ZEOLIT - ŠESTI ELEMENT

ZEOLIT - ŠESTI ELEMENT

 

Stvaranje sunčevog sistema počelo je pre nešto manje od pet milijardi godina.  Pre oko 4,5 milijarde godina, užarena lopta koja će kasnije postati planeta Zemlja, počela je postepeno da se hladi uprkos brojnim vulkanskim aktivnostima. Upravo su ove aktivnosti dovele do stvaranja vulkanskih minerala na zemlji, koji imaju neverovatan uticaj na zdravlje živih bića.

Smatra se da je atmosfera čiji je potpuni tadašnji sastav nama do današnjih dana ostao misterija, već tada bila formirana i da su je dominantno činili:

 • ugljendioksid,
 • vodonik,
 • metan
 • i vodena para.


Užarena lopta se sve više hladila, gasovi su izlazili iz njene unutrašnjosti tokom stalnih vulkanskih aktivnosti.

Došlo je do kondenzovanja vode od koje su postepeno nastajali okeani a kada je temperatura pala na 4000C započela je kristalizacija stena.

Ovo je samo jedna od teorija nastanka Zemlje koja dokazuje da su u nastanku Zemlje ali i života na njoj učestvovali primarni elementi

 • VATRA,
 • VAZDUH,
 • VODA i
 • ZEMLJA bogata alkalnim METALIMA
 • zahvaljujući kojima se stvarilo pogodno tlo za razvoj biljnog sveta – DRVO.
   

Dakle 5 ELEMENATA koji se vekovima provlače kao osnovni koncept kineske tradicionalne medicine /KTM/, ne samo da su učestvovali u nastanku sveta i da su neophodni za opstanak već su kako ćemo u nastavku videti, usko povezani i sa našim ZDRAVLJEM.


U tradicionalnom konceptu, svaki od ovih elemenata ima svoj karakter, simbolizuje različita stanja prirodnih pojava, okruženje, godišnja doba; vezan je sa odgovarajućim organom, definiše tip ličnosti i način reagovanja, našu konstituciju, naše slabosti, emocije -  definiše svaki aspekt čoveka i njegovu okolinu.

AKO BI SMO ŽELELI DA PRONAĐEMO PANACEJU (“pan” –sve; “akos”-lek)– LEK ZA SVE BOLESTI, IZVESNO JE DA BI TAJ LEK TREBAO DA SADRŽI SVIH 5 ELEMENATA, JER KAO ŠTO SMO VIDELI OVIH 5 ELEMENATA ZAPRAVO ČINE ŽIVOT!

U potrazi za panacejom...


Panakeja je u grčkoj mitologiji bila ćerka Asklepija (lekar, bog medicine) i Epione (boginja umirenja bola) i važila je za boginju univerzalnog isceljenja, jer je samo ona znala da napravi napitak koji je lečio sve bolesti. Dakle od antičkih vremena pa do danas čovek je tragao za eliksirom mladosti i univerzalnim lekom koji će lečiti sve bolesti.

Od svih kandidata je među kojima je moramo priznati bilo najviše onih iz biljnog sveta (duvan, bokvica, beli luk, konoplja, kopriva ), za titulu PANACEJE rame uz rame ipak su se izborili VODA I ZEOLIT.
 

Voda 


Univerzalni medijum, najzastupljenija supstanca u ljudskom organizmu, primalac i nosilac informacija, izvor života i eliksir bez koga se ne može zamisliti život.
 

Zeolit 


Mineral vulkanskog porekla koji u sebi sadrži svih 5 elemenata koji su protkani kroz sve sfere života; sunđer koji upija sve štetne materije i jonski razmenjivač; kamen koji je “video i doživeo” mnogobrojne geološke promene i tokom vekova sačuvao najrazličitije informacije.

Pošto je kao što ste imali prilika da zaključite, voda itekako prisutna u zeolitu ovde ćemo se pozabaviti ovim kamenom zdravlja i dugovečnosti.

Zeolit klinoptilolit sesti element detoxamin

Prirodni mineral zeolit  prvi je put opisao švedski istraživač Aksel Frederik Kronštet 1756. godine, koji  mu je i dao ovaj naziv (Zeo-ključati, lithos-kamen)  jer prilikom zagrevanja otpušta vezane molekule vode, pri čemu ne dolazi do narušavnja strukture  alumino-silikata već oni “ključaju”.

Dakle vulkanski pepeo (element VATRA) koji je bogat kalcijumom,magnezijumom, natrijumom, kalijumom (element METAL), meša se sa vodom (element VODA), i vremenom otvrdnjava (element ZEMLJA) čineći plodno tlo za razvoj biljnog sveta (element DRVO) zbog čega i kažemo da je  prakamen  ZEOLIT zapravo 6 ELEMENT koji u sebi  krije  esenciju života!


Kroz vekove, ovaj kamen štitio je aure svetaca od negativnih uticaja.

U kristaloterapiji jedna od formi zeolita koristi se za oslobađanje od negativnih misli, poboljšanje rasuđivanja i jasnoću misli, za duhovno ozdravljenje, otklanjanje blokada i otvaranje šeste čakre.

