Teletekst i slatke muke

Teletekst i slatke muke

 

 


Mlađim generacijama je danas sve na dohvat ruke. Veliki broj stvari danas gubi čar upravo zbog jednostavnosti vremena u kojem se nalazimo. Kada god želite da proverite nešto, dovoljno je da uzmete vaš pametni telefon i da u svakom momentu saznate sve što vas zanima. Kladioničari u Srbiji muku su mučili prateći rezultate 90-tih i 2000-tih godina i upravo oni pamte prve teletekste koji su se pojavili na malim ekranima.

Teško je zaboraviti vikende gde ste morali čekati čak 5 i više minuta da se okrenu sve stranice teleteksta koje su na TV-u kako biste videli rezultat koji vas je interesovao u tom momentu. Slatke muke su to bile, ali ih se većina starijih kladioničara i dalje rado priseća. U pojedinim kladionicama i danas možete naleteti na teletext Soccer, kao i na neke druge. Uz Soccer kladionica teletext suočićete se sa još nekim poznatim srpskim kladionicama koje su posedovale svoj teletekst, a pomenućemo ih u današnjem tekstu.


Pojava teleteksta čak i u filmu


Pre početka digitalizacije, skoro svaki televizor imao je opciju teleteksta. To je bio odličan vid podataka skupljenih na jednom mestu. Svaki popularniji TV program imao je svoj. Dovoljno je bilo da na daljinskom upravljaču stisnete dugme i kada na ekranu izađe čuveni teletekst upotrebom brojčane tastature mogli ste da vršite navigaciju kroz isti. 

Popularnost ovog vida informisanja stvarno je bila ogromna u jednom vremenskom periodu. Pored rezultata koji su bili jedna od najbitnijih stvarčica koje su se nalazile tu, takođe ste mogli da pročitate vesti, ukoliko ne kupujete novine, pogledate programsku šemu ukoliko želite da odgledate neki film, a interesuje vas satnica. Iako malo zastarelo zvuči cela ova priča, kladioničari nostalgičari i dalje uključe televizor i na nekim od kanala Soccer teletekst uživo rezultati i dalje ponosno svetle i trepere kada dođe do promena na nekim mečevima. 

Naravno, veća je verovatnoća da ćete u objektima kladionice videti ovako nešto, ali lepo je znati da delić te istorije i dalje očuvao kada je u pitanju Soccer kladionica teletext. Velika većina vas koja čita ovaj članak setiće se jednog našeg odličnog filma: "Kad porastem biću Kengur".

Dobar deo radnje filma odvija se upravo u kladionici gde se teletekst "Lavova" mogao naći na televizoru na koji su urlali akteri kada je Brondbi postigao gol baš kada nije trebao ili slavili vođstvo Rome koja je morala da pobedi kako bi tiket došao na naplatu. Moramo priznati da je ovo stvarno bio dobar način i za promociju kladionice, a i za reklamu teleteksta. 

Soccer teletext uživo rezultati i dalje drže renome, ali prosto moramo da spomenemo još neke zapažene kladionice koje su imale svoju stranicu na TV-u posvećenu rezultatima :

 

  • Brazil teletekst

  • Mozzart teletekst

  • Taš teletekst

  • Meridian teletekst

  • Premier teletekst

  • Lavovi teletekst

 

U zavisnosti od vaših afiniteta, mogli ste da pratite rezultate na bilo kojoj gore pomenutoj kladionici. Svaka od njih imala je sopstveni broj na teletekstu zbog lakše navigacije. Mozzart je, recimo, mogao da se nađe na broju 566 gde se pratio fudbal uživo. Sa druge strane, Brazil je zauzimao broj 677, Premier 555, Taš 701 itd. Ukoliko želite i dalje da istražujete o ovome, pročitajte više o fudbalskom teletekstu u Mightytips RS. Višak informacija sigurno neće da škodi, a olakšaće vam da sklopite priču u celosti ukoliko smo nešto izostavili.


PremierBet


Nema interneta, nema problema. Tu je teletekst!


Klađenje je ovih dana podignuto na sasvim novi nivo. Neverovatan je broj igara koje možete kombinovati uz postavljanje opklada uživo u trajanju meča, ili igranja preko onlajn naloga i teško je zamisliti praćenje rezultata putem teleteksta. Teletext soccer obeležio je jedan lep period u životu svakog kladioničara.

Digitalizacija i nenormalno brz razvoj interneta, penzionisali su ovaj tip praćenja rezultata. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ostanete u svom domu bez interneta, setite se onoga što ste danas pročitali, uzmite daljinski u ruke i potražite Soccer kladionica teletext  na nekim TV kanalima kako biste našli rezultat koji vam je potreban.

Na taj način osetićete svu draž i neizvesnost koju je iskusio svaki kladioničar koji je koristio ovo "čudo tehnologije". Nemojte paničiti ukoliko vam neko uskrati internet, jer teletekst će biti tu da vam skrati muke barem na neki period, dok ne reše skroz da ga povuku iz upotrebe, a onda ćete morati da tražite neke druge alternativne metode.

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

komentara (0)

    Dodajte komentar