Novo Naselje – kvalitetan život po meri savremenog čoveka

Novo Naselje – kvalitetan život po meri savremenog čoveka

 

Novo Naselje je jedno od naselja novije gradnje u Novom Sadu. Veliko naseljavanje područja počinje 1977. kada se useljava 4.000 stanova što je za tadašnje uslove izuzetno visok broj. Od tada do danas se ta cifra više puta multiplicirala što Novo Naselje ubraja u jedno od najtraženijih mesta za kvalitetan život savremenog čoveka.

Od centra je daleko 4 km i po svim kriterijumima ne bi trebalo da bude toliko interesantno za kupovinu stanova, naročito kada nije blizu kao Limani, Grbavica, Podbara…  Pa ipak, svojim vlasnicima donosi brojne prednosti i čini ulaganje razumnom opcijom.


Šta nudi Novo Naselje? Zbog čega su atraktivni stanovi u ovom delu Novog Sada?


Ako kupujete stan u Novom Sadu nudimo vam priliku da upoznate jedno  od  najatraktivnijih delova grada i život započnete možda baš tu. Nastavite sa čitanjem!

Novo Naselje je grad u gradu!

Pre nego što je započeto naseljavanje ovog područja, ovaj deo se zvao „Podunavlje“ i obuhvatao je i područje Satelita, Telepa, Adice, Veternika, Begeča i Futoga. Kako je broj stanovnika rastao, tako su i četvrti dobijale svoja imena pa je ovde zvaničan naziv Bistrica, ali za njega znaju samo Novosađani i retko ga koriste. U narodu se ustalio izraz Novo Naselje koje je poznato svim kupcima stanova.

Ovaj deo ima svoje zone: Savina, Tozin sokak, Šonsi, Jamajka, Rasadnik, Tozinovac, Radna zona, što ga još jednom izdvaja kao grad u gradu sa svojim različitim područjima.

Ničim ne mora biti vezano sa ostatkom Novog Sada jer ima svoje škole, vrtiće, banke, poštu, Dom zdravlja, prodavnice, markete, pumpe, biblioteke, crkve… pa stanari imaju blizu sve što je potrebno za kvalitetan život. Naravno, ovo možda jeste grad u gradu, ali nosi glavnu i karakteristiku celog Novog Sada – parkove, šetališta i biciklističke staze.

Ako imate sreće da i radite u nekoj od fabrika u ovom delu, imaćete mogućnost da živite kvalitetnije nego bilo koji stanovnik u Srbiji jer lako putujete do posla, a živite u jednom od najvećih gradova Srbije.


Zbog čega je Novo Naselje idealno za stanovanje?


Iako je veće naseljavanje započeto osamdesetih godina, ono je uređeno planski što ovaj deo Novog Sada čini posebnim u odnosu na mnoge delove Srbije.

Planska gradnja znači da se o svakom detalju vodilo računa: širokim ulicama, širokim trotoarima, prihvatljivoj gustini gradnje, a možda i najinteresantnije je i to što ima dovoljno parking mesta, što je u svim većim gradovima problem.

To znači manje gužve, lakše parkiranje, više zelenih površina, drvoreda, bezbedniji uslovi za odgajanje dece i veći komfor življenja iako govorimo o drugom po veličini gradu u Srbiji. Osim ovoga,  Novo Naselje je odlično povezano sa ostatkom Novog Sada pa to što je udaljenija lokacija ne znači previše kada se brzo stiže širokim putevima i dobrom vezom.

Današnji kupci su spremni da plate više ako imaju bolje za osnovne uslove stanovanja, poput garaže ili sopstvenog parking mesta. Ovde ih ima dovoljno jer se mislilo unapred i prognoziralo da će broj vozila drastično porasti pa naselje jeste gusto naseljeno, ali se zbog toga ne ugrožava kvalitet života.


Stanovi u Novom naselju


Novo Naselje je karakteristično i po tome što su stanovi projektovani kao porodični, većih površina i tako imaju kvalitetnije stanovanje.

Garsonjere imaju oko 25 kvadrata što je odlična površina u odnosu na one u novogradnji koje se ponegde prave kao manji od 15 kvadrata. Stari stanovi imaju i potpuno odvojenu kuhinju tako da ovakva stambena struktura ima jako malo sličnosti sa garsonjerama koje svi inače znamo.

Jednosobni stanovi su oko 40 kvadrata, a jednoiposobni čak i preko 50 metara kvadratnih. Ovakva površina garantuje kvalitetno stanovanje višečlanoj porodici pa je Novo Naselje i sinonim za mesto za porodičan život.

Za cenu od oko 1.400 evra po kvadratu se mogu kupiti dvosobni stanovi sa minimalnom površinom od 60 kvadrata što je izuzetno komforan dvosoban stan. Možete sa sigurnošću očekivati da svaka prostorija ima odličnu površinu, osvetljenost i raspored

Mogu se pronaći i stanovi većih površina, trosobni  i veći, sa 80 kvadrata i više i to po mnogo nižim cenama nego što je to u naseljima bliže centru.

Novo Naselje je jedno od onih građevinskih poduhvata koja su pokazala kako se kreira pametan način stanovanja i projektuju stanovi za komforan život. I to što je udaljenije od centra ima svoje prednosti, a najpre zato što se kvart može širiti ne narušavajući urbanistički koncept, ali i zato što su cene mnogo niže nego što su bliže centru. Iako su stanovi većih kvadratura nego što je to inače, uz niže cene se plaća jedan od najpovoljnijih iznosa za ovakav stan dobre strukture u naselju koje ima blizinu svih važnih objekata, parking i dobru putnu vezu.

Da li u vašem mestu ima primera ovakve planske gradnje gde se vodi računa da i danas, ali i kroz 50 godina bude dovoljno mesta da stanari vode kvalitetan život? Pišite nam svoje primere, čekamo komentare!

 

komentara (3)

 • bloger
  bloger

  Zivim u Novom SAdu i stvarno reklama cini cuda. Ima mnogo boljih lokacija za zivot u Novom Sadu ali se previse prica o Novom Naselju jer se mnogo iygradilo a treba da se proda verovatno.

 • Mirka
  Mirka

  Moje naselje je slično, ali opet, ima i ponešto što fali. Recimo, parking je rešen za pola naselja, ostatak se parkira gde nađe mesta, pa se često desi da neki završe i na travnjaku. A sasvim ste u pravu, Novo naselje u Novom Sadu je odlično za život po svim pitanjima. Imam tetku koja stanuje blizu Gerontološkog centra pa odlično znam kraj. Dobro je za sve generacije. Mnogo zelenila i prostora za dečju igru, ravno i odlično za starije, jedini problem koji bih eventualno izdvojila je što su zgrade od 3-4 sprata, a bez lifta, pa starijima može biti nezgodno da se toliko penju. Što se svega ostalog tiče - savršeno je.

 • rista
  rista

  da nisam sportista pa i nekako ali kako jesam sportista i rista, onda biram deo oko hale Spens

Dodajte komentar