Zašto je dezinfekcija važna u doba korone?

Zašto je dezinfekcija važna u doba korone?

 

Svi se pitamo: "kako se zaštititi od koronavirusa?". Pandemija korona virusa je u punom jeku već skoro dva meseca.Koliko god bilo strašno to što se događa i koliko god nas plašilo i zabrinjavalo, ova pošast je u stvari dobrodošla da nam ukaže na određene stvari koje smo pre uzimali zdravo za gotovo.Panici nema mesta,samo smiren i koncentrisan um ima situaciju pod kontrolom koliko god ona bila ozbiljna.

Covid-19 je pre svega respiratorni virus i prenosi se kapljično.Prva linija odbrane od ovog virusa,a i ostalih zaraza je PRANJE RUKU!

Sano nano sapun protiv virusa

Predlažemo Vam da za prvu i osnovnu zaštitu nabavite sano-nano antibakterijski sapun sa česticama srebra  čistoće 99,99%. 

Sano nano sapun protiv virusa sa srebrom

Podsetićemo se da je srebro jedan od najstarjih prirodnih antibiotika i da ne izaziva nuspojave.

Zašto izbrati sano-nano sapun?

Osim što temeljno čisti ruke od bakterija i virusa,on ih i neguje.Pretrano pranje ruku i često korišćenje dezinfekcionih sredstava negativno utiče na kožu ruku.Ruke su suve,ispucale i isperutane,pa svako novo nanšenje ,npr.alkohla nije ni malo prijatno.

Sano-nano čini kožu ruku elastičnom i negovanom,jer pored čestica srebra u sebi sadrži negujuće,prirodne sastojke. Traje nekoliko puta duže od ostalih sapuna i možete ga koristiti i za ostale probleme sa kožom lica i tela( srvenilo,svrab,iritacija nakon brijanja,pelenski ojed,akne).

Higijena ruku uvek je bila pola zdravlja,jer u toku dana doidirnemo bezbroj prljavih površina koje je pre nas dotaklo ko zna koliko ljudi. Ruke treba prati posle svakog kontakta sa zagađenom površinom ili kontakta sa ljudima. Ruke u doba epidemije , kažu treba prati najmanje 30 sekundi pod toplom vodom ,a mi Vam prepoučujemo da sano-nano bude  sapun koji ćete voleti i posle epidemije.

Koliko je važna dezinfekcija vazduha u današnje vreme?

 

Pomislite na ljude koji moraju da rade i ne mogu da ostanu svojim kućama i zaštite se. Koliko su ugroženi medicinski radnici,heroji ove borbe sa virusom?

 

Udisanje zdravog i čistog vazduha podiže imunitet kod zdravih osoba,a osobama koje pate od alergija,astme i ostalih respiratornih problema je od suštinskog značaja.Prečišćivač vazduha koji dezinfikuje i oslobođa od virusa i bakterija bi dobro došao svakom.

 

Na scenu, bez maske i rukavica stupa ruski prečišćivač vazduha Ambilife. 

Ambilife fotokataliticki preciscivac

Njegova prvobitna namena je bila da dezinfikuje i prečisti vazduh u bolnicama i operacionim salama.Ambilife je medicinski uređaj prilagođen za kućnu upotrebu.

U doba kad opaki virus hara  Ambilife je MUST HAVE proizvod.

Ambilife operacione sale

Ambilfe radi na principu fotokatalize. Fotokataliza je proces gde pod dejstvom UV zraka dolazi do fotokataličke oksidacije ,kojom se uništavaju bakterije i virusi, organski zagađivači iz vazduha.Pre fotokatalize Ambilife prečišćava vazduh od prašine,polena,dlaka i ostalih alergena.

Molekuli vodonik-peroksida (antiseptičko dejstvo) uništavaju viruse i bakterije - antioksidanti koji su se formirali fotokatalizom u vazduhu   sudaraju se sa  zagađivačima i razlažu spoljnu opnu mikroba. Uništavaju se i spore plesni i buđi.

Nezamenljiv je za prostorije u kojima s puši.

Virusi za koje je dokazano da se uništavaju fotokatalitičkom dezinfekcijom

Domaćin Virus Referenca
Bacteriodes fragilis Nije specifikovan Armon et al. (1998)
Ptice Ptičiji grip A/H5N2 Guillard et al. (2008)
E. coli Coliphage Guimaraes i Barreto (2003)
E. coli fr Gerrity et al. (2008)
Čovek Hepatitis B antigen na površini virusa HBsAg Zan et al. (2007)
Čovek Grip A/H1N1 Lin et al. (2006)
Čovek Grip A/H3N2 Kozlova et al. (2010)
Čovek Norovirus Kato et al. (2005)
Čovek Poliovirus tip 1 (ATCC VFR-192) Watts et al. (1995)
Čovek SARS koronavirus Han et al. (2004)
Salmonella typhimurium PRD1 Gerrity et al. (2008)

 

Obzirom da dosta ljudi nema mogućnost da ostane kod kuće jer radi na takvim radnim mestima,koja su neophodna, Ambilife bi bio pravi spas.Ne samo za poslovne i privatne  prostore,već i za staračke domove,kancelarije,šaltere, prodavnice,a naročito bolnice. Ambilife je investicija koja će Vam se isplatiti i kad virus oslabi i prestane opasnost od njega.

Ni jedno živo biće na Zemlji ne može bez vazduha.DIsati znači živeti.Suočeni sa sve većim zagađenjem vazduha i  raznim patogenima,tražimo rešenje makar za svoje domove.Ambilife je uređaj koji će Vam uneti čist i dezinfikovan vazduh u dom.

Za još informacija o COVID19 virusu kao i hronologiju dosadašnjih događaja pogledajte video!

komentara (1)

  • Dragan Tomasevic
    Dragan Tomasevic

    Odlican tekst koji je jako bitan da se procita u ovo vreme pandemije. Kvalitetno povezani proizvodi koji mogu da nam pomognu u preventivi. Hvala Vam puno na informacijama i savetima.

Dodajte komentar