Zašto iznajmiti automobil u Crnoj Gori

Zašto iznajmiti automobil u Crnoj Gori

 

Crna Gora površinski nije velika zemlja. Ali to nikako ne znači da vam nije potreban auto da biste je lakše obišli i da biste uživali u odmoru.

Navešćemo nekoliko razloga zbog kojih je iznajmljivanje automobila najbolja opcija. Rent a car Montenegro je veoma popularna fraza za pretragu na Google i iskustva mnogih turista govore da je najam vozila odlična odluka. 

 1. U Crnoj Gori ne postoji delenje automobila. Taksi može biti veoma skupa odluka, jer cena taksija od aerodroma do destinacije mođe da vas košta kao 2 dana najma automobila. Razmislite o tome pre nego što se odlučite za taksi.

 2. Crna Gora ima neobično lepu prirodu, zatim brojne turističke atrakcije, zanimljiva mesta na UNESCO-vim mestima svetske baštine: more , planine, kanjone, prirodne parkove, kao i vidikovce od kojih ćete zavoleti ovu zemlju još više. Svakako biste trebali posetiti ova mesta jer su jedinstvena.

  Crna Gora obala

  Crna Gora zaliv

  Crna Gora zaliv suton

  Crna Gora

  Sveti Stefan Crna Gora

  Ostrog
   

 3. Saobraćajna pravila u Crnoj Gori ne razlikuju se previše od zemalja bivše Jugoslavije. Vertiklana i horizontalna signalizaicja je čitljiva. Postoje male nijanse, ali o njima više u nastavku.

 4. Putevi u Crnoj Gori su dobri. Gotovo sve deonice su prekrivene visokokvalitetnim asfaltom. U špisu sezone ima gužvi i zbog ogromnog broja krivina poštovanje ograničenja brzine je obavezno. Ne isplati se plaćati kazne za neki minut ranijeg dolaska. Poslednjih godina grade se baš moćne saobraćajnice prema Srbiji i kada budu završene biće to omiljeni putevi za sve koji vole vožnju po egzotičnim autoputevima.

  Crna Gora putevi serpentine
   

 5. Niža cena najma automobila u poređenju sa drugim zemljama EU. I što je još važnije, niža cena depozita.

 6. Jeftiniji benzin u poređenju s drugim zemljama EU. Početkom 2021. godine: benzin 95 - 1.110, 98 eura benzin - 1.140, dizel - 1.00 eura.

 7. Crna Gora je baš mala država i ako ste avanturističkog duha, za vreme odmora možete je u potpunosti obići. Ako baš volite da putujete možete za krakot vreme otići u susedne zemlje: Srbiju, Hrvatsku, Albaniju, Bosnu, Severnu Makedoniju a ni Europa nije daleko.

 8. Plaže u Crnoj Gori su predivne. Blizina plaža vam daje mogućnost da svaki dan posetit ineku drugu palžu. U Crnoj Gori ima mnogo plaža i sve su različite, opremljene, neke su nudističke (Ada Boajna) i neke i divlje. Ipka, pomenućemo one najpopularnije: Miločer –Kraljičina plaža, Lučice –Petrovac, Plavi horizonti-Tivat, Žanjice-Herceg Novi, Jaz-Budva, Rafailovići, Šušanj, Čanj.

 9. Uz rent a car uštedite značajan novac pri obilasku mesta i razgledanju grada. Odnosno, nećete platiti putničku agenciju koja naplaćuje dodatnu naknadu za autobus, vašu dostavu, uzeti u obzir uplatu vodiču, kao i postotak same agencije za organizaciju izleta. Imajući automobil pri ruci, možete doći do mjesta izleta ili sami napraviti put za razgledavanje. Ali još uvijek morate kupiti ulaznice =)

 10. Sa automobilom ne zavisite ni od koga. A šta je lepše nego sloboda i da možete da birate mesta i plaže za odmor. Kada imate auto ne birate skupe hotele ili apartmane pored obale, već mogu i oni malo dalji od obale koji su jefitniji. 

 11. Najbolji način iznajmljivanja automobila je kod lokalnih agencija za rent a car kao što je Cars4rent. Pogledajte njihov vozni park, cene najma i uverite se da imaju najpovoljnije cene najma automobila u Crnoj Gori. Rezervišite unepred! Posetite njihovu web stranicu i rezervišite željeno vozilo na vreme.

  Cars4rent
   

 12. I na kraju, ali možda i najzanimljiviji savet. Kada ste već na odmoru pogledajte i opciju za najam kabrioleta u Crnoj Gori, barem na 2-3 dana - ako želite odmor iz snova onda će vam kabriolet doneti jedinstvene utiske i uživanja u vožnji! Čist, svež vazduh, jedinstveno lepa priroda, more, serpentine, planine - iz kabrioleta možete sve to doslovno dodirnuti.


Ako smo vam olakšali put u Crnu Goru sjajno. Čekamo vaša iskustva u komentarima!

 

komentara (4)

 • Srecko
  Srecko

  Mala je to drzava sa dosta prirodnih lepota steta je to sve ne obici kad ti se pruza prilika.

 • znam
  znam

  jedan od odgovora na temu je da ne akate svoj automobil na nepoznatom terenu, a i ako vam ukradu rent a car vozilo ful kasko to rešava.

 • Miki
  Miki

  Nadam se da cu na leto otici na nedelju dana makar do Herceg Novog, onda bih mogao da obidjem celu Boku, najlepsi deo Crne Gore po meni.

 • Lidija
  Lidija

  Sasvim ste u pravu. Ima toliko toga što može da se vidi da mi se u glavi već roje ideje. S obzirom da se nadam da ću ovog leta baš tamo, sigurno ću iznajmiti auto, jer neću sve vreme da provedem na istom mestu. Obići ću celu obalu, pa ostati malo duže tamo gde mi bude najlepše. "Montenegro zove mene"... :)

Dodajte komentar