Zdrav život uz aparat za prečišćavanje vode

Zdrav život uz aparat za prečišćavanje vode

 

Naš život je nazamisliv bez vode. Šta treba da znamo o vodi koju pijemo?

 

Najčešća pitanja o vodi


Da li je čaša vode iz česme zaista bez ukusa, mirisa i boje? Da li je jedina alternativa kupovina flaširane vode? Srećom, postoji savršeno rešenje pa da imate kristalno čistu vodu za piće i kuvanje i to izuzetno povoljno. Treba samo da nabavite aparat za prečišćavanje vode za svoje domaćinstvo ili poslovni prostor.

Imati filter za vodu nije luksuz već potreba svakog čoveka jer je jedino prečišćena voda „izvor života“.

Ovi redovi su posvećeni svima onima koji nisu svesni razlike između čiste i vode koju pijemo. Odvojite par minuta i pročitajte kako da unapredite svoje zdravlje.

 


Kvalitet vode sa česme


Daleko smo od sveže 100% čiste pijaće vode čak i kada imamo svoju izvorsku vodu. Ona sadrži mikroorganizme, amonijak i gvožđe, a sve je daleko komplikovanije zato što se ispravnost vode ne proverava svakodnevno. Kada se uoči promena tada je kvalitet već ozbiljno ugrožen.


Čaša vode
 

Situacija je mnogo gora u oblastima gde se cevovodima voda distribuira do kupaca. Hlor, gvožđe, teški metali, prljavština…su samo neki od dobro poznatih loših sastojaka koje unosimo svaki dan.

Prečišćivač za vodu je u ovoj situaciji jedina brana između vas i mnogih zdravstvenih problema koji se javljaju ako se pije takva voda.


Osobine najkvalitetnijih aparata za prečišćavanje vode


Daćemo vam smernice za što jednostavniji odabir kvalitetnog sistema za filtriranje vode. Nude se različiti uređaji, ali je važno prepoznati one koji zaista dobro obavljaju svoju funkciju čišćenja vode od zagađenja.

Da bi prečišćivač vode bio kvalitetan treba da sadrži nekoliko različitih filtera:

 • Predfilteri koji su sedimentni, od aktivnog uglja i polipropilena
 • Glavni filter je najčešće sastavljen od Reverzno-osmotske membrane tzv. RO sistem
 • Završni filter bi trebalo da bude sa aktivnim ugljem koji je obogaćen kalcijumom i magnezijumom
 • Najkvalitetniji proizvodi imaju i magnetajzer. On klasteriše vodu na manje skupine da bi više prijala organizmu


Ovakav sistem omogućava filtriranje hlora, pesticida, bakterija, virusa, hlornih jedinjenja

Kada prolazi kroz poslednji filter voda se obogaćuje kalcijumom i magnezijumom pa u ovom slučaju ona je ne samo prečišćena već je i ukusnija i superiornija u svim segmentima u odnosu na flaširanu vodu.

Postoje sistemi za prečišćavanje koji se stavljaju ispod ili na sudoperu, a izbor zavisi od toga šta kupcu više odgovara.

Prečišćivač vode je u stanju da prečisti oko 100 l za 24h što je dovoljno za opšte potrebe pa možete biti mirni da će čitava porodica biti zaštićena i voditi zdraviji život.

Ako se umesto flaširane pije filtriana voda može se uštedeti i 400 eura godišnje. Uloženo se višestruko isplati.

Dakle, reč je o višestrukim sistemima filtriranja koji hvataju i najsitnije nečistoće. Nije reč o kuvanju vode kojim bi se ubili dobri nutrijenti važni za čovekov organizam, već o pažljivom uklanjanju samo štetnih sastojaka.

Uz sve to dobija se i prijatniji i svežiji ukus, nešto što sa flaširanom vodom nije uvek slučaj.

Flaširana voda ima još neke mane kojih morate biti svesni ako koristite ovakvu vodu:

 • Flaširanu vodu je teško nositi, naročito količine koje su potrebne jednoj porodici. To su litri i litri donošenja svaki dan, svake sedmice, meseca i godine…
 • Retko koje flaše se recikliraju, pa umesto da radimo na očuvanju čovekove okoline mi direktno zagađujemo prirodu jer želimo da živimo zdravije
 • Da li ste sigurni da je sastav flaširane vode potpuno bezbedan kao što su naveli? Baš svaka flaša? Zakonski propisi su manje rigorozni nego kod propisa za kvalitet vode koja teče iz česme pa budite obazrivi pri kupovini.


Kvalitetniji život uz čistu vodu direktno iz prečišćivača


Da li vam se događa da imate periode kada vam je koža i kosa suvlja više nego obično? Kosa opada? Imate poteškoća sa varenjem?... Sve ove probleme možete imati od nekvalitetne pijaće vode.

Reč je o postepenom trovanju malim dozama koje utiču na organe za varenje, bubrege, jetru, nervni sistem… To što se zagađivači ne vide i što su u okviru dozvoljenih normi ne znači i da su dobri za vaš organizam pa ozbiljno razmislite o instalaciji nekog sistema za filtriranje vode.

Kada se unosi čista voda dobijaju se višestruke prednosti:


Biljke u kući i ljubimci će osetiti promenu i biće vam zahvalni na zdravoj tečnosti. I njima treba potpuno ispravna voda.

Nećete verovati, ali hrana je ukusnija kada se priprema sa čistom vodom, a napitci imaju intezivniji i lepši ukus.


Zaključak


Aparat za prečićavanje vode je uređaj koji je neophodan za normalno funkcionisanje svakog domaćinstva. Mislite na svoje zdravlje pre nego što bude kasno! Predupredite mnoge zdravstvene probleme koji će se javiti kao posledica unosa zagađene tečnosti duži vremenski period.

Da li je voda koju pijemo zaista zdrava? Kakvu vodu vi pijete? Da li bi ste hteli da uvedete zdrave navike ispijajući potpuno ispravnu čašu vode? Ostavite nam vaše komentare nakon čitanja ovog teksta, čekamo ih!

 

komentara (3)

 • Crvenkapica
  Crvenkapica

  Već godinama pijem vodu iz bokala za prečišćavanje vode i u principu sam bila zadovoljna. Ali od skora imam aparat, što je mnogo komfornija, a i bolja varijanta. Nas je samo dvoje i dugo smo se nećkali misleći da se ne isplati, ali ovo je totalno druga priča, aparat zaista, svaku paru vredi. Naravno, ni bokal nismo sasvim odbacili, koristićemo ga za putovanja. Voda je ipak "izvor života".

 • Dusanka
  Dusanka

  Imam aparat u kuci jos od 2007. godine i ne znam koju bi vodu pila da mi se on pokvari. Odlicna stvar za one koji misle o svom zdravlju i svoje porodice.

 • angelina
  angelina

  Nedavno sam videla video snimak vode iz Zrenjanina, skoro da je crna....pretpostavljam da i u drugim mestima nije bas najcistija. Ono sto je do nas barem mozemo da uradimo, svako bi trebao da koristi filtere i preciscivace vode.

Dodajte komentar