Prikaz blogova

Zašto je festival trube u Guči toliko popularan

Zašto je festival trube u Guči toliko popularan

Ako postoji manifestacija, koja se smatra jednim od simbola naše zemlje, onda to jeste Dragačevski sabor trubača. Ipak, nije oduvek bilo tako...  U početku ova, danas prestižna manifestacija, nije privukla nikakvu naročitu pažnju... Danas je to svetski prepoznat festival trube. 

Primena kugličnih ležajeva

Primena kugličnih ležajeva

Za skoro sve mehaničke operacije koriste se kuglicni lezajevi. Cene ovih proizvoda se razlikuju od modela, a njihova osnovna funkcija jeste pravilan rad pokretnih delova mašina i prenos opterećenja sa pokretnih delova mašina na nepokretne.

POKLONI IZ SRBIJE ZA DEČAKE

POKLONI IZ SRBIJE ZA DEČAKE

Deca vole poklone i sve što je novo i neobično lako im probudi pažnju i zainteresovanost. Ali kako odabrati poklone za dečake koji treba da budu pravi i autentični srpski pokloni? Na ovo pitanje za vas smo pripremili nekoliko sjajnih ideja sa kojima možete da obradujete svakog dečaka u Srbiji.

Cveće, baldahini i venčanje iz snova

Cveće, baldahini i venčanje iz snova

Ne treba vam čarobni štapić da biste imali magično venčanje. Dobra ogranizacija i mašta, i imate sve. Međutim, ukoliko ste ostali bez ideje kada je dekoracija vencanja u pitanju, preporučujemo vam sajt "Dunjin cvet" na kom cvetni aranzmani izgledaju kao da su bili u nekoj bajci.

Šta je transplantacija kose?

Šta je transplantacija kose?

Transplantacija kose je hirurška tehnika koja uklanja folikule dlake iz jednog dela tela, koje se naziva 'donatorsko mesto', na ćelavi deo tela poznat kao 'primateljsko mesto', najčešće na zaliscima i čelu. Tehnika se primarno koristi za lečenje muške ćelavosti. U ovoj minimalno invazivnoj proceduri transplantirani su transplantati koji sadrže folikule dlake koji su genetski otporni na ćelavost (kao što je zadnja strana glave).