Pored široke upotrebe u poljoprivredi, od nedavno se zbog svojih benefita koristi u prevenciji ali i terapiji mnogih bolesti.

Zeolit detoxamin klinoptilolit Srbija energetix

Ono što zeolit čini posebnim jeste njegova unutrašnjost prožeta kanalima koji sadrže negativno punjenje i elektrone koji u organizmu vezuju pozitivno naelektrisane slobodne radikale i teške metale i izbacuju ih iz organizma.

Upravo ova sposobnost vezivanja toksina i štetnih materija čini zeolit neprevaziđenim prirodnim detoksikatorom. 

Istovremeno zahvaljujući svojoj sposobnosti jonske razmene, organizmu daruje neophodne jone magnezijuma, kalijuma, kalcijuma i natrijuma vraćajući organizam u ravnotežu, koja se u medicini naziva homeostaza.


Zeolit klinoptilolit


Na Zemlji ima preko 150 vrsta zeolita od kojih je oko 40 prirodnog porekla, što je veoma važno jer samo prirodne forme zeolita sadrže mostove kiseonika, zbog čega su kristalne strukture vrlo stabilne, sa izuzetno visokom sposobnošću vezivanja.

Pored toga što je važno da bude prirodan, važna je vrsta zeolita, njegova čistoća, način obrade i mineralni sastav.

Praktično da bi bio za oralnu upotrebu i da bi bez bojazni mogao da se pije mora da ispuni oko 40 parametara, dok je za kvalitet zeolita ključna stvar odnos silicijuma i aluminijuma koji treba da bude 4:1 a najbolje 6:1. (Hecht, 2002).
 


Za sada je detoxamin jedini proizvod na evropskom i srpskom tržištu koji je ispunio ove uslove zbog čega je i JEDINI mogao biti registrovan kao medicinsko sredstvo.

 


Dugogodišnja istraživanja pokazala su da zeolit ne utiče na izbacivanje mikroelemenata poput cinka, selena, joda itd. što je veoma važno jer su ovi elementi neophodni za normalno funkcionisanje organizma a mnogi učestvuju i u enzimskim procesima (Mana F, 2012).

Glavni zadatak detoxamina je vezivanje teških metala i otrova i odvija se isključivo u crevima, gde preuzima štetne materije iz organizma, vezuje ih i eliminiše. Jača crevnu barijeru i smanjuje intoleranciju na hranu čime smanjuje mogućnost pojave autoimunih reakcija.


Takođe, smanjuje i formiranje slobodnih radikala / za oko 50%/ u digestivnom traktu čime se smanjuje opasnost od oksidativnog oštećenja ćelije, što je poseno važno kod sportista.

Zeolit klinoptilolit detoxamin energetix

Nakon uzimanja zeolit prolazi kroz čitav probavni trakt i izbacuje se u periodu od najviše 24h u potpunosti što znači da ne dolazi do njegovog taloženja u organizmu čak ni pri većim dozama.

Istraživanja u kojima je bio markiran izotopima, pokazala su da zeolit već za 6min dospeva do želuca i tankog creva, a nakon 4h nalazi se na početku debelog creva.
 

Detoksikacija organizma zeolitom


Ako želite potpunu detoksikaciju organizma veoma je važno da uz detoxamin pijete dosta magnetne vode (poželjno je na svakih 1h po 1 čašu magnetne vode), na taj način će organizam biti očišćen od toksina i odlično hidriran što je preduslov za dugovečnost, zdravlje i lepotu.

Dakle, za opstanak celog kosmosa čiji smo mi samo jedan mali deo /mikrokosmos/, potrebna je ravnoteža 5 esencijalnih elemenata...

Nažalost ova ravnoteža narušena je zagađenjem, toksinima, teškim metalima, EM zračenjima i globalnim uništavanjem planete Zemlje od strane čoveka. Zeolit kao šesti element, jedina je šansa za opstanak planete, žive i nežive prirode.

Detoksikacija zeolitom i svojstvo “čistača” daju zeolitu jedinstveno mesto u Univerzumu -  dar Boga, planeti Zemlji, biljnom, životinjskom svetu i čoveku za isceljenje, spasenje i dugovečnost.

 

Preuzeto iz knjige ”Pilule više ne stanuju ovde“

Prim dr Jelisaveta Kunosić, dr Ivana Kovačević

komentara (1)

 • Dara
  Dara

  Zeolit za detoksaciju organizma počela sam da pijem sasvim, spontano da ne kažem smotani. Nedavno sam bila na jednoj svadbi kod drugarice sa prijatelji a, i jelte kako to već biva dobra, atmosfera, po koja čašica. I kako to već biva dan posle mamurluk glavobolja, prijateljica koja je bila samnom na svadbi, uz sebe uvek Ima zeolit koji vrši detoksaciju organizma uz čašu vode popila sam zeolit i nakon 10minuta bilo mi je lakše.

Dodajte komentar