Zatezanje i podmlađivanje vrata

Zatezanje i podmlađivanje vrata

 

Koža vrata vremenom gubi svoju elastičnost i jedrinu. Javljaju se bore, podbradak, pege, fleke i višak kože koja usled gravitacije počinje da visi. Zatezanje i podmlađivanje vrata je jedina efikasna metoda koja vraća životni sat unazad i jedina može da vam pomogne da otklonite sve znake starosti.

Kada je indikovano da se radi podmlađivanje vrata, kakve metode postoje? Koliko su trajne i kakvi su rezultati?

Sve što vas može zanimati o ovoj temi je napisano u ovom tekstu. Nastavite sa čitanjem i saznajte kakve opcije imate za anti-age tretman kože vrata i dekoltea!


Zašto je mudrije odlučiti se na ne-hirurško podmlađivanje kože vrata?


Unapređenjem materijala koji se ubrizgava u kožu pružena je mogućnost da se operativnom zatezanju kože pronađe dobra alternativa u tretmanim koji ne zahtevaju skalpel. Razlog je taj jer je operativna metoda:

 • Trajna
 • Invazivna
 • Donosi teži oporavak
 • Izvodi se da bi se postigle veće korekcije
 • Rezultati su odmah vizuelno uočljiviji


Sa druge strane, svi koji žele da imaju manje uočljive korekcije i postepene promene izabraće neke od kratkoročnih metoda za podmalađivanje. Intervencije zatezanja se ponavljaju periodično ali zato donose:

 • Prirodniji izgled
 • Delovanje i na kvalitet kože, a ne samo na zatezanje kože
 • U slučaju lošijih rezultata korekcije manji problem i lakše je dostizanje „zlatnog standarda“ u oblasti estetskog ulepšavanja


Najefikasnije metode za zatezanje vrata i podbratka

Pravilno „peglanje bora“ odlaže i usporava dalji proces starenja. Treba izabrati metode koje su adekvatne vašim godinama, pa tako:


Hijaluronski fileri


Popunjavanje bora hijaluronom nema starosno ograničenje za primenu i preporučljivo je kao prva estetska intervencija koju možete da radite.

Vrlo je važno da hijaluron bude visokokoncentrovan i što slični prirodnom hijaluronu u koži.

Takav hijaluron je trajniji, razgrađuje se postepeno i omogućava prirodno promeranje vrata, bez vidljivog popunjavanja. Jedan od kvalitetniji materijala na svetskom i našem tržištu su Teosyal RHA hijaluronski filer. Zbog svog sastava donosi brži oporavak, telo ga odlično prihvata uz prirodni izgled.

Ambulantnom procedurom se hijaluron ubrizgava u kožu. Anestezija garantuje da je procedura bezbolna, a dobri rezultati su vidljivi već za par dana.

Kvalitetni hijaluronski fileri mogu da traju i do dve godine što je odlično.


Lasersko zatezanje


Laserska antiaging procedura se preporučuje posle 35. godine i dobar efekat ima na podmlađivanje vrata, ali i uklanjanje drugih promena na koži poput pega i ožiljaka jer laser pomaže stvaranje kolagena i elastina u koži.

Potrebno je nekoliko tretmana za najbolji rezultat i dalja briga kože da bi rezultati ostali što duže.


Zatezanje vrata mezonitima


Mezoniti su najpreporučljivije nakon 40.godine. Najdugotrajnija i najefikasnija metoda, popularna među poznatim ličnostima odlična je za:

 • Popunjavanje bora
 • Zatezanje i podizanje kože
 • Podizanje podbratka
 • Vraćanje jedrine i blistavosti koži


Tajna je u nazubljenim nitima koji se ubacuju ispod kože (bezbolnim postupkom). Kada se postave hirurg ih povlači, a mikroskopski zupci se kače za tkivo i započinju proces izazivanja veće prokrvljenosti u toj regiji kože.

Ovo je najefikasnija metoda za podsticanje kože na prirodnu proizvodnju kolagena u koži čime se vraća elastičnost i jedrina. Sa druge strane, fizičkim zatezanjem se dobija podizanje opuštene kože bez rezova i skalpela.

Sa jednom intervenijom se postižu vrhunski rezultati. To je moguće jer se za jedan efekat zatezanja istovremeno postavlja od 4 do 8 mezoniti koje se postavljaju i zatežu u raznim pravcima za najbolje rezultate.

Same niti se razgrađuju za 8 meseci, ali efekti liftinga kože vrata traju i duže od 3 godine.

Antiaging efekti ugradnje mezoniti za podmlađivanja vrata su vidljivi nakon 2 meseca i vrlo je važno da za najbolje rezultate mezoniti budu kvalitetne. TENZIONE H-LIFT MEZONITI su jedne od takvih jer su sastavljene od biokompaktibilnog materijala koje telo prihvata, a zarezi su obrađeni nano-tehnologijom pa je i efekat zatezanja i stimulacije kolagena efikasniji.

Estetske intervencije su dobar način da se uspori proces starenja kože vrata i treba ih periodično primenjivati da bi odraz u ogledalu bio lepši. Mezoniti su odlične zato što se mogu kombinovati sa drugim anti-age metodama da bi se postigao pun efekat usporavanja starenja kože.


Profesionalna klinika za najbolje rezultate


Da bi imali najbolje rezultate podmlađivanja vrata, lica, dekoltea…pored kvalitetnih materijala i opreme potrebni su i stručnjaci koji znaju da postignu najbolje rezultate kod date  osobe.

Tražite lekare sa iskustvom i sa preporukama svojih klijenata. Neka vam objasni proces postavljanja i kakvi se efekti zatezanja mogu dobiti. Oporavak nakon ne hirurškog zatezanja je lak, ali zahteva pridržavanje nekih pravila pa je i to što treba da znate. Samo tako ćete spremno dočekati intervenciju podmllađivanja i biti zadovoljni rezultatima.

Izbor zavisi od vaših godina, od toga šta vam lekar savetuje i onoga što bi želeli da postignete. Rezultati nisu trajni što je i dobra vest jer se zatezanje vrata radi postepeno i u skladu sa godinama. Budite realni u svojim očekivanjima i volite i svoje nedostatke. Tako dobri rezultati neće izostati.

Da li ste razmiljali o zatezanju vrata? Šta bi bio vaš izbor? Pišite nam u komentarima nakon čitanja teksta.

 

komentara (3)

 • Bore nisu strašne
  Bore nisu strašne

  Lepo je imati zategnutu kožu, ali pitam se da li vredi sve ove muke? Ne valja kada čovek ostari pre vremena, ali bore u pedesetim, pa zašto da ne, šta je tu loše?

 • Marlena
  Marlena

  Uvek je pametnije odlučiti se za neinvazivne metode nego za hirurgiju, kad god je to moguće. Kad bih htela da uradim nešto tako, mezoniti bi bile moj izbor, jer im je trajnost najduža. Ali bih verovatno tražila nešto da prespavam ceo proces jer mi deluju baš zastrašujuće.

 • Marija
  Marija

  Posto za koji dan punim 35 godina, mislim da ce mi uskoro trebati lasersko zatezanje vrata. Posavetovacu se sa strucnjacima, da li je vreme ili da jos malo sacekam.

Dodajte komentar