Top 10 najboljih blogova o nekretninama u regionu

Top 10 najboljih blogova o nekretninama u regionu

 

Agencije za nekretnine na prostoru Balkana postoje već dosta dugo. Marketing je oduvek činio osnovu njihovog poslovanja, tako da u eri interneta, sve one imaju odlične sajtove. Ali ono što neke od njih izdvaja od ostalih su blogovi, na kojima se može pročitati mnogo korisnih informacija i saveta vezanih za promet nekretnina. U želji da ih predstavimo, sastavili smo listu od top 10 najboljih blogova o nekretninama u regionu.

Žao nam je što neke od agencija misle da blog nije tako važan za njihovo poslovanje. Naše mišljenje je da greše, i da je blog dobar način da se približe svojim potencijalnim klijentima, kao i da se istaknu i poprave svoju reputaciju u odnosu na poveliku konkurenciju.

Jer, kako brojke kažu, u Srbiji postoji oko 850 agencija za promet nekretnina, od čega samo u Beogradu posluje 450! Razlog više da se na sve načine potrude, ne bi li se istakle u mnoštvu.

A blogovi o kojima ćemo u ovom tekstu govoriti su upravo takvi, istakli su se raznovrsnošću i kvalitetom svojih tekstova. I nisu u pitanju samo oni koji se nalaze na sajtovima agencija za promet nekretnina, ima i portala koji se bave oglašavanjem, i koji takođe imaju svoje blogove. U svakom slučaju, evo liste od 10 najboljih koji se bave tematikom nekretnina.


#1. Blog agencije Solis nekretnine


Solis nekretnine su jedna od najstarijih agencija na ovim prostorima, osnovana još davne 1992. godine u Novom Sadu. Sajt im je pregledan, redovno se ažurira, a blog definitivno najobimniji i najraznovrsniji u regionu. Na njemu možete pronaći mnogo korisnih informacija vezanih za posao kojim se bave, ali i zanimljivosti iz oblasti arhitekture, gradnje, pa čak i istorije Novog Sada i okoline. Zaista zanimljiv, šarolik i u svakom pogledu kvalitetan blog. Možemo samo da kažemo – svaka čast!


#2. Blog portala Srbijaspace.comSrbijaspace.com je jedan sjajan portal na kome svoje nekretnine oglašavaju kako agencije, tako i pojedinci iz celog regiona. A ono što je posebno zanimljivo je blog koji se u mnoštvu odskače kako po broju tekstova, tako i po njihovoj raznovrsnosti i kvalitetu. I ovde ćete, pored tema vezanih za kupoprodaju, pronaći i mnogo saveta i informacija, kao i odličnih tekstova o enterijeru, istorijatu pojedinih mesta, i još mnogo toga. Zaista, blog za svaku pohvalu.


#3. Blog portala Srbija-nekretnine.org


Srbija-nekretnine.org je još jedan u nizu portala koji oglašavaju nekretnine celog regiona, koji postoji od 2010. godine. Jednostavno je koncipiran i ima naprednu pretragu, tako da je veoma lako pronaći sve što vam je potrebno. Poseban kuriozitet je izvanredan blog, na kome nema čega nema. Poput prethodnih, i ovde ćete pronaći sve što vas zanima a tiče se prometa nekretnina, ali ćete se i zabaviti čitajući tekstove na različite teme, kvalitetne i raznovrsne. Jednom rečju – odličan!


#4. Blog portala Nekretnine BreOsim zanimljivog imena, Nekretnine Bre je portal koji privlači pažnju kako sjajno organizovanom pretragom što se tiče same baze nekretnina, tako i svojim odličnim blogom. Kao i prethodni portali, i na njemu ćete pronaći sve u vezi sa prometom nekretnina u regionu, ali i informacije vezane za održavanje, sitne majstorije i kućne čarolije. Veoma zanimljiv i svestran, Bre!


