Infoprojekt doo - slike

Prodaja, servis i održavanje PC računara i računarske opreme

INFOPROJEKT - KO SMO
(istorija jedne male firme)

"Infoprojekt" je osnovan 3. februara sada već davne 1993. godine. Bilo je to vreme oporavka od hiperinflacije i procvata privatne inicijative, kada su se firme osnivale ne samo zbog stvarne potrebe, već i "za svaki slučaj", "ako zatreba", "zlu ne trebalo", "kad može komšija Pera ..." i sličnih, manje ili više opravdanih razloga, pa nas nije sramota da priznamo da smo i mi tako počeli.

U pauzi za doručak (po ceni i, zašto kriti, sa početnim kapitalom neznatno višim od cene tog preskočenog doručka), sa velikim ambicijama i spiskom registrovanih delatnosti kome je nedostajao samo promet oružja - kojim se zaista nikada nismo bavili - pa da se može nazvati kopijom kompletnog spiska delatnosti Zavoda za statistiku, "za svaki slučaj" i "zlu ne trebalo", osnovano je privatno preduzeće za projektovanje, trgovinu i konsalting "Info-projekt" doo.

Crtica između "Info" i "projekt" je tu bila stavljena greškom daktilografa u Sudu, pa je stradala već prilikom prve revizije, odnosno usklađivanja papirologije koju nam je zakonodavac nametnuo (a tih usklađivanja, prevođenja i dokapitalizacija je tokom godina bilo mnogo više i mnogo češće nego što bi iko normalan mogao poželeti), baš kao i "projektovanje i konsalting", pa smo ubrzo postali, najpre preduzeće, a onda, nakon poslednjeg "usklađivanja", ono što smo danas - Privredno društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge "Infoprojekt" doo.

Odmah da kažemo da se pomenute "proizvodnja, trgovina i usluge" odnose isključivo na oblast informatike, tehnike i tehnologije. To je ono što znamo i želimo da radimo, za šta smo se specijalizovali i u čemu se još uvek usavršavamo, istim tempom i sa istim zanosom kao i u početku.

SERVIS RAČUNARA

Najkraće rečeno, radimo sve poslove u vezi sa personalnim (PC) računarima.

 • Proizvodnja (mada bi, možda, bilo poštenije reći: sklapanje) računara
 • Prodaja komponenata i periferijskih uređaja
 • Ugovorno održavanje računara i računarske opreme
 • Servis i održavanje (interventno ili preventivno-ugovorno) u garantnom i vangarantnom roku
 • Instalacija drajvera (uključujući i njihovo pronalaženje)
 • Računarske mreže (projektovanje, postavljanje, održavanje i revizija)
 • Zaštita podataka (Backup)
 • Vraćanje obrisanih i izgubljenih podataka (Data Recovery)
 • Prevencija i oporavak od katastrofalnih događaja (Disaster Prevention and Recovery)
 • Operativni sistemi (prodaja i prilagođeno instaliranje)
 • Komercijalni programi (prodaja i instaliranje)
 • Alternativna rešenja (instaliranje besplatnih freeware, shareware i open source programa)
 • Zaštita od virusa i parazita (malware) i njihovo uklanjanje

Osim pobrojanog, vešti smo sa šrafcigerima i lemilicom, a ne ustručavamo se ni da upotrebimo kompresor kako bismo iz računara, sa kulera i ventilatora, izduvali nakupljenu prašinu i paučinu. Često uzmemo i krpu u ruke, pa detaljno recikliramo doneto kućište (što bi se reklo, "od babe pravimo devojku"). Kap mašinskog ulja stavljena na pravo mesto (a mi umemo da pronađemo to pravo mesto) često zna da reši probleme iznenadnog resetovanja ili nasumičnog gašenja računara, bez kupovine novih delova.

A ako je zamena delova baš neophodna, predložićemo vam najefikasniji način da, uz minimalno ulaganje, ubrzate, unapredite i modernizujete ("apgrejdujete") vaše vremešno ljubimče.

Modernim slengom kazano, "ju nejm it, vi du it". Sebe smatramo najboljim prijateljem naših korisnika, barem kada su u pitanju računari. A stara mudrost kaže i da se prijatelj najbolje prepoznaje u nevolji. Stoga je naš slogan uvek bio: "Naši kupci su naši prijatelji. Mi nikada nismo izneverili prijatelja!"

