ŠTA JE NEOPHODNO URADITI PRE SELIDBE?

ŠTA JE NEOPHODNO URADITI PRE SELIDBE?

 

Kupili ste novi stan i jedva čekate da u njemu započnete svoj život. Jedino što vas u tome sprečava jeste činjenica da ste još uvek u starom stanu. Da biste počeli da živite u novom stanu potrebno je samo jedno – selidba.  


A šta je sve neophodno da se uradi pre selidbe?


Mnogo toga, ali da krenemo ispočetka. Prvo što treba da uradite jeste da udahnete duboko i da razmislite dobro na koji način želite da sprovedete selidbu. Možete da probate sami da se preselite, uz pomoć rodbine i prijatelja, a možete i da angažujete profesionalnu agenciju koja se bavi poslovima selidbe, da sve uradi umesto vas.

Da biste mogli da se preselite, najpre treba da se spakujete, da sve svoje stvari koje imate zaštitite, spakujete u kutije i utovarite u transportno sredstvo. To može biti jednostavno, ako nemate mnogo stvari, ili ste živeli u iznajmljenom stanu, pa nemate mnogo svog nameštaja. A može biti i komplikovano, ukoliko imate mnogo nameštaja, gabaritnih stvari, predmeta koji zahtevaju demontažu da bi se spakovali u kamion ili kombi, i slično.


Lakše je sa agencijom


Tada vam je svakako potrebna pomoć nekog stručnog lica ili čitavog tima, koji to ume da uradi brzo i efikasno. Jedan dodatni savet – pre pakovanja napravite selekciju stvari koje vam neće biti potrebne, koje više nećete koristiti, pa ćete imati manje za pakovanje, a te stvari poklonite, prodajte, pa sve i da je u pitanju otkup automobila.

Pre selidbe treba da proverite i puteve kojima planirate da transportujete svoje stvari, da ne bude nekih iznenađenja, kao što su radovi na putu, zatvorene saobraćajnice, obilaznice, nemogućnost prolaska kamiona kroz određenu deonicu, i slično. Takođe, treba da procenite koje će vam transportno sredstvo biti potrebno da sve stvari prevezete, da ne dođete u situaciju da nemate dovoljno prostora.

Ako imate samo automobil, da biste nabavili kamion ne morate kontaktirati agenciju za otkup automobila Beograd je mesto u kome možete naći kvalitetne agencije za selidbe, koje vam na raspolaganje mogu staviti svoj vozni park. Naravno, prilikom pakovanja i transporta vaših stvari treba voditi računa da se njima rukuje sa dužnom pažnjom, ali i pored svega toga može se desiti da dođe do nekih oštećenja tokom manipulisanja vašim stvarima.

Da biste minimizirali rizike da se to dogodi, morate ih zaštititi na različite načine, čime ćete povećati njihovu bezbednost prilikom utovara i istovara, kao i transporta, tako da ćete smanjiti mogućnost da dođe do bilo kakvog loma ili oštećenja stvari.


Bez čega ne može

I svakako, pre selidbe je nophodno da se naoružate strpljenjem, jer osnovno pravilo prilikom organizovanja selidbe jeste da nema pravila. Uvek se mogu desiti neke nepredviđene stvari, uvek nešto može da se iskomplikuje, a u tim trenucima važno je da budete smireni i da racionalno pristupite svakom problemu, kako on ne bi postao sve veći i veći.


Angažovanje agencije za selidbe može značajno da smanji stres kome ste izloženi prilikom selidbe, kao i troškove koji dodatno mogu nastati, tako da uvek razmotrite sve opcije pre nego što se za jednu odlučite.

Ako ste se selili nekome vaše iskustvo može mnogo pomoći i uštedeti novca i vremena. Podelite vaša iskustva sa selidbe kroz komentare.

komentara (6)

 • penzionerka
  penzionerka

  platiti račune! obavezno izmiriti sve obaveze prema državi da vas posle ne iznenade kamate.

 • angie
  angie

  Meni je selidba bez agencije nezamisliva, jer mi treba kamion za sve stvari koje imam, hvala Bogu da je danas toliko pojednostavljeno seliti se uz profesionalce.

 • Jakov
  Jakov

  Najgore je pakovanje i raspakovanje stvari. Selidba se završi za nekoliko sati, sa agencijom ili bez nje. Ali dok se sve spakuje u kutije, pa fale kutije, trk do radnje moli da ti prodavačica da neku. A onda sve obratno, kada stignu stvari treba da se sve to odpakuje i stai na svoje mesto. I onda ti ostanu prazne kutije, ne znaš šta češ sa njima

 • Srecko
  Srecko

  Ko uspe da spakuje kuhinjski inventar i lako lomljive stvari pola posla je uradio oko selidbe.Bilo koju agenciju za selidbe da izaberes uvek ce nam reci kako sve to spakovati u kutije i foliju ostalo je na njima.

 • Crvenkapica
  Crvenkapica

  Baš tako! Ako nemate mnogo stvari, sasvim je dovoljan i auto. Svojevremeno sam jednog prijatelja selila sa malog stana na Slaviji u veći na Miljakovcu svojim starim "stojadinom", jer čovek nije imao mnogo stvari, tako da sam napravila dve ture i prebacila mu sve što je imao. Ali, to finkcioniše jedino tako, ako nema krupnog nameštaja ni mnogo teških stvari. Moj večiti problem su mnogo knjiga, muzike i klavir, a sve je to užasno teško. Nikad nisam pokušavala da to uradim bez agencije i bude li ponovo trebalo, opet ću njih da zovem jer znaju i kako da spakuju i kako da prenesu. I uglavnom, imaju i kutije, folije i sve što je potrebno da stvari stignu sa jednog mesta na drugo a da se ništa ne ošteti. Agencija za selidbe Milošević je u tome nenadmašna.

 • nemanja
  nemanja

  moje iskustvo je veoma nezanimljivo. spakovao se pre selidbe, pripremio kartonske kutije, vrednije stvari preneo dan pre selidbe. kada su radnici agencije Vaso Milosevic stigli nisu se previse mucili. imali su kolica za teze stvari belu tehniku a kutije im nisu bile preteske. prvi sprat, lift komforan i sve je zavrseno za 3-4 sata. savet? ne znam, najbolje je da sto vise stvari sami pripremite, da spakujete stvari pre selidbe. time cete ustedeti mnogo na vremenu a delom i u novcu.

Dodajte komentar