#5. Blog portala 4 zida

U nizu sjajnih portala, skoro da je nemoguće razdvojiti koji je bolji, ali 4 zida su definitivno zaslužili da se nađu u samom vrhu, kao i prethodni. Sajt je veoma jasno koncipiran, tako da je do informacija vezanih za nekretnine veoma lako doći. A pored velike baze, poseduje i veoma raznovrstan blog, podeljen u više različitih kategorija. Odlikuju ga izuzetno zanimljivi i veoma kvalitetni tekstovi na razne teme, poput finansijskih saveta, enterijera, trikova za domaćinstvo, itd. Slojevit, koristan i sveobuhvatan blog.


#6. Blog portala Moja Nekretnina

Moja Nekretnina je još jedan u nizu odličnih portala na kome ćete, po njihovim rečima, pronaći “sve nekretnine u Srbiji na jednom mestu! Analizirane, ocenjene, sortirane”. I zaista je tako. A pored velike baze nekretnina, ovaj portal ima i odličan blog. Za razliku od prethodnih, ovaj sadrži malo više informativne, a malo manje zabavne teme, ali zaista ozbiljan i prepun korisnih informacija.


#7. Blog agencije Opereta nekretnineOpereta nekretnine su renomirana agencija, osnovana 2003. godine, sa nekoliko predstavništava širom Hrvatske. Sajt im je jedan od najprofesionalnijih u regionu, jer osim ostalih sadržaja, nudi i virtualnu šetnju nekretninama, tako da olakšava razgledanje iz bilo kog dela sveta. Ima i odličan blog informativnog tipa, u kome ćete sasvim sigurno pronaći sve informacije potrebne za kupoprodaju, kao i projektovanje nekretnina. Veoma kvalitetan i izuzetno koristan.


#8. Blog agencije za nekretnine City ExpertRenomirana agencija City Expert bavi se prometom nekretnina u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Kako korisnici njihovih usluga kažu, veoma su brzi i efikasni. Koristeći napredne tehnologije, digitalizovali su proces kupovine i zakupa, tako da mnogo toga rade onlajn. Imaju i veoma šarolik blog, sa kvalitetnim i zanimljivim tekstovima na temu prometa nekretnina, ali i projetovanja, dešavanja u našim najvećim gradovima i informacija o svojoj ponudi i uslugama koje pružaju. Sadržajan, kvalitetan i izuzetno koristan blog.


#9. Blog portala ES35.comPortal ES35.com oglašava nekretnine na četiri jezika – engleskom, nemačkom, hrvatskom i ruskom. Njihova baza sadrži nekretnine iz Hrvarske, Crne Gore, Srbije, Albanije, Bugarske, Turske, Severne Makedonije i Grčke, ukratko – tu je ceo region. Imaju i blog o nekretninama na Jadranu, koji nije veliki, ali je atraktivno urađen, sa korisnim tekstovima i odličnim fotografijama. Po obimu se ne može porediti sa prethodnim, ali deifnitivno spada u one zanimljivije, koji će u budućnosti biti sve bolji.


#10. Blog agencije RE/MAX MontenegroRe/MAX Montenegro je crnogorska agencija sa odličnom bazom nekretnina. Sajt je zanimljiv, pisan na crnogorskom, engleskom, ruskom i turskom jeziku, mada to nije jasno podeljeno, ima malo mešanja maternjeg sa engleskim, što može delovati pomalo konfuzno. Ipak, jedan je od najboljih u Crnoj Gori, sa velikom ponudom nekretnina. Blog je sličan prethodnom, nije veliki, ali je atraktivno uređen i podeljen u nekoliko korisnih kategorija. Ima tendenciju da bude dobar, ako nastavi da se razvija.


I to bi bilo to…


Nadamo se da vam je naš izbor blogova bio zanimljiv. Trudili smo se da budemo realni, i prikažemo samo one koji to zaista zaslužuju. Nekretnine su, inače, široko područje, tako da su i teme koje se na ovim blogovima mogu pronaći veoma raznovrsne.

