Zašto je posudje za indukcionu ploču moj izbor

Zašto je posudje za indukcionu ploču moj izbor

 

Moja najveća želja je da jednog dana zamenim svo  emajlirano posudje  sa posudjem od inoxa. Emajlirano posudje  je kažu najzdravije, ali šta vredi kad ja uspem uvek da ga oštetim u žurbi prilikom  pranja ili mi ispadne iz ruke, a kad se ošteti  ono postaje nezdravo i  toksično.
 

Ne smem ni da priznam koliko sam načetih  šerpi  i  plehova bacila zbog toga. 


Posudje od Inoksa je takodje zdravo, činjenica da je skuplje  ali je zato mnogo trajnije.

Sasvim slučajno kupujući indijski tamjan na iternetu preko sajta Pro100healthy naišla sam na liniju italijanskog posudja Sole. Italijanski dizajn svojom jednostavnošću me je osvojio skoro od rodjenja. Sole posudje je modernog dizajna. U ponudi su šerpe, posude za odlaganje hrane i  tiganji  kojima može da se bira drška u različitim bojama što bi unelo malo radosti u spremanje hrane jer ne radimo to baš uvek iz zadovoljstva pa je svaki potsticaj dobrodošao.
 

Kupila sam šerpu sa akutermnim dnom i tiganj sa rezedo zelenom drškom.


Šerpa je dizajnirana je tako da se između poklopca i ivica posude formira vodeni prsten koji hermetički zatvara posudu i time sprečava izlazak pare, širenje intenzivnih mirisa, što mnogo znači za prostoriju u kojoj se kuva. 

Na poklopcu se nalazi termokontrolor. On  omogućava da tokom kuvanja kontrolišete temperaturu kuvanja bez dizanja poklopca što je korisno kad se spremite za izlazak a jelo još nije gotovo, izbeći ćete da vam para ide u lice. Baš kao i drške, termički je izolovan. Termoregulator imaju i zepter serpe al su mnogo skuplje bez osnova.

Šerpu i tiganj sam sklonila ”na sigurno” dok sve ne kompletiram  a nastavila sam sa spremanjem u emajliranom posudju.
Jedne subote su mi se iznenada najavili neočekivani gosti. Trebalo je da spremim ručak za njih i da završim obaveze van kuće sve za dva i po sata.


Posudje Sole ideja
 

Setila sam se Sole šerpe. Da vidimo mi to čudo o kojem se priča.

Strpala sam u šerpu sve što sam planirala, stavila minimalnu kolicinu ulja ,dobitnu kombinaciju povrca karfiol ,brokoli i šargarepu, parče mesa, puno začina, vrlo malo neutralne pavlake i vode. Kuvanje je počelo. Čim se strelica termoregulatora vratila sa crvenog polj na zeleno ja sam izašla iz kuće u nadi da ću sve stići da završim pre dolaska gostiju.

Gosti su stigli odmah posle mene. Ručak je bio gotov.
Svi su bili zadovoljni. Ja pogotovu.

 

Staro emajlirano posuđe...
Moje staro emajlirano posuđe...

 

Povrće se nije raspalo a meso je bilo sočno i veoma ukusno. Povrće je sačuvalo svežu boju pa je pored dobrog ukusa izgledalo i dekorativno. Ja sam dobila pohvale a u  sebi sam pomislila kako nikad lakše i brže nisam spremila ručak.
 

Sve što sam od tada spremala u novoj šerpi bilo je brzo skuvano i ukus je odličan.


Važno je napomenuti da je upotreba ulja svedena na minimalnu količinu. Od tada redovno koristim i šerpu i tiganj. Solo posudje ne oštećuje indukcionu ploču a prednosti im se udružuju.

Počela sam da uživam u kuvanju, a za taj osećaj zadovoljstva  najviše mogu da zahvalim  Akutermnom dnu šerpe i tiganja koje je “srce” Sole posuđa. Ova višeslojna i neuništiva čelična kapsula čije je središte izrađeno od aluminijuma i debljine do 15mm, garantuje optimalno i ravnomerno raspoređivanje toplote unutar posude uz korišćenje čak i najslabije energije. Na ovaj način omogućeno je kuvanje bez vode i masnoća, te očuvanje svih hranljivih sastojaka uz uštedu energije kao i dugotrajno zadržavanje toplote pripremljenog jela.

Zidovi posudja  zagrevaju se sporije nego dno čime je obezbeđena optimalna cirkulacija pare unutar posude. Spoljašnost je visokog sjaja što omogućava lako održavanje, posuđu daje elegantnu notu, a u vašu kuhinju unosi dodatnu svetlost i savremenost.

S obzirom da sam se spontano pohvalila deci sa posudjem u kojem spremam obradovli su me poklonom iz kolekcije Sole posudja.

Presrećna sam i sad kuvam sa radošću za moju porodicu.
 

komentara (10)

 • dunja
  dunja

  Upravo u omiljenoj serpi Sole spremam pileci paprikas sa noklicama. To je jedan starinski recept koji sam naucila od moje bake.Ukus je jos bolji, jer u ovoj serpi zahvaljujuci poklopcu gde sve krcka u pari, sastojci od zacina i mesa su preukusni.

 • Darija
  Darija

  Ooo sole mio uživajte i zabavljajte se dok kuvate ne dozvolite da vam kuvanje bude mukotrpan posao u vašem domu. Još kad imate kvalitetno i dugotrajno sole posuđe vi ste onda uradili pola posla.

 • jana
  jana

  Ja sam posudje sole dobila na poklon, ali se ne moze uporediti njegov kvalitet i moderan dizajn sa ostalim posudjem, koje sam do sada koristila . Lepog izgleda, modernog, a sto je najvaznije kvalitetan i lak za odrzavanje. Sve pohvale!

 • Dunja
  Dunja

  Kupila sam serpu SOLE presrecna sam.Upravo sad spremam rucak od ove tri vrste povrca sa pavlakom. I dobro mirise.hmhmhmhmhmm!

 • Dejan
  Dejan

  Citao sam tekst i zaista mi se dopada. Sve je to u redu ali da li biste eventualno mozda razmislili da cena bude ipak malo niza kako bi prosecan kupac takodje mogao da uziva u ovako kvalitetnom posudju?

 • danijela
  danijela

  Ko voli da jede lepo ,ukusno i sa uzivanjem neka kupi posudje Sole nece se pokajati. Kuvajte u posudje Sole da vas ukucani vise cene i vole.

 • leaa
  leaa

  Volela bih da sam bila gost kod doticne gospodje, iz dobrog posudja nastaje i dobar rucak....

 • sanja
  sanja

  Ovaj recept je jako primamljiv, samo da nabavim Sole posudje

 • zeljko
  zeljko

  Sole posudje deluje jako primamljivo, kao i ovaj rucak koji je gospodja spremila za goste

 • Komsija
  Komsija

  Domaćice manje zbori da ti SOLE ne zagori!

Dodajte komentar