Proizvodnja

Umesto gotovih, bezličnih i anemičnih računarskih konfiguracija kakve možete nabaviti u gotovo svim iole većim samoposlugama i hipermarketima, mi ćemo vam pripremiti i besplatno isporučiti - doneti i montirati u vašoj firmi ili stanu - računar "krojen" po vašoj zamisli i stvarnoj potrebi.

Prodaja komponenata i periferijskih uređaja

Sarađujemo sa skoro svim velikim uvoznicima u zemlji, pa smo u prilici da vam ponudimo komponente i periferijske uređaje (štampače, skenere, kamerice, UPS-ove, ...) praktično svih proizvođača.

Servis i održavanje

Za razliku od brojnih firmi iz branše, mi smo pristalice neposrednog, ličnog kontakta sa našim korisnicima. Umesto da neispravan uređaj predate nalickanoj šalterskoj službenici čija je dužina noktiju na rukama u obrnutoj proporciji sa stepenom zainteresovanosti za vaš problem,

Instalacija drajvera

Prema Wikipediji (http://sr.wikipedia.org/sr/), drajver je program koji omogućava komunikaciju između programa višeg nivoa (operativnog sistema, aplikacija itd.) i računarske opreme.

Iza ove kratke definicije krije se uzrok mnogih problema u radu računara, jer i samo jedan pogrešan ili loše instaliran drajver zna da napravi stotinu problema, kao što su spor rad ili povremeno resetovanje kompjutera. Poverite nama pronalaženje i instalaciju čak i najtvrdokornijih drajvera, a vi se opustite i - uživajte.

Računarske mreže

Bez ikakve sumnje, najbolji trenutak za planiranje i postavljanje računarske mreže je tokom projektovanja i izgradnje poslovnog objekta. Ako taj trenutak propustite, preostaje vam da se prilagođavate datoj situaciji, konfiguraciji objekta i potrebama posla i da nađete kompromis između zahteva i realnih mogućnosti.

Zaštita podataka

Iskustvo pokazuje da se svi korisnici računara dele na dve grupe: na one koji su već jednom ostali bez SVIH svojih podataka i na one koji samo što nisu ostali bez SVIH svojih podataka.

Vraćanje podataka (Data Recovery)

Oni koji požele da se kockaju sa svojom srećom doći će, pre ili kasnije, u situaciju da disk otkaže, ili ga greškom formatizuju, ili to umesto njih učini neki virus ili haker, ... Srećom, čak ni tada nije sve izgubljeno.

Prevencija i oporavak od katastrofalnih događaja

Svako ko se ozbiljno bavi biznisom mora sebi da postavi jedno teško a veoma bitno pitanje: Šta je NAJGORI - ma koliko neverovatan bio - mogući događaj u vezi sa mojim poslovanjem i kako bih posle njega mogao da nastavim sa radom?

INFOPROJEKT

Privredno društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge, doo
Dr Agostina Neta 20B

Tel: 011/2287-147

Tel/Fax: 011/2287-148

Mobil: 063/372-330, 063/472-330

e-Mail: kontakt@infoprojekt.rs

Poslovni račun: 325-9500900013602-31 OTP banka

Osnovano: 1993.

Lokacija

Drugi o firmi Infoprojekt doo

Tesha Design

Tesha Design

Prosečna ocena:

Poverenje. Sigurnost da kada vam se pojavi problem nećete biti ostavljeni na cedilu niti prepušteni sami sebi. InfoProjekt će ga rešiti kao da je njegov problem. To je nešto što malo firmi poseduje i zato je ovu firmu lako i lepo preporučiti.

Nedostatak socijalizacije, odnosno socijalne mreže.

Tekst o firmi
Dizajn
Nivo poverenja
Reference
352 poseta
5 / 5 (Ocenilo: 1)
Podelite

Kontakt podaci

INFOPROJEKT se bavi prodajom, servisom i održavanjem PC računara i računarske opreme. Najčešće usluge su čišćenje računara od virusa, spajanje na Internet, održavanje računara, instalacija operativnog sistema, podešavanje printera.

Radno vreme

Radnim danima 09-17h.

Kontaktirajte firmu

Obavezna polja *

Partneri

 • Automobili Bre
 • SrbijaSpace nekretnine
 • Yu Radio Stanice

Samo prijavljene firme mogu ostavljati komentare o drugim firmama.