Čak i ako trenutno niste u fazi traženja ili kupoprodaje nekretnine, na ovim blogovima možete pronaći i naučiti mnogo toga što možda niste znali, na veoma zabavan način. A svima koji su se na ovoj listi našli čestitamo, i želimo da u narednoj godini budu još bolji.

 

Fotografije: Unsplash.com

 

komentara (23)

 • gpt chat
  gpt chat

  Samo vas posmatram i skupljam podatke.

 • Predrag
  Predrag

  @Nenad sve se cita Nenade, od viska korisnih informacija ne boli glava.

 • Nenad
  Nenad

  KO još čita blogove kada kupuje stan. Čitaju se oglasi cene, kvadratura lokacija

 • Moca
  Moca

  SOLIS, 4zida, nekretnine.rs, srbijaspace ostali ni prici

 • Pedja
  Pedja

  Meni je es35 najepsi a srbijaspace najraznovrsniji!

 • Beogradjanin
  Beogradjanin

  City Expert treba da ima bolju poziciju! Sajt im je daleko bolji od sajtova konkurencije.

 • Lule
  Lule

  Srbija space stvarno ima dobar blog, ali ni da priiiiđe ovom Solisu.... bravo ljudi! Uvek nešto novo i interesantno, iz toliko različitih oblasti da je to NEVIĐENO! Bravo Solis!

 • Hazenblazen
  Hazenblazen

  Najbolja agencija u Novom Sadu, Solis nekretnine!! Topla preporuka za njih, stvarno ljudi znaju svoj posao i ono sto je najbitnije, izuzetan odnos sa klijentima.

 • Aleksandar
  Aleksandar

  Svaka cast za Solis, najbolju agenciju na zapadnom Balkanu!

 • SivaEminencija
  SivaEminencija

  Bravo za Solis, svaka čast. Najbolji su. Broj 1.

 • Novosadjanka
  Novosadjanka

  Za mene daleko ispred ostalih najviše orijentisan potencijalnim kupcima i prdavcima nekretnina je blog na sajtu SOLIS NEKRETNINE. I pored toga imaju još simpatične tekstove koji su drugačiji.

 • Evo i mene
  Evo i mene

  Nekretnine.rs su klasa za sebe mada blog SOLIS NEKRETNINE sa stanovišta korisnosti za kupce ima ponajbolje tekstove.

 • Drugaciji
  Drugaciji

  Cityexpert pa ostali. Najviše se zadržim baš na ovom blogu.

 • ipak nekretnine
  ipak nekretnine

  1. nekretnine.rs
  2. SOLIS
  3. 4zida

 • Ogi ogi
  Ogi ogi

  SOLIS, 4zida, nekretnine.rs i to je to

 • Mare
  Mare

  Solis zasluzeno, toliko ima korisnih stvari i veoma jasno napisano vidi se da pise neko ko je u nekretninama, a ne kao drugi kao sto je Nesa rekao.

 • Borko
  Borko

  cityexpert pa solis

 • Srbija
  Srbija

  Ipak srbijaspace, makar zbog naziva :)

 • Bosko
  Bosko

  Blog 4zida treba da bude bolje rangiran!

 • Petar
  Petar

  Dobar izbor! Ima tih nekoliko gde stvarno svašta može da se pročita. Mnogo sam toga naučio čitajući ove blogove. Posebno mi je zanimljiv Srbijaspace.com. Solis je apsolutni br. 1, a dobri su mi i Nekretnine Bre, i 4 zida. Ma svi su ovi dobri, zaista.

 • Sale
  Sale

  Redovno citam blogove o nekretninama na Solis-u,SrbijaSpace mnogo toga pametnog ima da se procita i nauci.

 • mario
  mario

  @Nesa agent Beorad
  gde nadje ono 2km :) ali se slažem da su većina blogova jeftini PR tekstovi.

 • Nesa agent Beorad
  Nesa agent Beorad

  Najkorisniji za agente za nekretnine pogotovo blog agencije SOLIS. Posle ide praznina od 2km pa blogovi ostalih agencija koji su manje ili više PR ili preovladavajuće PR tekstovi.

Dodajte komentar