Šta vam nedostaje u kancelariji?

Šta vam nedostaje u kancelariji?

 

Šporet? Dobro šala. 21. vek je i imate centralno grejanje u firmi. Možete da se opustite i ne morate da ložite vatru svaki čas. Kao nekada naši stari.
I ne morate da seckate drva niti da ih unosite. Da ne govorimo o uglju. Pa još i da čistite šporet. Idemo dalje.

Eto koliko je civilizacija napredovala. Kancelarija koja se sama greje. Uz pomoć gradske toplane. Neko je to lepo smislio pa sad imate dovoljno vremena da zarađujete novac vlasnicima.

Da radite u finom toplom i lepo ušuškanom prostoru i budete skoro pa maksimalno produktivni. Još samo malo do maksimuma.

Da li je sve baš tako?
Da li možda nešto nedostaje?

Električnih uređaja u vašoj blizini i ofisu koliko god hoćete. Kompjuteri, laptopovi, štampači, skeneri, telefoni. Kablova koliko hoćete. To što su kablovi u zidu ne znači mnogo. Opet su tu u blizini i sve to utiče na vas.

Fotokataliticki preciscivac vazduha
Ruski ambilife prečišćivač za kancelariju

Pitate sa kako, a odgovor je lako. Svaki predmet zrači. Neki više, neki manje. A električni uređaji baš zrače i prete da nam oslabe organizam svakodnevno.
A onda papiri. Fascikle, registratori i nezaobilazni ormani puni opet nekih registratora. Prašine koliko hoćete.

I ne samo prašine od papira. Jer ponekad i prozor otvorite a onda od spolja ulazi ko zna šta i ko zna koliko. Zavisi u kavom ste okruženju i koliko ste imali sreće sa ružom vetrova. Srećom zakon protiv pušenja na radnom mestu je malo olakšao život nepušačima. Ne mogu da se ne prisetim duvanskog dima koji je nekada bio podrazumevana pojava u većini firmi.


Poznato vam je ovo okruženje u kancelariji?


Pa da. To je svakodnevnica mnogih zaposlenih u kancelarijama. I da se vratimo na temu. 
Šta vam to nedostaje u kancelariji? U hodniku imate aparat za toplu i hladnu vodu i ne verujem da ste toliko lenji da ste ga poželeli i u svojoj kancelariji.

Slike svog voljenog ili voljene već imate na stolu. Taština i svekrvina slika su naravno u fioci i po potrebi na stolu. Ali ipak, neka praznina odjekuje. Nešto nedostaje a nikako da se javi.

Šank i bar sa pićem možda? Neee. To je za direktore, vlasnike. Ne treba preterivati. Tuš kabina je ipak luksuz. Pogled kroz prozor zavisi od projekta zgrade i okruženja. Kao što vidite mnogo faktora je u igri.


Pogled iz kancelariji
 

Da vas ne držim u neizvesnosti, stiže odgovor. Aparat za prečišćavanje vazduha je apsolutni hit poslednjih godina. Ako se pitate kako da imate čist vazduh u kancelariji u kojoj skoro da provodite više vremena nego u svojoj kući jedno od dobrih rešenja je baš prečišćivač vazduha.

Oni koji imaju ovaj aparat lakše dišu i znaju da su koliko toliko zaštićeni od raznih alergena, virusa, nečistoća u vazduhu koja mogu da im u najmanju ruku smetaju na radnom mestu. A o uticaju na zdravlje da ne govorimo.

Kako doći do ovog aparata u svojoj kancelariji? 


Šta nedostaje u kancelariji
 

Vlasnicima je lakše. Oni to kažu sekretarici i aparat se vrlo brzo nađe u njihovom ofisu. I to najbolji prečišćivač vazduha jer vlasnici umeju da cene svoj život i sve više cene i svoje zdravlje. Šta za ostale? Isto to samo malo drugačije. Nisu ti uređaji više tako skupi.

Svako ko radi može da ih priušti a i vlasnici mogu da pokažu respekt prema svojim zaposlenima tako što će im obezbediti ove uređaje i učiniti radni prostor još humanijim. Obostrana korist i vlasnika i zaposlenih može da unapredi i kvalitet života ali i produktivnost na radnom mestu. 

Šta nedostaje u vašoj kancelariji? Podelite to sa drugima kroz komentare.

komentara (4)

 • Dara
  Dara

  U ovom tekstu, autor je na malo šaljive, a sa druge strane realan način, dočarao šta je zapravo potrebno u kancelarijama i zatvorenom prostoru...

 • nebojsa iz novog sada
  nebojsa iz novog sada

  meni nedostaje lepsa polovina

 • militant
  militant

  jedan s400 za sigurnost kancelarije

 • Slavka
  Slavka

  Da bi povecali produktivnost dok radimo na svom radnom mestu, u kancelarijama gde najvise vremena provedemo itekako nam treba uredjaj za preciscavanje vazduha. Pored rada treba da mislimo i na svoje zdravlje koje treba da sacuvamo, samo cist vazduh ja zdrav vazduh.

Dodajte komentar