Šta su zimske bašte i kako pvc providne folije mogu ulepšati vaš boravak u otvorenim prostorijama zimi

Šta su zimske bašte i kako pvc providne folije mogu ulepšati vaš boravak u otvorenim prostorijama zimi

 

Providne folije su rešenje za prostore koji nisu zatvoreni u zimskim uslovima a pogotovo za vašu zimsku baštu. Vaš prostor na otvorenom, vaša zaštićena bašta može biti veoma atraktivno i unikatno mesto za boravak napolju i zimi. Zabaivte se, uživajte u toplom a da niste u sopstvenom domu. 
Da, i to je realno moguće i to po sasvim pristupačnoj ceni. 

Investicija u zaštitnu providnu foliju nije velika a dobijate zaštićen prostor zimi koji je otporan na nepovoljne vremenske uslove. Ko ima nezaštićene, otvoren prostore može da boravi u njima i zimi ako ih adekvatno zaštiti. 
Oni koji imaju baštu sigurno će razmisliti o opciji da imaju prostor u kome mogu biti deo vremena zimi. Kako zaštititi terasu zimi, odnosno kako boraviti na terasi i zimi?

 

Zimska bašta kao mesto za dodir sa prirodom

Sigurno ćete poželeti da malo izađete iz kuće u dugim dosadnim zimskim danima. Pogotovo kada je napolju loše vreme, ili kada je hladno. Uredite vaše dvorište tako da popločate put do zimske bašte, na primer koristeći behaton betonske ploče i onda u vašoj bašti ograđenoj providnom folijom budi bliže prirodi, ali zaštićeni od njenih ekstremnih uticaja.


Betonske ploce za poplocavanje


Rešenje za terasu zimi su pvc providne folije


Bilo za kafiće, kućne terase, ili neki drugi objekat koji ima nezaštićeni prostor, postoji rešenje u obliku pvc providnih folija.
PVC folija se pokazala kao odličan toplotni izolator. 


Šta je važno znati? 


Jednostavna je i brza montaža. Održavanje nije skupo i nije zahtevno. 


Šta dobijate?


Zaštitu od spoljnih uticaja, koristan prostor tokom zime. Izmešten i drugačiji ambijent makar na nekoliko sati.
Sa pvc providnom folijom prostor ili objekat koji zaštićujete postaje deo terase ili balkona ili drugog dela objekta. 


Zaštićena pušačka zona


Zimi je problem za sve pušače jer je zakonom zabranjeno pušenje u prostorijama. Jedan izdvojeni zaštićeni prostor zimi  već postaje deo svakodnevnice mnogih firmi i skoro pa jedino rešenje da i pušači dobiju svoj zaštićeni kutak zimi.


Šta još možete dobiti sa providnim folijama


Pored boravka taj novi zaštićeni prostor može biti i privremena ostava za stvari, alat. Može biti i garaža ali i magacin, pa na kraju krajeva i staklenik za čuvanje vašeg cveća zimi. 
Uz adekvatan mehanizam za rukovanje, što je skuplja varijanta, zaštita objekata ili bašte na ovaj način može biti veoma uzbudljiva i praktična investicija.
Ako imate i druge sadržaje poput bazena, krovne terase godišnje doba više ne sme biti prepreka. Sve to mogu biti prostori za ugrađivanje zaštitne folije.


Zaštita letnje bašte providnom folijom


Gde je zima tu je i leto pa su aktuelne letnje bašte. Vlasnici restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata privlače goste sa baštama i terasama na kojima je ugrađena providna kristal folija. 

Još jedan plus za ovakve investicije je dugotrajnost folija koje se mogu koristiti više godina. Zaštićene letnje bašte su posebno atraktivne obezbeđuju udoban boravak gostiju, zaštitu od sunca ali i od vetra, kiše ili nekih drugih nepogoda. 

Umesto zaključka možemo konstatovati da postoje jednostavna sredstva koja mogu učiniti prijatniji boravak na nezaštićenim delovima kuće ili objekata u zimskim ili letnjim uslovima. To su pvc providne folije. Kakva su vaša iskustva po tom pitanju? Pišite nam u komentarima.

Slika: https://www.pexels.com/photo/terrace-with-comfortable-couches-and-armchairs-around-table-7061663/

 

komentara (2)

  • Maca
    Maca

    Ovo sjajno zvuči, moram da osmislim kako da je postavim. Terasa mi je otvorena, imam samo Luna tendu, koju spuštam po potrebi. Ali me nervira zimi, kad krene da kisne, pa je stalno haos na njoj i stalno je prljava. Mislim da bih ova PVC providna folija bila odlično rešenje da zatvorim terasu i napravim zimsku baštu za svoje biljke.

  • Srecko
    Srecko

    Pvc folija je odlicna da se zastiti cvece od smrzavanja.

Dodajte komentar