz vazduha.

Sada kada znamo šta su micelarni molekuli možemo da damo odgovor i na pitanje "šta je micelarna voda". Micelarna voda se koristi kao kozmetički proizvod koji aktivno štiti i čisti vašu kožu od mikroskopskih zagađivača i prljavština koje se nanose na kožu tokom svakog dana.


Ko može da koristi micelarnu vodu?
 

Micelarna voda se preporučuje za sve tipove kože, pa i onu najosetljiviju, posebno u noćima kada ste preumorni da biste stajali u kupatilu i čistili Vaše lice mlekom, tonikom, pa na kraju i vodom. Tada ovaj preparat postaje Vaš najbolji kozmetički prijatelj.


Kako se koristi micelarna voda?
 

Čišćenje kože je najvažniji korak u kozmetoterapiji. Micelarna voda nežno čisti kožu, temeljno uklanja nečistoće i ostatke šminke.

Možemo da je koristimo i za čišćenje lica, vrata, biste, područja oko očiju i oko usana, za sve pregibe ili nabore kože, bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Upotrebljava se veoma jednostavno. Dovoljno je naneti micelarnu vodu na vatu i preći preko željenog područja. Na koži ostavlja prijatan osećaj mekoće, a koristi se bez ispiranja.

 


Po čemu se micelarna voda razlikuje od drugih sredstava za skidanje šminke?

Ovaj preparat je izrazito blag prema koži, nema iritacije same kože, i kao što smo rekli nema potrebe za ispiranjem što ujedno govori i o njenoj praktičnoj strani. Micelarna voda će efikasno ukloniti čak i najtežu šminku, kao i vodootpornu maskaru, bez alkohola i sapuna, jer ih i nema u svom sastavu.
 


U čemu se micelarna voda razlikuje od obične vode?
 

Voda sa slavine sadrži kalcijum i hlor koji su potencijalno iritantni za kožu. Termalne vode nemaju moć čišćenja. Njihov sastav može da se razlikuje zavisno od perioda godine, regije...


Očistite svoju kožu na izuzetno jednostavan i krajnje prirodan način!

komentara (0)

    Dodajte komentar