SVE ŠTO TREBA ZNATI O UPOTREBI KISELINSKIH TONERA PREKO LETA

SVE ŠTO TREBA ZNATI O UPOTREBI KISELINSKIH TONERA PREKO LETA

 

Istražujući zašto raste prodaja korejske kozmetike, šta nudi korejska kozmetika, iskustva i preporuke korisnika, došli smo i do kiselinskih tonera. Mnogo je oprečnih mišljenja o upotrebi kiselinskih tonika tokom leta.

Kiselinski tonik značajno menja izgled kože, podstiče regeneraciju i neophodan je svima, jer je jedan od najboljih načina blage hemijske eksfolijacije. Nemojte se bojati kiselina, saznali smo da ih je bezbedno koristiti čak i preko leta, a u narednom tekstu naučićete sve o AHA, BHA i PHA kiselinama i o tonerima sa kiselima koje smo pronašli na sajtu gde se prodaje korejska kozmetika online.

 

Kiseline u kozmetičkim preparatima


Kiseline mogu biti AHA - alfa-hidroksi , BHA -  beta-hidroksi i PHA -  polihidroksi, u zavisnosti od položaja i broja OH grupa koje imaju u svom sastavu.

Važno je da znate da salicilna kiselina i PHA kiseline ne izazivaju fotosenzitivnost, pa se bez problema mogu koristiti preko leta i tokom sunčanja. Fenomenalne proizvode sa ovim kiselinama koje nudi korejska kometika, iskustva korisnika stavljaju na vodeće mesto po efikasnosti.

Salicilna kiselina (BHA) ulazi u dermis i najbolja je za mešovitu i masnu kožu, kao i kožu sklonu aknama. BHA deluje protivupalno, antibakterijski, čisti pore, tretira akne i mitiserei stimuliše produkciju kolagena.

Polihidroksi kiseline (PHA) pogodne su za sve tipove kože, uključujući osetljivu,  jer su vrlo nežne i  ne izazivaju fotosenzitivnost. Najveći molekul, najmanji iritans, nežan piling , a uz to i efekat protiv bora. Najčešće PHA kiseline u kozmetičkoj upotrebi su laktobionska i glukonolakton.

AHA kiseline (najčešća i ujedno najjača je glikolna) u koncentraciji od 5-7% su bezbedne za upotrebu u gradu uz redovno korišćenje i obnavljanje SPF-a, ali sa njihovim korišćenjem  poželjno je prestati 7 dana pre intenzivnog sunčanja, zbog moguće fotosenzitivnosti.

Ako vas zanima koje to tonere nudi prodaja korejske kozmetike na našim prostorima, istražili smo ponudu za vas.


Kiselinski toneri koje nudi korejska kozmetika


Najbolje od svega je sto je prodaja korejske kozmetike dostupna i putem interneta. Korejska kozmetika online omogućila je orijentalni azijski proizvodi budu na samo jedan klik daleko od vas.

 U bogatoj  ponudi pronaći ćete vrlo blag Cosrx AHA/BHA toner koji sadrži samo 0.1% glikolne kiseline i 0.1% betain salicilata, odličan je za hidrataciju i osveženje kože, a nema efekat hemijskog pilinga.

Tu je i Cosrx AHA/BHA/vitamin C Refresh toner , vrlo blag hemijski piling koji slobodno možete koristiti preko leta. Vrlo brzo pruža "glow" efekat koji svi želimo, bez bojazni od iritacija, pa je pravi biser koji nudi korejska kozmetika. Iskustva naših korisnica ovog tonera zaista su odlična, pa ne čudi što je najčešće biran proizvod korejske kozmetike.


Ukoliko i vi želite odličnu hidrataciju, umirenje kože, i blag piling sa 0.5% salicilne kiseline,za vas je Benton Aloe BHA. Ovaj toner je odlično rešenje za sve tipove iritirane, dehidrirane i problematične kože.

Benton PHA toner sa polihidroksi kiselinama sadrži 3% laktobionske kiseline i odličan je za nežnu eksfolijaciju , prilagođen svim tipovima osetljive kože.

Ako je vaša koža problematična, sa flekama, Some By Mi čudotvorni toner koji pored kiselina pogodnih sa svakodnevnu upotrebu sadrži i 2% niacinamida, biće pravi izbor za vas.

Najefikasniji toner i rešenje za mitisere je Cosrx Blackhead Power Liquid sa 4% betain-salicilata što je ekvivalent 2% salicilne kiseline (maksimalna dozvoljena koncentracija u kozmetici).

Cosrx AC je sasvim nežan i umirujući toner, pogodan za svakodnevnu upotrebu, koji uklanja suvišni sebum, pa tako sprečava pojavu akni i bubuljica. Sadrži ekstrakte zelenog čaja i centele koji smiruju kožu, dok BHA (betain salicilat) i PHA (glukono-lakton) vrše blag hemijski piling i uklanjaju višak sebuma.

Cosrx Whitehead Power Liquid je nežan, ali efikasan toner sa 7% glikolne kiseline, vitaminima, niacinamidom i AHA kiselinama iz ekstrakta ploda jabuke, koji efikasno čisti pore, sprečava pojavu bubuljica, a kožu će učiniti blistavom i mekom na dodir.

Sada znate koje kiselinske tonere nudi korejska kozmetika. Iskustva koja smo stekli, rado smo podelili sa vama, pa se nadamo da ćete ih još ovog leta probati. Sve je lako jer je dostupna i korejska kozmetika online, što znači da ste na korak da zablistate kao mladolike azijske lepotice.

 

 

komentara (0)

    Dodajte komentar